Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doyamadığım, eser, leziz, okumaya

Okumaya Doyamadığım En Leziz Eser

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yahya Kemal Beyatlı' nın biraz midesine düşkün biri olduğunu ve günün birinde sık sık gittiği Abdullah Efendi lokantasında yemek listesini eline alıp:
Tatar böreği İç pilav Zeytinyağlı enginar Kuzu çevirme Yoğurtlu kebap Badem tatlısı Kaymaklı baklava " gibi yemek isimlerini okuduktan sonra yanında bulunan sofra arkadaşına listeyi gösterip:
İşte Türkçe'de okumaya doyamadığın en leziz eser! dediğini (282)
Enteresan Belgeler
1938 yılında Ankara'da İngiltere büyükelçisi olarak vazife yapan Percy Lorainenin İngiliz Dışişleri'ne yolladığı Notes on Lea Turkish personalities" (Önde Gelen Türk Şahsiyetiyle ilgili Notlar) ismini taşıyan ve üzerine "Gizli kaydı düşürülmüş raporunda dönemin Türk büyükleri için:
İsmet İnönü: Kendini Gazinin altında görüyor ve herkesi asmak istiyordu"
Celal Bayar: şimdiye kadarki karakteri lider olma özelliği göstermiyor ama Sadık bir ikinci kişilik olma özelliği var " Abdülhalik Renda: Kabinenin Ramazan ayında oruç tutan tek üyesi Anlaşma peşinde koşan yabancı firma temsilcileri tarafından çok sevilir"
Ahmet Ağaoğlu: Kafkas kökenli bir Yahudi'nin oğludur Rus gizli servisinde çalıştı 1914'de Ruslar adına Bakü 'de Ermeni katliamını organize etti "- Ali Fuat Paşa: Berlin kongresinde Türk delegeliği yapmış Alman bir dönmenin torunu "
- Edip Tör Gümüşhane milletvekili Ankara'daki masonların lideri Açıkgöz ve sivri biri 1926'da Mekke'deki İslam kongresinde Türkiye'yi başına şapka takarak temsil etti
- Celal Nuri Kemalist bir yayın organı olan İleri' gazetesinin sahibi Saman altından su yürüten biri Kominist eğilimli olduğu düşünülüyor" Falih Rıfkı Atay: Atatürk'ün gözde yazarlarından ateşli bir batı taraftarı Çok içki içer iyi briç oynar" - Hasan Saka: 1921 1922 arasında Maliye Bakanlığı görevini yürüttü O zamanlar bolşevik sempatizanıydı Büyük konuşan bir külhanbeyi gibiydi " Kazım Özalp: General 1922'de Savunma Bakanı poker hastası " - Saffet Arıkan: İnönü ve Bayar hükümetinde eğitim bakanı Büyük ihtimalle Yahudi kökenli" - Reşit Saffet: Lozan görüşmelerine katılan Türk barış delegasyonunun genel sekreterliğini yaptı Panislamlıktan panturancılığa döndü Karaktersiz bir adam olarak tarif edilebilir İçtiğinde seçkin bayanlara sarkıntılık eder " vs
diye yazdığını (283)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com