Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kutsi

Kutsi

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kutsi

Doğum: 16 Mart 1973

Doğum Yeri: Malatya

Müzik Türü:Pop, Dance, Tekno, Slow

Kutsi (16 Mart 1973, Malatya), gerçek adı Ahmet Kutsi Karadoğan olan bestekar, söz yazarı ve Türk pop müziği sanatçısı İki ismini de Türk şair Ahmet Kutsi Tecer'den almıştır

Ankara'da büyümüş ve Müzik Yaşamına orada başlamıştır ama asıl meşhur olma hikayesi Didim'in Bora Barında Gitar'ı ensesinde çalması ile gercekleşir Kutsi, müzik aşkını rastgele bir Piyangocu'dan aldığı bir kaç Kazı-Kazan biletinden kazandiği 500 bin lira ile taçlandırmış, ilk Gitarını almıştır

Meslek Hayatı :1992 yılında kendi bestelerinden oluşan ufak bir albümle İstanbul'a gelmiş ancak bu dönemde prodüktörlerin dikkatini çekmeyi başaramamıştır Ama çalışmalarına devem eden Kutsi, Erol Köse'nin keşfi ile 2000 yılında 26 gün gibi kisa bir sürede Aşk Payını Aldı adlı ilk albümünü çıkarmıştır Asıl kendini gösterdiği Sana Ne albümünü 2005 yılında çıkarmıştır Bu dönemde başta Nalan, Berksan olmak üzere diğer sanatçılara verdiği besteler ve Petek Dinçöz ile yaptığı düetlerle de dikkat çekmiştir Bu albümle ünü daha da artan Kutsi, müzik kanalı olan Kral Tv'de İlanı Aşk adlı programıyla müzik ve sunuculuğu bir arada yürütmüstür 2006 yılında Doktorlar dizisiyle oyunculuğa adım atan Kutsi aynı dönemde Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor adlı albümüyle müzikteki başarılı çıkışını devam ettirmeyi başarmıştır Bu albümü digerlerinden ayiran en büyük özelligi hicbir elektronik ve bilgisayar müzigine yer vermeden, tamamiyle canli müzikten olusuyor olmasiydi Bu albüm, Osman Ismen yönetiminde Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde hazirlanmistir

Kutsi, Doktorlar dizisinde Levent adlı karakteri canlandırmaktadır

Albümleri

Sana Ne (2005)

Kördüğüm (2006)

Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor (2007)

Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim (2008)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com