![]() |
Bir Yemin Töreninin Düşündürdükleri |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Bir Yemin Töreninin DüşündürdükleriBir yemin töreninin düşündürdükleri Bu yazım da, duygusal bir yazı olacak; insanlar yaşlandıkça daha duygusal oluyorlar! “Hamaset” desinler, “beylik sözler” desinler, “milliyetçilik palavrası” desinler, ben içimden geldiği, hissettiğim gibi yazıyorum! Bu yazı, daha sonra, şu sırada azmakta olan “Ordu düşmanlığına” ve de özellikle TESEV denen “Soros Vakfının” “Güvenlik” raporu ve bu raporu yazan malum kişilerin ve yandaşlarının, “bilimsel” analizleri hususunda yazacaklarıma bir girizgâh olacak ![]() Asker yemini Önceki gün, 10 Temmuz’da, Burdur’a, torunum Tolga Alemdar’ın, kısa dönem askerlik görevini yaptığı, 58 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençlerin görünüşleri, esas vaziyette duruşları, yürüyüşleri muhteşemdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Asker yemini” şöyle; “Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını, canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine ant içerim” Bu yemin, Türk Ordusunun ruhunu ve anlamını ifade ediyor ![]() Bugün Türk Ordusuna saldıranlar, eğer askerlik görevini yapmışlarsa bu andı içmişlerdir ![]() Yoksa asker düşmanlığı onlarda ataerkil mi? “Cinsel tercih” kökenli mi? “vicdani retçilik” gibi, entelektüel şıklık mı? Ve düşündüm; Burdur’daki törende ant içenlerden bazıları, sonra bu yemine ihanet edebilirler mi? Sanmıyorum, çünkü oradaki geçler olgunluk çağındalar, artık bozulmalarına pek imkân yok! ![]() ![]() Fakat daha gençlere, uzun süre askerlik yapanlara sonra ne oluyor? Üniversitelerde, Polis Akademilerinde ve okullarında, maalesef sayıları fazla, öğretim üyeleri onların kafalarını karıştırıyor, beyinlerini yıkıyorlar! Orduya düşman olanların bir kısmı, ilke olarak, orduya, askerliğe, karşı değiller ![]() Bu düşüncenin özeti ve şifresi, Ordunun yeminli düşmanlarından Murat Belge’nin yazısının başlığında: “Türkiye’de aktif bir azınlık toplumun canına okuyor ![]() Ve şu sırada, son “askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak” yasanın peşinden gelecek “düzenlemeler”, TSK’yı “hizaya” sokacak! Geçmişte, bazı askerlerin, general ve subayların 27 Mayıs “Cunta Darbesinde” ve “12 Eylül” müdahalesinden sonra yaptıkları hatalara rağmen milyonlarca Türk insanı ordularına düşman olamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALTEMUR KILIÇ |
![]() |
![]() |
|