![]() |
Asr-İ Saâdetten Bir Numune |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asr-İ Saâdetten Bir NumuneHerkes Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'i sevdiğini iddiâ edebilir ![]() ![]() Hifa -radiyallahu anhâ-, Ashâb-ı kiram'dan iffetli ve zengin bir hanımdı ![]() ![]() ![]() ![]() Hifa -radiyallahu anhâ- bir gün Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e gelerek: "Yâ Resulellah! Beni cennete götürecek bir iş bana öğret!" dedi ![]() "Önce bir erkekle evlenmen lâzımdır ![]() ![]() ![]() Bu emir üzerine: "Yâ Resulellah! Dengim kim olabilir? Bana Habeşistan hükümdarı melik Necâşi evlenme teklifinde bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hifa -radiyallahu anhâ-ya: "Yarın sabah mescide en önce kim gelirse onunla evlen ![]() ![]() Sonra Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Ashâb-ı kiram'a: "Yarın sabah mescide kim en önce gelirse bu kadınla onu evlendireceğim ![]() ![]() Ashâb-ı kiram'ın hepsi bu duruma râzı oldular ![]() ![]() ![]() ![]() Süheyb -radiyallahu anh-; kimsesi olmayan, fakir, rengi siyaha yakın, görünüşü güzel olmayan, zayıf ve çelimsiz bir sahabe idi ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Süheyb! Kalk bu hanımın için bir şey al!" O ise; "Yâ Resulellah! Dünyalık olarak bir dirhem gümüşüm bile yok!" diye karşılık verdi ![]() Bu arada Hifa -radiyallahu anhâ- emretti, on bin dirhem gümüşlük bir kese getirdiler, Süheyb -radiyallahu anh-a verdiler ve ona: "Git gerekli olanı al!" dediler ![]() Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de: "Ey Süheyb! Hanımının elini tut, onu evine götür ![]() ![]() "Yâ Resulellah! Benim evim mescittir, hangi eve götüreyim?" diye sordu ![]() Bunun üzerine Hifa -radiyallahu anhâ- şöyle cevap verdi: "Konağımı sana bağışladım, beni oraya götürebilirsin ![]() Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bu duruma çok memnun oldu ve ikisine de duâ etti ![]() ![]() ![]() "Ey Süheyb! Bil ki, ben sana nimetim, sen bana mihnetsin ![]() ![]() ![]() 'Cennette yüksek bir çardak vardır ![]() ![]() ![]() O gece ikisi de ibadet ile meşgul oldular ![]() ![]() ![]() "Ey Süheyb! Geceki halini sen mi anlatırsın, ben mi söyleyeyim?" "Siz söyleyin yâ Resulellah!" diye cevap verdi ![]() Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz durumlarını ve ne yaptıklarını onlara bildirdi ve sonra şu müjdeyi verdi: "Siz cennetliksiniz ve orada Allah-u Teâlâ'yı göreceksiniz ![]() Süheyb -radiyallahu anh- sevincinden ve cennette Allah-u Teâlâ'yı görmek müjdesine kavuşmak şevkinden, başını secdeye koydu ve şöyle duâ etti: "Yâ Rabb'i! Eğer beni mağfiret etmişsen, günahlara bulaşmadan ruhumu al!" Allah-u Teâlâ onun duâsını kabul ederek ruhunu secdede iken aldı ![]() ![]() Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de buyurdu ki: "Daha şaşılacak bir şey var ![]() ![]() İkisinin de namazını kıldılar ![]() ![]() ![]() Bir tahtaya: "Bu Allah-u Teâlâ'nın nimetine şükür edenin kabridir ![]() Diğerine ise: "Bu Allah-u Teâlâ'nın mihnetine sabır edenin kabridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|