Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
insanlara, koşumları, takılan

İnsanlara Takılan At Koşumları

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İtalyan kökenli Dominik papazı Ricoldo de Monte Cro ce' nin doğuyu Hrıstiyanlaştırmak için 13 yüzyılın ikinci yarısında çıktığı seferde rastladığı Türkler ve Yunanlılar hakkında bilgi verirken :
Güvenilir kaynaklardan öğrendiğimize göre Yunanlılar Türklerden öyle çekinirlermiş ki tohum ekmeye ormanda çalışmaya veya bir başka iş yapmaya giderken birbirlerini bağlayabilecekleri at koşumları olmaksızın kentlerinden ve surlardan dışarı adım atmazlarmış" diye yazdığını (287)
Vatan Aşkı
Amerikalıların Japonya üzerine iki atom bombası atıp Japonları mağlubiyete uğratması üzerine Japon halkının kitleler halinde imparatorları Hirohito'nun sarayının önüne gelerek harakiri" yapıp meydanı kan gölüne döndürdüklerini
Amerikalı general Mc Arthur' un Hirohito' nun sarayına koşup Bu saçmalığı durdurun!" demesi üzerine Hirohito' nun balkondan halka seslenip:
Ey Japon milleti!
Gerçekten yenildik Bugün önümüzde iki yol var Birincisi harakiri Ben de size katılacağım Ama ikinci bir yol daha var ki o da şu: Amerikalılarla mücadelemize devam edelim Askeri cenahta yenildik Onlara ekonomik bir savaş açalım ülke ekonomisini canlandırıp doların sırtını yere vuralım Tercih sizin!" dediğini ve Japonların ikinci yolu tercih edip bugün birçok alanda Amerikalıların sırtını yere getirdiklerini (288)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com