![]() |
Kimyager Canlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimyager CanlılarKimyager Canlılar Bazı canlılar zehirlendiklerinde hemen vücutlarındaki zehri etkisiz kılacak besinleri yerler ![]() ![]() Zehir Uzmanı Macawlar Her canlının düşmanlarından korunmak için kullandığı belirli bir yöntemi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amerika'nın tropikal topraklarında yaşayan bir papağan türü olan Macawlar bu akıllı avcılardan biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Killi kaya parçaları "kaolin" maddesine sahiptir ![]() ![]() ![]() Bir papağanın kilin içinde bulunan maddelerden kendiliğinden haberdar olması elbette ki mümkün değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her canlının Allah'ın kontrolünde olduğu bir ayette şu şekilde haber verilmiştir ![]() "Ben gerçekten benim de Rabbim sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim ![]() ![]() ![]() Bezuar Keçilerinin Kimya Bilgileri Doğadaki usta kimyagerlerden bir tanesi de Bezuar keçisidir ![]() ![]() ![]() ![]() Bezuar keçisi ne zaman bir yılan tarafından ısırılsa hemen yaşadığı çevrede yetişen sütleğen bitkisi türlerinden birini yemeye başlar ![]() ![]() ![]() Burada tekrar şaşırtıcı bir gerçekle karşı karşıya kalırız ![]() Günlük otlamaları sırasında sütleğenlere ağızlarını bile sürmeyen Bezuar keçilerinin bu bitkileri tedavi maksatlı kullanmalarını sağlayan nedir? Bezuar keçileri sütleğen otlarının içinde hangi kimyasal maddelerin olduğunu nereden bilmektedirler? Peki ya bu kimyasalların yılan zehrini tedavi edici etkilerinin olduğunu nasıl öğrenmişlerdir? Keçilerin kendilerini yılan ısırdığında buldukları tüm otları yiyerek yani deneme-yanılma metodunu kullanarak bir panzehir bulmaları mümkün değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun için keçilerin kendilerinden sonra gelen nesilleri deneyimlerinden haberdar etmeleri gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gibi bilgiler üzerinde derinlemesine düşünmek canlıların davranışlarının tesadüfen ortaya çıkamayacağını anlamak için yeterlidir ![]() ![]() ![]() Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki rızkı Allah'a ait olmasın ![]() ![]() ![]() (makale harun yahya) Bu makale Mercek Dergisi 09 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|