Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, hakkında, kimdir, yüce

Abdullah Yüce (Abdullah Yüce Kimdir? - Abdullah Yüce Hakkında)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah Yüce (Abdullah Yüce Kimdir? - Abdullah Yüce Hakkında)

04Aralık1920 yılında İstanbul Eyüp Sultan'da doğdu Annesi Sultan Hanım, babası Hafız İsa Efendi'dir Çocukluğu meşakkat ve fakirlik içinde Eyüp Sultan'da geçti Reşadiye 36 ve 37 ilkokullarında okudu Tahsilini ortaokuldan terk etmek mecburiyetinde kaldı 18 yaşında sanat hayatına başladı 1942 yılında askere gitti 4 yıl askerlik yaptı İlk mûsıkî çalışmalarını Ali Rıza Bey'le yaptı Bu yıllarda ilk şarkısı olan "Bu Ne Sevgi Ah, Bu Ne Istırab"ı besteledi 1946 yılında Fındıklı Salı Pazarı'nda sahne hayatına atıldı Daha sonra 1949 yılında ilk plak çalışmasını yaptı 50'ye yakın taş plak doldurdu Sanat hayatı boyunca, Sadettin KAYNAK, Selahattin PINAR, Kemanî Hacı Maksut, Kadri ŞENÇALAR, İsmail ŞENÇALAR hocası udî Edip ERTEN ve Ali Rıza Bey
gibi üstatlardan feyiz aldı 3 arkadaş, "Kara Sevda" ve "Hicran Yarası" gibi çeşitli sinema film çalışmaları yaptı Evli ve 2 çocuk babası olan Abdullah YÜCE 1995 yılının Aralık ayında vefat etti

Ah Annem Annem Söz

Seslendiren: Abdullah Yüce

Ah annem annem gurbette sevdiğim bir gonca idi daha
Koklamadan soldu dediler ben aşkımı ona söylememiştim
Duyunca gözleri doldu dediler vefasız sanırdım o nazlı yari
Onun için terk eyledim diyarı duydum göç eylemiş gönlümün
Yari sanada selamı kaldı dediler artık feryadımı dinlesin
Könler uyusunlar dinler sahralar gözler o pembe yanaklar o
Tatlı diller çürüyüp aşkını anam buldu dediler çürüyüp
Aşkını buldu dediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com