Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
havlayanlar, kuyruk, sallayanlar

Havlayanlar Ve Kuyruk Sallayanlar

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havlayanlar Ve Kuyruk Sallayanlar

Havlayanlar ve Kuyruk Sallayanlar

Meşhur İrlandalı yazar Bernard Shaw'ın devrinin bütün mevcut siyasi partililere kızıp onlar hakkında oldukça ağır bir şekilde :
"Bunlar arasında hiçbir fark yoktur hepsi köpektir Yalnız şu var ki muhalif olanlar havlar muvafık olanlar da kuyruk sallar! diye hakaret ettiğini(249)
Binlerce Aleme Açılan Kapılar
Muhtelif konularda 16 kitap yazmış bulunan bir İtalyan yazar tarihçi ve sosyoloğunun önceleri Osmanlı aleyhinde birçok şeyler yazmasına karşılık l983 yılında bir sempozyum vesilesi ile İstanbul'a geldiğinde gördükleri karşısında hayretler içinde kalıp:
İstanbul'un sadece Eyüp semtinde bir çıkmaz sokağı ve Eyüp Camii'ni gezdim Ne yazık ki bütün seyahatimi yarım saate sığdırmak mecburiyetindeyim Ama Osmanlı'nın o çıkmaz sokağından belki binlerce aleme çıkan kapılar gördüm Şu anda muhayyilem allak bullak Keşke İstanbul'un tamamını gezebilsem diye yazdığını (250) Biliyor muydunuz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com