Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avery, milton

Milton Avery (1885-1965)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milton Avery (1885-1965)

ABD'li ressam

İnsan figürünü dışçizgilerle belirlenmiş yüzeysel canlı renk lekeleri halinde betimlemiş, özellikle yaşamının son yıllarında önem kazanmıştır Ailesi 1905'te Connecticut'un Hartford kentine göç eden Avery, 1913'te burada kısa bir süre Sanat Öğrencileri Birliği'nde eğitim gördüyse de, büyük ölçüde kendi kendini yetiştirdi İlk kişisel sergisini 1928'de New York kentinde gerçekleştirdi

Avery, özellikle deniz kıyılarını konu alan birçok manzara resmi yaptı Kızı March da resimloerinde sık sık ele alışı, renk kullanımı ayrıntıları ortadan kaldırması, figür ve maznaraları iç içe derinliksiz, yüzeysel biçimler olaraka anlatan betimlemesi açısından, Fransız ressam Henri Matisse'nin üslubunu çağrıştırmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com