![]() |
Kendim Ettim Kendim Buldum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendim Ettim Kendim BuldumBir medresede hoca ders vermekteymiş ![]() "-bilin bakalım ,bu kaynayan su ne der ?"diye sormuş ![]() ![]() ![]() ![]() "-kim o?!"diye sorunca talabe "-hocamız sormaktadır semavardeki kaynayan su ne demektedir ?" kapı açılmadan içerden şu ses gelir "-kendim ettim kendim buldum!" talebe şaşırır : "-bu ne demektir?hiç bir şey anlamadım?su niye böyle desin ?"diye tekrar sorar ![]() kapının arkasında hocanın kızı cevap verir: "-su yağmur olarak yeryüzüne inmiş ve ağaçları sulamış onların büyümesine vesile olmuştur ![]() bu cevabı alan talebe ,teşekür eder ve yine gizlice medreseye girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-kendim ettim kendim buldum !"diyor hocam der ![]() "-aferin evladım ![]() ![]() talebe biraz önce öğrendiklerini tekrar eder hoca: "-maşaallah ben içimden bu sorunun cevabını bilen talebeyle kızımı evlendirmeyi niyet etmiştim hayırlı mübarek olsun !"der ![]() oradakilerin hepsi hayretler içinde kalımıştır ![]() ![]() ![]() "-derse çok ilgisizdi hatta tembel ve kıt kanaatli birisi olduğunu düşünürdüm ![]() sıra kızın feryadına gelmiştir kendim ettim ,kendim buldum! |
![]() |
![]() |
|