![]() |
İdamdan Önceki Son Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İdamdan Önceki Son Sözler* Hain ben sana neyledim? İki defa canını bağışlayıp üstüne üstlük bir de makam sahibi ettim ![]() Genç Osman, tahtından indirilmesinden sonra 20 Mayıs 1622 günü Yedikule Zindanı?nda hayaları sıkılıp kemendle boğulan 18 yaşındaki Sultan İkinci Osman?ın, idamından önce Sadrazam Davud Paşa?ya söyledikleri * Beni ecnebilere yaranmak için asıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, 1915 yılında Ermeniler?e kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla astırılan ve daha sonra şehid ilan edilen Kemal bey?in Beyazid Meydanı?nda güneş batarken idamından önceki son sözleri * Allah?ın laneti zalimin üstünedir ![]() ![]() Maliye Nazırı Cavid Bey, Mustafa Kemal Paşa?ya karşı İzmir?de düzenlenmek üzereyken ortaya çıkartılan suikast girişimine katıldığı iddiasıyla 13 Temmuz 1926?da Ankara?da idamından önce söyledikleri * Yaşasın İttihad ve Terakki İttihad ve Terakki Partisinin fedaisi Yakup Cemil, 10 Eylül 1916?da Kağıthane?de kurşuna dizildi ![]() * Rica ederim şu paçamı düzeltiveriniz, çarpık duruyor Sarayın damadı Salih Paşa, Sadrazam Mahmut Şevket Paşa?nın öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla 1913 haziranında Beyazıd Meydanı?nda 11 kişi ile idam edilirken cellada ricası * **** , ben senin avradının ırzını korumak için isyan etmiştim ![]() Vardar Ali Paşa, Arkadaşı İbşir Paşa?nın hanımının namusunu korumak maksadıyla 1648?de isyan ve İbşir Paşa tarafından cellada verilen Vardar Ali Paşa?nın son sözleri * Gel beru topal zorba başı! Bre kafir , abdest al! IV ![]() * Kendini devlete hizmet mi ettim sanırsın ![]() ![]() ![]() Sultan İbrahim, Sadrazam Yusuf Paşa?yı 22 Ocak 1646?da idam ettirmeden hemen önce söyledikleri * Yaşasın tam bağımsız Türkiye! ![]() ![]() ![]() * Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi allahaısmarladık ![]() 16 Eylül 1962'de İmralı Adası'nda idamından önceki son sözleri * 71 gün özgür yaşadım , artık ölüm umurumda değil 18 Mart 1871 yılında kurulan Paris Komününün dağıtılmasından sonra Federeler Duvarı?nın önünde kurşuna dizilen bir komüncü |
![]() |
![]() |
|