Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alma, lawrence

Lawrence Alma...

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lawrence Alma...

Lawrence Alma-Tadema </B>Doğumu - 8 Ocak 1836 Dronrijp - Hollanda - Ölümü - 25 Haziran 1912 Wiesbaden - Almanya

Tarihsel aşk şiirleriyle gündelik yaşamdan sahneleri konu alan ve yaşadığı dönemde çok tutulan ressam

Hollandalı bir noterin oğluydu Babası, hekim olmasını istediyse de o, Anvers Akademisi'nde tarihsel konulu resimler yapan Hendrik Leys'in yanında 1852 - 1858 arasında sanat eğitimi gördü 1859'da, Anvers'te Stadhuis'in fresklerinin yapımında ustasına yardım etti 1863'teki İtalya gezisi sırasında Eski Yunan ve Roma sanatına, Mısır arkeolojisine ilgi duymaya başladı Sonraları hemen hemen yalnızca bu kaynaklardan esinlenerek çalıştı İngiltere'ye göç ederek 1873'te İngiliz uyruğuna geçti; 1879'da Kraliyet Akademisi üyeliğine seçildi 1899'da kendisine "sir" unvanı verildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com