|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
boşanmanın, çocuk, etkisi, psikolojik, üzerindeki |
![]() |
Boşanmanın Çocuk Üzerindeki Psikolojik Etkisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boşanmanın Çocuk Üzerindeki Psikolojik EtkisiBu yaş grubundaki çocuklar genellikle, anne babanın ayrılmasını ya da boşanmasını daha iyi kabullenirler, ancak yaşamlarına yansıyan sonuçları nedeniyle onlara öfke duyabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yaşlardaki çocuklar için rol modelleri önemlidir ![]() ![]() Çocuklarınızın boşanmanıza uyum sağlamalarına yardım etmek için atacağınız ilk adım yapmanız gereken şeylerin bilincine varmaktır: Ailenizin kendine özgü koşulları içerisinde ayrı yaşama ve boşanmanın ne anlama geldiğini çocuklarınızın anlamalarını sağlamak ![]() Çocuklarınıza, yaşlarına uygun biçimde, boşanmanın onları nasıl etkileyeceğini somutu ifadelerle açıklamak Çocuklarınızı her zaman sevileceklerine ve en iyi şekilde bakılacaklarına inandırmak ve bu yönde davranmak ![]() Çocuklarınızı diğer ebeveyn ile mutlu ve sıcak bir ilişki sürdürmek için cesaretlendirmek ve bunun için elinizden geleni yapmak Eski eşinizle ilişkiyi mümkün olduğu kadar sorunsuz sürdürmek ![]() ![]() Çocuklarla ilgili konularda eski eşinizle işbirliği yapmak ![]() Çocuklarınızın sizin için yeri doldurulamaz ve değerli varlıklar olduğunu hissetmelerini sağlamak ![]() Hayatlarındaki başka insanlardan ve uzmanlardan yardım ve rehberlik istemeleri için çocuklarınıza yardım etmek ![]() |
![]() |
![]() |
|