Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kolera, sagopa

Sagopa &Amp; Kolera

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sagopa &Amp; Kolera

Sagopa Kajmer

ADI
YUNUS

SOYADI
ÖZYAVUZ

RAP DÜNYASINDAKİ ADI
Sagopa Kajmer

DJ ADI
MIC CHECK

İLK DJ ADI
RAPPER MC (Rapper Mic Check)

MAHLASI
Kaf Kef, Evliya-ı Rap, Küheylan, Yaşlı Çocuk, Karizmatik Emmi, Melodrama ve daha birçok kendine ithafı

BRANŞI
Rap

İHTİSASI
Dj-produktor-MC

DENEYİMLERİ
Türkiye'nin en büyük yabancı müzik radyolarında Dj lik ve müzik direktörlüğü

BON'SERVİS
Power Fm, Number One Fm, Metro Fm, Radio 2019, Quasar FM, Radio Contact

İLK İŞİ VE SENESİ
Radyo Dj liği-1992 / Samsun

İLK PİKABI
Grundig-belt drive dual head (aile yadigarı)

İLK PLAĞI VE SENESİ
Carlos Santana - Black Magic Woman Double LP (vefat eden dayısının Yunus'un doğumu şerefine aldığı plaktır ve çok özeldir)

ÇOCUKLUK VE MÜZİK
BoneyM, Sugarhill Gang, Joe Bataan, Freddie James, Barry White,Isaac Hayes, Bee Gees, Chic, Modern Talking, CCCatch, Bad Boys Blue, James Brown, Afrika Bambaataa, Run DMC, Kurtis Blow, LLCool J, IceT vs (Liste bir hayli kabarık)

ALDIĞI İLK ALBÜM
Run DMC - Raising Hell

ALDIĞI 2 ALBÜM
Boogie Boys - Romeo Knight

İLK MÜZİK SETİ
Universum (Old School-1985)

ÇOCUKLUK ETKİLEŞİMLERİ
Boogaloo Shrimp, Shabba Doo, Michael Joe Jackson, James Brown, Jam Master Jay, Grandmaster DST, Afrika Bambaataa & Soulsonic Force, Grandmaster Flash, Prince, Ice-T, Ömer Karacan, Aykut Sporel, Engin Arman, DJ Hakan Gündüz, Marangoz İbrahim (İlk break Dance hareketini -smurf wave- Yunus'a gösteren değeri çok yüksek biri) Savaş Abi (İlk chopper dönüşünü Yunus'a öğreten kişi), Diether Bohlen, Afrika Islam, Public Enemy, Skinny Boys, Scott La Rock, Krs, Premier ve Guru vs

EN SEVDİĞİ RAP GRUPLARI (80'ler)
Run DMC, Public Enemy, Boogie Down Productions, Gangstarr, Skinny Boys, Ultramagnetic MC's, Sir Ibu, De La Soul, Soulsonic Force, Ryhme Syndicate, Whodini

EN SEVDİĞİ RAP SANATÇILARI (80'ler)
Chuck D, Ice T, LL, Krs, Cube, Kool Keith, Rakim vs

EN SEVDİĞİ RAP ALBÜMLERİ (80'ler)
Public Enemy'nin Fear Of A Black Planet ve diğer tüm albümleri, Boogie Down Productions'ın tüm albümleri, Run DMC - Tougher than Leather ve Raising Hell albümleri, Mantronix - In Full Effect, LLCool J - Radio, Ice-T - Power, Afrika Bambaataa & Soulsonic Force - Planet rock, EricB & Rakim - Paid In Full ve Follow The Leader albümleri, Ultramagnetic Mc's - Critical Beatdown ve diğer albümleri, Gangstarr - Step in the arena ve diğer tüm albümleri vs

