Zerrenin Yarısı Kadar Allah[C.C]Sevgisi..! |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zerrenin Yarısı Kadar Allah[C.C]Sevgisi..!Zerrenin Yarısı Kadar Allah[cc]Sevgisi! İsâ Aleyhisselâm Yolsa Giderken Bir Gence RastlarGenç Ey İsa!Rabbine Söylede Kendini Sevebilmem İçin Bana Zerre Kadar Sevgi Versin,Başka Birşey İstemem Derİsâ Aleyhisselâm Sevginin Zerre Kadarıda Seni Yakıp Kül Eder Dayanamazsın DerBu Defa Genç!Öyleyse Zerrenin Yarısı Kadar Sevgi Versin Diye Israrda Bulunurİsâ Aleyhisselâm Allah-u Teâlâ'dan Niyaz Ederek Gencin Dileğini Arzeder ve Duâsı Kabul Olunurİsâ Aleyhisselâm Oradan AyrılırGeri Dönüşte Genci Aynı Yerde Göremeyen İsâ Aleyhisselâm Orada Bulunanlara Gencin Nereye Gittiğini Sorar:Köylüler O Gencin ''ALLAH-ALLAH[cc]''Diyerek Oradana Uzaklaştığını SöylerlerNihayet Onu Bir Ağacın Dibinde Tefekkür Ederken Bulurİsâ Aleyhisselâm Gence Selâm Verir Almaz, Halini Hatırını Sorar Cevap Vermez,O Kendi Halinde Dalgın DururBir Ara Beni Tanımadın Mı?Ben İsâ Peygamberim Desede Genç Yinede Aldırış EtmezBu Hâle Üzülen İsâ Aleyhisselâm Allah-u Teâlâ'ya Yalvararak Bunun Hikmetini Sorar:Kendisine Şöyle Cevap Gelir:Ya İsâ[as]Kalbinde Zerrenin Yarısı Kadar Benim Sevgim Bulunan Bir İnsan Başkalarının Sözünü Nasıl Duyarİzzetim ve Celâlim Hakkı İçin Bildiririm Ki O Genci Testere İle Kessen Bile Farkına Varmaz Kaldı Ki Bir Peygamber Olarak Seni Duysun!Kaynak: [Tabular ve İslâm Seyyid Şenel İlhan-Feyz Yayınevi] |
|