Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cechchelse, petr

Petr Cech(Chelse)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Petr Cech(Chelse)

Sovyetler Birliği 1991′de dağıldıktan sonra Boris Yeltsin’in alelacele başlattığı özelleştirme hareketinin sonucunda zenginleşenlerden biri de Abramoviç idi
Bu zenginliğin bir kısmı Chelsea’nin satın alımında ve yeni bir kadronun yaratılması sürecinde harcandı 7 milyonu ise dünyanın en iyi kalecilerinden biri için; Petr Cech’in Chelsea’ye transferi için kullanıldı
1989′daki kadife devrim Çekoslovakya’ya demokrasi getirdiğinde Cech yedi yaşındaydı: “Ne olup bittiğinin kesinlikle farkındaydım
“Bir çocuk olarak siyasi anlamda neyin değişeceğini ileriki günlerde nelerin olup biteceğini anlamıyorsunuz Fakat şimdi bir erişkin olarak iyi yönde nelerin değiştiğini ve bunun neden gerekli olduğunu görebiliyorum
“Doğrusu çocuklar için kötü bir durum yoktu Sıradan insanlara daha doğrusu erişkinlere göre ne kadar sıkıntılı bir sistem olsa da spora verilen desteğin büyüklüğü nedeniyle çocuklar için çok kötü olduğunu söyleyemem Her şey son derece düzenli idi Herhangi bir sportif faaliyete katılmamak imkansızdı
“Okulda futbol buz hokeyi hentbol voleybol ve basketbol gibi programlar vardı İstediğiniz sporla haşır neşir olabilirdiniz Bu durum çok hoşuma giderdi Bir çocuk için bu sistemden şikayetçi olmak zordu çünkü okuldan sonra vakit geçirip eğlenebileceğiniz bir çok şeye sahiptiniz
Cech memleketi Plzen’e döndüğünde gördüğü şimdiki çocukların kendi dönemindeki gibi sportif faaliyetlere yeterince katılmaması karşısında umutsuzluğa düşüyor
“Şimdiki durum farklı Bizim sistemimizde derslere girmek ve spor yapmak zorundaydınız Çocuklar spor yapmak istemiyor olabiliyorlardı fakat bir kere denedikten sonra çok hoşlarına giderdi Bir çok kez bu şekilde oldu Şimdilerde ise spor yapmak gibi bir zorunluluk yok Yapıp yapmamak size kalmış
Problem şu ki; çocuklar artık vakitlerini PlayStation ve Internet karşısında geçiriyor Değişimin en çok bu yönde olduğunu düşünüyorum Ben çocukken hemen hemen hiç televizyon izlemezdim Vaktimin çoğunu dışarıda buz hokeyi oynayarak geçirirdim
“Mahallemizde 20 kadar çocuk yaşardı Sokağa çıkar hep birlikte takılırdık Şimdilerde gittiğimde sokakta hiç çocuk görmüyorum Hepsi evde tek başına tüm gün bilgisayar karşısında oturuyor
Cech komünist rejimi görmüş olan en son jenerasyon çocuklardan biri Sovyetlerin dağılmasıyla Doğu Avrupa’da ortaya çıkan sarsıntıları yaşayanlardan
“Nelerin yaşandığını okulda öğrendik Tarih kronolojik olarak tüm gerçekleriyle okulda en doğru dürüst öğretilen şeylerden biri Bunu ilginç buluyorum Ülkenizin tarihi hakkında daha çok şey öğrendiğinizde onu daha iyi korumaya çalışıyorsunuz Ülkenizin ne sıkıntılar yaşadığını bildiğinizde onun için çok daha fazla şey hissediyorsunuz
“Bir anda bir çok iş fırsatı doğdu rekabet oluştu Her şirket bu durumdan sağlam çıkamadı Kimisi için çok zor oldu kimisi ise kendi işini kurma fırsatını yakaladı
“İnsanlar seyahat edebilme özgürlüğüne kavuştu Demokrasiyle birlikte şimdi artık insanlar hayattan daha çok zevk alıyor
Bir çok Çek gibi Plzen’de büyüyen Cech de küçükkken ileride bir buz hokeycisi olmak istiyormuş Futbol sahalarına yönelerek kaleci olmak fikrine ise ancak 10 yaşında bacağını kırdıktan sonra karar vermiş Yatalak haldeyken reflekslerini ve top yakalayışını geliştirmiş
