Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başlayan, cümleler, ile, keşke

Keşke İle Başlayan Cümleler..

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Keşke İle Başlayan Cümleler..

Hepimizin bildiği üzere keşkelerle başlayan cümlelerin hayatımızdaki ağırlığı hiçte azımsanacak türden değildir Bu keşkeli cümleler hayatımızı abluka altına alıp geçmişin bataklığına bizi iyice batırdığı gibi yeni olarak nitelenebilecek her türlü hamleyi ise iyice dibe batmak durumuna sokuyor

Keske daha çok ders çalışsaydım şimdi bu durumda olmazdım!

Keşke bu pazartesi sevgilime çiçek alsaydım o zaman bunları daha çabuk atlatırdık!

Keşke oğluma o şekilde bir görüntü çizerek bağırmasaydım!

Örnekleri çoğaltabiliriz istersek elbette ama bu kadar örnek en azından bu konu için yeterli Neticede farkında olmak adına oluşturulan bir yazı Amacına ulaşacaktır bu kadar örnekle elbette

Keşke' lerin sakıncalarını kısaca sıralayalım:

1 Yeni hamlelerimizde bize engel olur

2 Geçmişe takılmamıza neden olur

3 Gerginliğe neden olur

4 Başarısızlıklara yoğunlaşmamıza neden olur

5 Yerimizde saymamıza neden olur

6 Psikolojik sorunlara neden olabilir

7 İnsanların bizden uzaklaşmasına neden olabilir

8 İş hayatında yada aile hayatında ilişkilerde bozulma yaşamamıza neden olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com