|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
demokrasi, demokrasinin, için, toplumu, türk, önemi |
![]() |
Demokrasi Ve Demokrasinin Türk Toplumu İçin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demokrasi Ve Demokrasinin Türk Toplumu İçin ÖnemiDEMOKRASİ VE DEMOKRASİNİN TÜRK TOPLUMU İÇİN ÖNEMİ 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() a ![]() ![]() ![]() ![]() b ![]() ![]() ![]() c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() C ![]() Tarih boyunca, yönetimin bir kişide veya bir zümrede olduğu, baskıya dayalı yönetim biçimleri vardı ![]() ![]() ![]() Demokrasiyi korumak için öncelikle iyi bir vatandaş olmalıyız ![]() ![]() Demokrasinin hoşgörü kuralına bağlı kalarak farklı düşüncelere de saygılı olmalıyız ![]() Kısacası demokrasinin korunmasında birey olarak bize düşen en önemli görev demokrasinin kurallarına uymaktır ![]() DEMOKRASİDE KAMUOYU VE BASININ ÖNEMİ Kamuoyu : Toplumu ilgilendiren her hangi bir konu hakkında halkın benimsediği ortak görüştür ![]() Kamuoyunu Oluşturan Etkenler: a- Yapılan yollar (Ulaşım) b- Sinema ve Tiyatrolar (Bakış açısı kazandırır) c- Sivil Toplum örgütleri (dernekler, vakıflar, kulüpler, okul koruma derneği ![]() ![]() ![]() Kamuoyunun Toplumdaki Yeri: Kamuoyu toplumun sorunlarının çözümünde önemli bir etkiye sahip olduğundan dolayı önemlidir ![]() Basın ve Yayının Önemi : Basın: gazete kitap ve her türlü neşriyattır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamuoyu Basın ilişkisi: Basın ve kamuoyu bir birine muhtaçtır ![]() ![]() EĞİTİM VE DEMOKRASİ İLİŞKİSİ Eğitim vasıtasıyla demokrasinin gereklerini öğreniriz, demokrasi vasıtasıyla da eğitimimizi her zaman daha modern ve anlaşılır ve bir o kadar da kolay hale getiririz ![]() MESLEK VE MESLEK SEÇİMİ Meslek Sahibi Olmanın Birey ve Toplum Hayatı için Önemi: Meslek: Bir kimsenin geçimini sağlamak için yaptığı, belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere dayanılan etkinlikler bütünüdür ![]() ![]() Nitelikli Eleman Yetiştirmenin Ülke Ekonomisi Açısından Yararları Nitelikli insanlar okullarda yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|