Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahlak, kahramanıydı

Bir Ahlak Kahramanıydı

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Ahlak Kahramanıydı

Bir Ahlak Kahramanıydı

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yakın dostu olan Mithat Cemal Kuntay'ın Akif'le olan arkadaşlık münasebetini anlatırken yıllarca onun kusurlarını ve falsolarını araştırdığını ve otuzbeş yıl sonra onun karakterini kağıda dökerken hayranlık hisleri içinde :
"İlk tanıdığım zaman ona inanmadım Bir insan bu kadar temiz olamazdı Fena aktör melek rolünü oynamaktan bir gün yorulacaktı Gayri tabii bir faziletten yorulan yüzünü bir gün görecektim Fakat otuzbeş sene bugün gelmedi
Otuzbeş sene onun yanından her çıkışımda kendime hep bu sualleri sordum: Bu tevazu kendi kendini inkar edercesine nasıl çıkıyordu? Mahrumiyetlerden yılmayan seciyesiyle kendisini nasıl kahraman sanmıyordu? Onu yakından tanıyanlar için her geçen gün nasıl onun lehine geçen bir gün oluyordu? Onun temizliği yanında insan kendi günahlarından muzdarip olurken o kendisinin sizden başka olduğunu nasıl görmüyordu?
Onda bütünlük vardı; Kininde de evlatlık babalık kardeşlik kuvvetini alan dostluğunda da bütünlük Dostunu sevmek kelimesinin noksansız mefhumuyla seviyordu: Öldüğü zaman düştüğü zaman dünya aleyhine döndüğü zaman yanında olmadığı vakit ve sevmeyenlerin yanında bulunsa bile'
diye yazdığını(327)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com