“Plzen’de büyümek güzeldi Tam bir spor şehriydi; birinci ligde oynayan futbol ve buz hokeyi takımları vardı Ayrıca üst seviyede oynayan bir hentbol takımına da sahiptiler Dolayısıyla çok çeşitli olanaklar vardı
“Plzen 180000 nüfuslu Çekoslovakya’nın en büyük altıncı şehriydi Şimdilerde ise Çek Cumhuriyeti’nin dördüncü en büyük şehri konumunda Skoda adlı bir çelik fabrikası vardı ki zaten orada bir şehir olmasının temel nedeni de bir bakıma bu
Bir de Pilsner Urquell adlı bir bira fabrikası vardı Çekler birayı severler Ben pek sevmem sadece zaman zaman birlikte iyi gidecek bir yemek olursa yanında içerim Ne zaman “Plzen’liyim” ve “birayı sevmiyorum” desem insanlar “nasil yani?” der Ama bilirsiniz istisnalar her zaman vardır
26 yaşındaki Cech bu yılın başında baba oldu Surrey’de büyümekte olan Adela babasınkinden çok farklı bir çocukluk yaşayacak
Baba olmak ve iki sene önce başından yaşadığı sakatlık; insanların kafasında beliren sıradan bir futbolcu profilinin aksine Cech’in sahip olduğu yoğun sorumluluk ve hassasiyet duygusunun oluşmasında etkili olmuş
“Bir anda her şeyin değişebileceğinin farkına varıyorsunuz Sakatlandığımda karım her saniye yanıbaşımdaydı ve iyileşmemde çok emeği geçti Şimdi artık ne zaman bir şeye ihtiyacım olsa arkadaşlarımın ve ailemin benimle olduğunu biliyorum Kara günde kime güvenebileceğinizi biliyorsunuz
Kafatasının çatladığı sakatlık Cech’e hayati tehlike yaşatacak kadar ciddiydi Büyük olasılıkla üçüz doğması sebebiyle kafatasını kalınlığı genel ortalamanın altında Bu yüzden maskesini en azından önümüzdeki 2 sene boyunca takmak zorunda
Cech’in yokluğunda Chelsea de epeyce bocalamıştı Şu anki formları da düşüşte Her ikisi de Stamford Bridge’de olmak üzere Newcastle’la golsüz berabere kalmaları ve Arsenal’a yenilmeleri sonucunda lig liderliğini Liverpool’a bıraktılar Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne erkenden veda etmemek için Cluj karşısında kazanmak zorundalar
“Şampiyonlar Ligi’ne grup maçlarında veda etmek çok kötü olur Geçen sene finalist ondan önceki üç senede de yarı finalisttik
hayat güzel Fakat bir anda yenilmeye başlayıp da puan kayıpları gelince takımın gerçek yapısını görüyorsunuz İnsanların karakterini kötü günde anlıyorsunuz
CLIC Sargent yardım derneği
Petr Cech Britanya’nın kanserli çocukların bakımı konusunda en önde gelen yardım derneklerinden biri olan ve aynı zamanda Chelsea’nin ulusal yardım ortağı CLIC Sargent’in faaliyetlerinin tanıtımı için The Sunday Telegraph’a konuştu Yerel okullarda okuyan çocuklar kanserli çocuklara Chelsea’nin antrenman sahasını gezdirmiş ve sordukları sorularla Cech’i terletmişler
“Çocuklar oldukça dürüsttüler ne demek istiyorlarsa çekinmeden söylediler Arsenal taraftarı olsalar bile! Gerçekten çok eğlendim Oldukça zor bir tedaviyi sürdürmek zorunda olan bu çocuklar için ne yapabilirsek kardir
Onlara unutamayacakları tek bir gün bile geçirtmek benim için mükemmel bir şey olur”
Ortaklığın üç senesi boyunca Chelsea tarafından 13 milyon sterlinden fazla fon yaratılmış ve bu para çocuklarla ilgilenecek kişilerin sağlanmasında sosyal sorumluluk projelerinde ve kanserle savaşan çocukların ailelerine yardım etmekte kullanılmış
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 1024x768 ve 83KB ) Buraya Tıklayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com