Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakiki, nişan

Hakiki Nişan

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakiki Nişan

Kırım Savaşı'ndaki büyük hizmetlerinden dolayı Fransız hükümetince kendisine nişan verilen Deli Hasan Ağa'nın bu nişanı takmadığını farkeden Fuat Paşa'nın ona takmama sebebini sorması üzerine:
"Paşam benim vücudumda harpte kazandığım yedi nişan(yara izi) var Onlar varken elin Frenk'inin nişanını ben ne yapayım!" diye cevap verdiğini
Yabancı Gözüyle Lozan ve Neticesi
1922-1923 yılları arasında Sovyetler Birliği'nin Türkiye büyükelçisi olarak Ankara'da bulunan S İ Aralov'un Lozan Konferansı' nın sonuçları ile alakalı olarak yazmış olduğu hatıratında :
" İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Curzon eskiden Türkiye'nin olan Musul'u ve daha başka yerleri Türkiye'den koparmayı Yunanlıların yakıp yıktığı şehir kasaba ve köyler için Yunanlılara tamirat parası verdirmemeyi ve Boğazlar meselesinde İngiliz planını gerçekleştirmeyi başardı
Türkiye'nin Musul'u bırakması ve tamirat parasından vazgeçmesi karşılığı olarak kendisine küçücük Karaağaç bölgesinin verilmesiyle yetindi Bundan başka batılı devletler Türkiye'yi Osmanlı Devleti'nin batılı kapitalistlere olan borçlarının Osmanlı Devleti'nden ayrılan ülkeler arasında bölünüşünden sonra payına düşen bölümünü 20 yıl içinde ödemeye ikna ettiler" diye yazdığını(39)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com