|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balığının, geliş, hikayesi, soframıza, ton, yakalanması |
![]() |
Ton Balığının Yakalanması Ve Soframıza Geliş Hikayesi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ton Balığının Yakalanması Ve Soframıza Geliş Hikayesi..Ton balığının marketlerdeki tezgahlara nasıl geldiğini hiç düşündünüz mü? İşte size bir ton balığı hikayesi ![]() ![]() ![]() AV SIRASINDA Güney Avustralya Lincoln limanından açık denize doğru dümen kırarken, ton balığı (orkinos) avcıları cep telefonlarıyla güneşin doğuşunu çekiyorlar ![]() ![]() KIYI MODASI Ton balığı Lincoln limanına çekiliyor ve geniş bir set içinde tutuluyor ve hamsilerle besleniyor ![]() ![]() HARMAN ZAMANI Ton balığı teknesi Yasmin, kesim için hazırlanıyor ![]() ![]() DOLARLAR İÇİN DALIŞ: Bir dalgıç ton balıklarının ağla hapsedildiği besleme setinin içine dalıyor ![]() ![]() BİREYSEL DOKUNUŞ: Stresini en aza indirmek için balıklar elle yakalanıyor ![]() ![]() ![]() BALIK RODEOSU Dalgıçlar balığın kuyruğunu çok çabucak yakalamalı ve onlarla boğuşuyorlar ve balıkları devşirme botuna götürüyorlar ![]() SUALTI KAVGACILARI Tipik ürün devşirme dalışı yaklaşık 45 dakika sürüyor ve 6 ton gelen 220 balık kazanılıyor ![]() HIZLI İŞ: Bir kere tezgaha çekilen ton balığı hemen öldürülüyor ve buz kalıplarına yerleştiriliyor ![]() ![]() KANLI İŞ: Beslenme süreci balığın ağırlığını ortalama 32 kg artarak neredeyse iki katına çıkarıyor ![]() ![]() ![]() HALKADA Balık setleri Lincoln limanından yaklaşık bir saatlik sefer yapıyor ![]() YOLDALAR: Yeniden limana döndüğünüzde, ton balıkları bir vinçle kaldırılıyor ve buz kalıplarına konuyor ![]() ![]() ![]() BİTİŞ HATTI Dondurulsa da ya da buzda muhafaza edilse de, ton balıkları marketlere gönderilmeden önce kamyonlarla paketleme fabrikasına götürüyor ![]() TAZE TON BALIĞI: Paketleme sürecinde, ton balığı temizleniyor ve Japonya’ya nakliyesi için paketleniyor ![]() KALİTE KONTROL Japonyalı kontrol müfettişi, her balığın kuyruğuna damga vurarak, etlerini sınıflandırıyor ![]() LEZZETİ DEĞERLENDİRİLİYOR Müfettişler, yağ içeriğine, derin kırmızı rengine ve stresten oluşabilecek pişirme işaretlerine bakıyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|