Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kırmızı, siyah, stendhal

Stendhal - Kırmızı Ve Siyah

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Stendhal - Kırmızı Ve Siyah

Arka Kapak

“Kimse Stendhal'i aşamaz Bundan daha büyük bir iltifat bilmiyorum
Paul Valéry

Julien Sorel, kasabada büyümüş, yakışıklı ve hırslı bir gençtir Kasaba hayatının ve marangoz babasının kendisine dayattığı hayatı değil, Paris'in kendisine vaat ettiği görkemli ve ışıltılı hayatı yaşamak ister Papaz olmak, onun gibi asil olmayan ve fakir bir genç için, köklerinden kurtulmanın, istediği hayatı yaşamanın tek yoludur
Çocuklarına öğretmenlik yapmak için gittiği evde önce kendisinden büyük bir kadına âşık olan Julien, daha sonra asil bir ailenin kızıyla aşk yaşamaya başlar Bu iki aşk arasında bocalayan Julien, bir yandan da arka planda Fransız Restorasyonu'nun ateşli siyasi tartışmaları ve Napolyon'a olan hayranlığıyla birlikte kaçınılmaz bir sona doğru sürüklenir Batı edebiyatının en önemli psikolojik romanlarından bir olan Kırmızı ve Siyah'ta Stendhal, aynı zamanda dünya edebiyatının en önemli kahramanlarından biri olan Julien'i yaratıyor

Benim için Stendhal, gerçeğe mantık yoluyla ulaşan bir gözlemci değil, gerçeğe nadiren gözlemle ulaşan bir mantıkçıdır

Yazar:Stendhal
Çevirmen:Şerif Hulusi

Sayfa Sayısı: 536
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com