Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bendi, yıkılır, şavşat

Şavşat Bendi Yıkılır

Eski 07-18-2009   #1
cansel

Şavşat Bendi Yıkılır

Mehmet Akif’i boş boş okursan Şavşat bendi yıkılır!

Başbakan Mehmet Akif okumayı moda yaptı Bakanlar, AKP milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları, bürokratlar, AKP dönemi zenginleri, yeni müteahhitler hepsi Mehmet Akif okuru oldu

Patlatıyorlar mısraları!

Akif, inanmış adam

İnancını yücelten adam

Şairlerin çoğu ilhamlarını doğadan alır, tabiattan ilham bulurlar Mehmet Akif, suyu gözlemiş Su, hürriyeti seviyor Kim suyun hürriyetini zaptetmeye kalksa; su çıldırıyor, çırpınıyor, köpürüyor Duvarları zorluyor, bentleri sarsıyor, zaptedilmesi çok zor bir güce dönüşüyor Mehmet Akif, keskin gözlemlerinin imbiğinden süzerek ve kelimelerden de yıkılmaz kuleler kurarak, “ulusal hürriyetimizi” suya benzetti

İstiklal Marşımızı yazdı

Üçüncü kıtası şöyledir:

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;/Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!/Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım/Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım

Mehmet Akif’i anlayarak okuyan bir başbakanın iktidarında, o başbakanın bakanının sorumluluğunda, o başbakanın bürokratının yaptığı ihalede Artvin İli’nin Şavşat İlçesi’nde yapılan bir su bendi yıkılmazdı

Çünkü bilirlerdi

Su hürriyeti sever

Bendini çiğner

Dağları yırtar

Onu zincirlemeye kalkıyorsan, suya meydan okuyorsun demektir O zaman su bentlerini çok sağlam yapacaksın, yapımı denetleyeceksin, ihaleyi verdiğin müteahhit malzemeden, betondan, çimentodan çalıyor mu bakacaksın

Bakmıyorsan!

Malzemeden çalarlar

Sen çalıyorsun demektir

Mehmet Akif yaşasaydı!

“Sen hem hırsız olup benden betonunu çalacaksın/Hem suyun hürriyetini gemlemeye kalkacaksın/Be hey gafil, sen ne ızdırap peydahlayan murdarsın” diye yazardı

Biri mini minacık 5 yaşında çocuk olmak üzere Şavşat’ta 4 kişi; demiri, çimentosu, kumu, çakılı çalınmış 13 bentten 7’sinin yıkılması sonunda sel sularında boğuldu Bu bentlerin yapımını üstlenen müteahhide (muhtemelen o da Mehmet Akif’i boş boş okuyanlardan ya da koyun gibi dinleyenlerdendir) ihaleyi yüzde 53 kırımla vermişler Yani adam daha işin başında “Ben bu bentleri çimentosundan, demirinden, çakılından, işçiliğinden punduna getirip çalarak yapacağım” diyor

Denetlememişler!

Kontrol etmemişler!

Hazine parası yedirmişler!

Dün öğle haberlerinde NTV televizyonunun muhabiri yıkılmış bentlerin betonuna dokununca, un gibi dağıldığını gösteriyordu Bakan ile bu bentlerin yapımının denetiminden sorumlu DSİ yetkilisi, suçu bol yağmura bağlayıp, “100 yılın sel felaketi” diyerek yalana sarılıyor, seçimler sırasında gecekondu kahvesinde cahil halkı kandırır türünden tutarsız, mantıksız, akılsız konuşuyorlardı

Mehmet Akif sevselerdi!

Anlayarak okurlardı

Utanırlardı

Bentler sağlam yapılır

5 yaşında yavru ölmezdi

Kim bu bent müteahhidi?

Adını da gizliyorlar

DURMAYAYALIM HEP SORALIM!

Bugün 36 gün doldu

Gerçeği gizliyorlar

Kim yazdı belgeyi?

Kim koydu avukatın çekmecesine?

Kim sızdırdı gazeteye?

Amaçları neydi?

Başbakan, “Bu belge gerçekse çok vahimdir Gerçek değilse daha vahimdir” dedi fakat dediğini hemen unuttu Tutuklu avukat Serdar Öztürk, “belgeyi ve mermileri çekmeceme koyanları devlet isterse 24 saatte bulur” açıklaması yaptı, Adalet Bakanlığı’nı suçladı Genelkurmay Başkanı, “bu kâğıt parçasıdır” dediği halde niçin peşini bıraktı? Andıççı diye suçlanan Albay Dursun çiçek, niçin dava açmadı?

Unutmayalım!

Unutturmayalım!

Durmadan soralım

Demokrasi şeffaflıktır

Demokrasiyi savunalım

Önemlidir

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Şavşat Bendi Yıkılır

Eski 07-18-2009   #2
GöKKuŞaĞı

Güzel bir köşe yazısıydı Teşekkürler Cansel Ama birde kaynak belirtsek iyi olurdu diye düşünüyorum Şahsen ben yazarını merak ediyorum

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-19-2009   #3
cansel

Öncelikle okuduğun için teşekkürlerYazarı Necati Doğru
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com