![]() |
Bir İhtiyarın Cenazesi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir İhtiyarın Cenazesi..Bir zaman çok zengin bir adam, çocuklarına şöyle vasiyette bulunur: Ben ölüp yıkanınca, şu eski çoraplarımı ayağıma geçirin, ben bunlarla gömülmek istiyorum ![]() Vakit saat gelir bu zengin vefat eder ![]() Cenaze yıkandıkdan sonra oğulları çorapları alıp getirirler: Babamızın vasiyeti var, şu eski çorapları ona giydireceğiz derler ![]() Cenazeyi yıkayan hoca efendi bunu katiyyen kabul etmez ![]() Bu sefer müftüye çıkarlar ![]() Dinimizde böyle birşey yok deyip reddeder ![]() İster istemez, babalarının vasiyetinden vazgeçmek mecburiyetinde kalırlar ![]() Cenazeyi defnedip kabirden evlerine dönünce komşularından biri elinde bir mektupla gelir ![]() Babanız çok önceleri bu mektubu, bana vererek, benim cenazem gömülüp oğullarım eve dönünce kendilerine ver demişti der ![]() Mektubu açıp okuyunca, babalarının en son ibretli dersini şu ifadelerle verdiğini görürler: Evlatlarım, işte gördünüz; eski çoraplarımı bile kabrime götüremedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir İhtiyarın Cenazesi.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir İhtiyarın Cenazesi..emeğine sağlık ![]() ![]() ![]() ATEŞ DÜNYADAN GİDİYOR Abbasi'lerin ünlü halifesi Harun Reşid zamanında yaşamış olan Behlül Dana (VIII ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Be ne hal Behlül, nereden geliyorsun? - Cehennemden geliyorum ey hükümdar ![]() - Ne işin vardı cehennemde? - Ateş lazım oldu da ateş almaya gittim ![]() - Peki, getirdin mi bari? - Hayır efendim getiremedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|