Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bazi, deneyi, incelenmesi8sınıf, isitilan, işima, maddelerin, yaptiğinin

İsitilan Bazi Maddelerin İşima Yaptiğinin İncelenmesi(8.Sınıf Deneyi )

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsitilan Bazi Maddelerin İşima Yaptiğinin İncelenmesi(8.Sınıf Deneyi )

ISITILAN BAZI MADDELERİN IŞIMA YAPTIĞININ İNCELENMESİ
(Spektra takımı)
DENEYİN AMACI: Maddelerin ısıtılınca ışıma yaptığını görmek ve bu ışımanın atomun yapısı hakkında bilgi verdiğini kavramak
HAZIRLIK SORULARI:
1-Elementler ısıtılınca değişik ışımalar yaymaktadır Nedenlerini araştırınız
2-Elementlerin yaptığı ışımalar o elementin atom yapısı hakkında bir fikir verebilir mi? Araştırınız
KULLANILAN ARAÇ GEREÇLER:
1-deney tüpü küçük- 8 adet
5-CuCl2- Bakır II klorür
9-NaHCO3–Sodyum hidrokarbonat
2-spatül ve nikel krom tel
6-Cu(NO3)2- Bakır nitrat
10-Ca(NO3)2- Kalsiyum nitrat
3-ispirto ocağı
7-NaNO3- Sodyum nitrat
11-CaCl2- Kalsiyum klorür
4-hidroklorik asit çözeltisi
8-NaCl – Sodyum klorür
12-Cu2Cl2- Bakır I klorür
DENEYİN YAPILIŞI:
1-Deney tüplerinin her birine sırasıyla bir spatül ucu kadar spektra takımınızdaki kimyasal maddeleri koyunuz Üzerine 1-2 ml su koyarak çözünüz ve üzerine birkaç damla hidroklorik asit damlatınız
2-Nikel veya platin teli tüplerden birindeki çözeltiye daldırınız İspirto ocağının alevi üzerinde şekildeki gibi biraz ısıtınız ve alev renginin değişimini gözleyiniz
Aynı deneyi tüplerdeki her madde için tekrarlayınız

DENEYİN SONUCU:
Deneyde her bir elementin alevi farklı renge boyamasının nedeni; ısıtılan elementlerin kendine özgü ve enerjileri farklı olan ışınlar yaymasıdır
TEORİK BİLGİ:
Bazı kimyasal maddeler ısıtılınca değişik renkte ışınlar yayarlar Bu ışınların enerjisi maddenin cinsine yani maddenin atomunun yapısına bağlıdır
1913 yılında N Bohr, hidrojen atomunun yaptığı ışımaları inceleyerek yeni ufuklar açan bir atom modeli önermiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com