Ecelden Kaçılmaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ecelden KaçılmazHz Süleyman'ın sarayına kuşluk vakti saf bir adam telaşla girer![]() Nöbetçilere, hayati bir mesele için Hz Süleyman'la görüşeceğini söyler ve hemen huzura alınır![]() Hz Süleyman (a s) benzi sararmış, korkudan titreyen adama sorar:- Hayrola ne var? Neden böyle korku içindesin? Derdin nedir? Söyle bana ![]() ![]() ![]() Adam telaş içinde: - Bu sabah karşıma Azrail (a s) çıktı![]() Bana hışımla baktı ve hemen uzaklaştı ![]() Anladım ki, benim canımı almaya kararlı ![]() ![]() - Peki ne yapmamı istiyorsun?" Adam yalvarır: - Ey canlar koruyucusu, mazlumlar sığınağı Süleyman! Sen her şeye muktedirsin Kurt, kuş, dağ, taş senin emrinde![]() Rüzgarına emret de beni buradan ta Hindistan'a iletsin ![]() O zaman Azrail (a s) belki beni bulamaz![]() Böylece canımı kurtarmış olurum Medet senden!Hz Süleyman, adamın haline acır Rüzgarı çağırır ve:- Bu adamı hemen al Hindistan'a bırak!" emrini verir![]() Rüzgar bu ![]() ![]() Bir eser, bir kükrer![]() Adamı alır ve bir anda Hindistan'da uzak bir adaya götürür ![]() Öğleye doğru Hz Süleyman, divanı toplayarak gelenlerle görüşmeye başlar![]() Bir de ne görsün, Azrail (a s ) da topluluğun içine karışmış,divanda oturmaktadır Hemen yanına çağırır:- Ey Azrail! Bugün kuşluk vakti o adama neden hışımla baktın? Neden o zavallıyı korkuttun?" der ![]() Azrail (a s) cevap verir:- Ey dünyanın ulu sultanı! Ben, o adama öfkeyle,hışımla bakmadım ![]() Hayretle baktım O yanlış anladı Vehme kapıldı![]() Onu, burada görünce şaşırdım Çünkü Allah (cc) bana emretmişti ki:- "Haydi git, bu akşam o adamın canını Hindistan'da al!" Ben de bu adamın yüz kanadı olsa, bu akşam Hindistan'da olamaz ![]() Bu nasıl iştir, diye hayretlere düştüm İşte ona bakışımın sebebi bu idi![]() |
|
|
|