Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fikret, ünlü

Fikret Ünlü

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fikret Ünlü

FİKRET ÜNLÜ 10 Mart, 1943, Karaman
Türkiye) Türk siyasetçiEğitimci – Öğretmen, Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Beden Terbiyesi Genel Müdürü, Başbakan Başdanışmanı – SHP Kurucu Üyesi – XX nci Dönem
İlk öğrenimini Güneyyurt İlk Okulu’nda yaptı1963-64′te Ereğli İvriz İlköğretmen Okulu, 1966-67′de Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu
Kayseri Mimar Sinan İlköğretim İlkokulu, Konya Maarif Koleji ve Dumlupınar Ortaokulunda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı
1974-1975 yıllarında Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, 1978-1979 yıllarında Bülent Ecevit Hükümeti döneminde Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu
1983 yılında Devlet Memurluğundan istifa ederek politikaya atıldı SODEP ve SHP ‘de (10 yıla yakın) Parti Meclisi Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık yaptı 1991 seçimlerinden sonra Başbakan Başdanışmanı olarak görev aldı ve bu görevi 1995 Milletvekilliği seçimlerine kadar sürdürdü 1995 ve 18 Nisan 1999 tarihlerinde yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) Karaman Milletvekili olarak parlamentoya girdi XX, XXI ve XXII Dönem Karaman Milletvekilliği yaptı
Bülent Ecevit’in Başbakanlığında kurulan 56 57 Hükümette , Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com