Kur'anla Konuşan Kadın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'anla Konuşan KadınBir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarindan geçerken yalniz bir kadina rastladim Selam verdim; Selamimi Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür onlarin duyacagi Ya-sin-5 ayetiyle aldi Buralarda ne yapiyorsun?' diye sordum "Allah kimi yoldan çikarmissa,ona yol bulduracak yoktur" A'raf-186 ayetini okudu ![]() ![]() Anladim ki ,yolunu kaybetmis Nereye gittigi soruma ; "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alip Mesci-i Aksaya götüren Allah'i tesbih ederim" Isra-1ayetiyle karsilik verdi Anladim ki,geçtigimiz hac mevsiminde haccini tamamlamis,kudüs'e gidiyor "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?" dedim "Tam üç gece (yani üç gündür)" Meryem-10 dedi Yiyecek verme teklifinde bulundum "Sonra orucunuzu gün batincaya kadar tamamlayin" Bakara-187 ayetini okudu "iyide Ramazan da degiliz" dedim "Kim Allah için nafile bir hayir yaparsa,Allah her hayrin karsiligini verendir ,her seyi hakkiyla bilendir" Bakara-158 ayetiyle cevap verdi "Yolculukta oruç açilabilir"dedim "Ama orucu tutarsaniz,bu hakkinizda daha hayirlidir" Bakara-84 ayetini okudu Niye benim gibi konusmadigini sordum "Agzindan tek bir söz bile çikmasin ki,yaninda onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazir bir gözcü bulunmamis olsun" Kaf-18 dedi "kimlerdensin?"diye sordum "Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de tanimazsin) Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye dayali olmadan verdigin her hükümden) sorumludur " Isra-36 ayetiyle cevap verdi "Hata ettim,hakkini helal et" dedim "Bugün size kinama yok Allah sizi bagislasin" Yusuf-92 dedi Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum "Hayir adina ne islerseniz Allah onu bilir" Bakara-215 ayetiyle mukabele etti Devemi yanina getirdim,binecekken "Mü'min erkeklere söyle ,bakislarini sakinsinlar" Nur-30 ayetini okudu Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçti,bu arada elbisesi az yirtildi "Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat isleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir" Sura-30 ayetini mirildandi "Sabret,deveyi baglayayim!"dedim ![]() "Bu hususta Süleyman'i anlayisli ve daha isabetli davranir kildik" Enbiya-79 ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarili oldugumu kasdetti Deveye bindi ve "Bunu bize bas egdiren Allah'i tesbih ederim;yoksa bunu biz basaramazdik Ve sonunda süphesiz Rabbimize dönecegiz!" Zuhruf-13-14 ayetlerini okudu "Haydi!" diye deveyi hizlandirdim "Yürüyüsünde (ve davranislarinda)vakur ol ve sesini yükseltme seslerin en çirkini esegin sesidir!" Lokman-19mukabelesinde bulundu Yürürken siir okumaya basladim "Kur'an'dan kolayiniza geleni okuyun!" Müzzemmil-20 dedi "Siir okumak haram degil ki !"dedim "Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düsünür anlar!" Bakara-269 cevabini verdi Bir süre gittik;sonra evli olup olmadigini sordum "Ey iman edenler!Cevabi verildiginde sizi üzecek meselelerden sormayin!" Maide-101 ayetini okudu Derken kafilesine ulastik ve "kafile içerisinde kimsen var mi?" dedim "Mal ve evlat dünya hayatinin süsüdür!" Kehf-46 dedi Anladim ki ,evladi var Isimlerini sordum![]() "Allah Ibrahim'i dost edindi;Allah Musa ile konustu;Ey Yahya ,Kitab'a kuvvetle tutun!" Nisa-125-164-Meryem-12 Ayetlerini okudu "Ey Ibrahim,ey Musa ,ey Yahya! "diye kafileye seslendim![]() Nur yüzlü üç genç"Buyur!" diye çikageldi Onlara para verip,"Bununla içinizden birini sehre yollayin!Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir yiyecek getirsin Dikkatli davransin!" Kehf-19 dedi Yiyecek gelince bana "Geçmis günlerinizde yaptiklarinizin karsiliginda simdi afiyetle yiyip için!" Hakka-24 dedi Çocuklara,"Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!"dedim "Annemiz"dediler "Agzindan Cenab-i Allah'in gazabini çekecek yanlis bir söz çikar korkusuyla 40 yildir böyle sadece Kur'an'la konusur Ibn Mübarek,bu hadiseyi Kur'an'da her seyin bulunduguna delil olarak anlatirdi |
|
|
|