Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilemması, dublörün, menteş, murat

Murat Menteş - Dublörün Dilemması

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Murat Menteş - Dublörün Dilemması

Arka Kapak

Nuh Tufan, İbrahim Kurban, Rıza Silahlıpoda, Umur Samaz, Su Samaz, Habip Hobo, Ferruh Ferman, Dilara Dilemma

" Biz yetimler intikam iştiyakıyla doluyuzdur Dehşeti dengelemeye yatkınızdır Başkalarının öçlerini de almaya hevesleniriz Yetimlik bize kanlı doğaçlamalar yapma cüreti verir Suçlamakla ya da suç işlemekle kaybolmayan bir masumiyet imtiyazına sahibizdir

İtiraf etmeliyim ki, aziz okur, benim ömrüm, her birini gebertmek istediğim insanlarla aramdaki buzdağlarını eritmeye çalışmakla geçiyor Mesela zenginlerden nefret ediyorum, ne yapayım, elimde değil O restoran sürüngenleri, fiyaka kumkumaları, yapmacık kasvetin mıymıntı bekçileri, ticari bir şiveyle konuşan zehirli papağanlar, hileli bir neşe içinde geviş getiren bunak vampirler, modanın ipiyle kuyuya inen kibirli cambazlar, tatile gebe fırlamalar, alaturka bir sadizmle zıvanadan çıkanlar, alafranga bir mazoşizmle yılışıklaşanlar Hepsine teker teker Kolombiya kravatı takmak istiyorum!
[Kolombiya kravatı: Meksika mafyasının uyguladığı bir cezalandırma biçimi: Kurbanın gırtlağına bir delik açılır ve dili bu delikten sarkıtılır]

Gerçi zamanla esnekleştim Ulaşılması ve vazgeçilmesi en zor nimetin sükunet olduğunu anladım galiba Tamam, zenginlere merhamet duyacak kadar güçlü değilim hâlâ, fakat sayıların artışındaki boşunalığın eşiğini görebiliyorum İbrahim Kurban'dan öğrendiğim kadarıyla, yeşil banknotlar kamuflajdan başka bir şeye yaramıyor Aptallığı, beceriksizliği, acizliği, yalnızlığı kamufle ediyorlar Ayrıca, yetimlik zaman aşımına uğramaz, haddizatında yetim olmayanlar da yetimliğe doğru seyreder Yani kimsesizlik, kimsenin tekelinde değildir Kainat ve tarihin bekleme salonunda biraz soluklanıyoruz, çoğunlukla da adımız anonslanmadan kainata ve tarihe gömülüyoruz"

Yazar:Murat Menteş

Sayfa Sayısı: 263
Baskı Yılı: 2005
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com