Özel Misafir |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özel MisafirÖzel Misafir Merhaba Arkadaşlar! İki gün önce, evimizin çevresinde dolaşan minik kedileri sevdiğim bir sırada annem yanıma gelerek alışverişe gideceğimizi haber verdi ve hemen hazırlanmamı söylediBu haber karşısında biraz şaşırmıştım; çünkü, Ayyüzlü’nün çarşı-pazarla alâkalı sözlerinden sonra, biz sadece Pazartesi günleri zaruri ihtiyaçlar için çarşıya gidip çok kısa bir sürede eksiklerimizi alarak geri dönmeyi adet haline getirmiştik Her ihtiyaç için ayrı ayrı dışarı çıkmaz; haftalık liste yapıp birkaç işi bir arada halletmeye çalışırdık Hep en yakın marketi tercih eder ve en kısa sürede listemizi tamamlayıp eve dönerdik Daha alışveriş günümüz gelmeden çarşıya çıkacak olmamız beni meraklandırmıştı: Misafir mi gelecekti acaba? Bir gün öncesinde de annem özenle turşu kurmuş ve reçel yapmıştı Bu da aklıma gelince merakım iyice arttı ve sormadan edemedim: “Anneciğim, misafir mi gelecek, niye bugün gidiyoruz?” “Evet oğlum, çoook çok özel bir misafirimiz gelecek Aslında senin de haberin vardı, ama galiba unutmuşsun Hani eli dolu gelen ve giderken de bir düzine tatlı hatıra ve pek çok kıymetli hediye bırakan bir misafir” dedi annem Zihnimi yokladım ama öyle bir misafiri bir türlü hatırlayamadım Bu kadar önemli bir kişi olsa olsa Ayyüzlü olabilirdi Bunu düşününce çok heyecanlandım Anneme, “Anladım kim olduğunu, ama bana hiç söylememiştiniz ki! Söyleseydiniz Onun geleceği günü unutur muydum hiç?” dedim Annem gülümsedi Benim tahminimin yanlış olduğunu anlamıştı sözlerimden Beni biraz daha düşündürmek için olsa gerek sözlerine şöyle devam etti: “Biliyor musun, bu misafirimiz bizde bir ay kalacak” Anlaşılan gelecek olan misafir Ayyüzlü değildiZira, o bize gelse de o kadar uzun süre kalamazdı ki! Tahmin etmem gitgide zorlaşıyordu, kimdi acaba bu gelen? “Kim olduğunu söylemeyecek misin anneciğim? Çok merak ettim” deyince, annem yüzündeki gülümsemeyle, “Hayır, senin söylemeni bekleyeceğim Hatta bilirsen de bir hediye vereceğim” dedi Bu hoşuma gitmişti Annemden aldığım ipuçlarını değerlendirecek, yapılan hazırlıkları da takip ederek bir sonuca varmaya çalışacaktım Bir tane isim söyleme hakkım vardı Bu yüzden çok iyi düşünmeliydim Alışveriş için bu defa biraz uzaktaki bir Türk bakkalına gittik Neredeyse bir ay yetecek kadar yiyecek satın aldık “Anne bu aldıklarımız bir orduya yeter, bir kişi için çok değil mi?” dedim Şaşkınlığıma gülen annem, misafirimizin tek başına gelmeyeceğini, bazı günler bize başkalarını da getireceğini söyledi Onun vesilesiyle bazı akşamlar dost ve arkadaşlarla biraraya gelip beraberce yemek yeyip sohbet edeceğimizi, hatta toplu namaz kılacağımızı, dolayısıyla evimizin çok bereketleneceğini söyledi Annem öyle bir anlattı ki, Asr-ı Saadet’te yaşıyor olsaydık gelenin Peygamber Efendimiz olduğunu bile zannedebilirdim Ne zaman geleceğini sordum “Bir-iki gün sonra” dedi annem “Bize ilk defa mı geliyor?” dediğimde, her yıl gelip bir ay kaldığı cevabını alınca çok şaşırdım Bize gelip giden bütün amcaları, teyzeleri tek tek saymaya çalıştım kendi kendime ama nafile, annemin söylediği şartlarda hiçkimseyi bulamadım alıntı |
|