EN SEVDİĞİ RAP GRUPLARI (90'lar)
Das EFX, Mobb Deep, Organized Konfusion, The Beatnuts, DITC, Extra Prolific, Group Home, Dwellas, Freestyle Fellowship, Cypress Hill, Artifacts Company Flow, Fu-Schnickens, Pete Rock & CL Smoothvs (Liste kabarık)

EN SEVDİĞİ RAP SANATÇILARI (90'lar)
Pharoahe Monch, Mikah 9, Aceyalone, DiamondD, Juju & psycho Less, Redman, Pete rock, Nas, Jay-z vs(Liste Kabarık)

EN SEVDİĞİ RAP ALBÜMLERİ (90'lar)
Organized Konfusion - Stress agenda ve debut LP, Nas - Illmatic, Jay-z - Reasonable doubt, cypress Hill tüm albümleri, Freestyle Fellowship tüm albümleri vs

İLK SOLO
Sözlerim Silahım 1998

İLK EP
1999 - Pesimist EP 1

İLK SARKI
Duman (Sözlerim Silahım - 1998)

İLK KONSER
İzmir - Fuar / 1998

AKILLARA KAZINAN İLK SÖZLERİ
"Seni beni ezenlere sözlerim silahım", "Kuytu Köşelerde ruhunu satma", "Bak evlat alışkanlıklarını bir kenara at" vs

YERALDIĞI İLK PROFESYONEL ALBÜM
Yeraltı Operasyonu karma albüm (yapım 1998)

KIRILMA NOKTASI
Sene 2003/ Bir Pesimistin Gözyaşları Double LP

MÜZİKTE İLKOKUL
Sözlerim Silahım (1998)

MÜZİKTE ORTAOKUL
İhtiyar Heteyi (2001)

MÜZİKTE LİSE
Sagopa Kajmer LP (2001-2002)

MÜZİKTE ÜNİVERSİTE
Bir Pesimistin Gözyaşları Double LP (2003)

MÜZİKTE MASTER
Gora Soundtrack (2004)

MÜZİKTE DOKTORA
Romantizma (2005)

MÜZİK MAESTRO & PRODÜKSYON
Kolera - Karantina Embriyo, Dr Fuchs - Huzur N Darem, Ceza - Med-Cezir (tamamı), Ceza - Rapstar (birçok beat), Kafile Turk Rap Karma ve daha birçok albüm

İLKLER
Türkiye'nin ilk Double Rap albümünü yaptı (İlk kez bir albümde sözler ,sanatçı tarafından kendi el yazısıyla yazılan bir not defteriyle verildi) Türkçe sözlü Rap müziği adına Türkiye çapında ilk büyük ödül Vasiyet şarkısıyla Sagopa Kajmer'e verildi Türk Rapi ilk kez dünya çapında gösterilen ve ülkede gişe rekoru kıran bir filmde yer buldu Film Cem Yılmaz'ın GORA' sıydı İlk Turntablism bu soundtrack deki goradramaturnz de yer buldu Bu bir ilktir Ve tabiki rapte Pesimist-karamsar ve melankolik akımı başlattı

SAYGI DUYDUKLARI
Orhan Gencebay, Nur Belda Yoldaş, Ergüder Yoldaş, Barış Manço ve Kurtalan Express, Salim Dündar, Nüket Duru, Mazhar Alanson, Mısırlı Ahmet, Hasan Cihat Örter, Aykut Sporel, Engin Arman, Hakan Gündüz, Ömer Karacan

İLK İLHAM KAYNAĞI
Babası Mehmet Özyavuz

EN SEVDİĞİ TURNTABLE
Vestax ve 1200 technics

EN SEVDİĞİ MİXER
vestax PMC serisi ve Rane

EN SEVDİĞİ PİKAP İĞNESİ
Shure m-44/7

EN SEVDİĞİ DJ'LER
Q-bert, Mixmaster Mike, Mike Boo, Ricrukka, Pfl, D-styles, Dj Flare, Dj Shadow, Toadstyle, Ned Hoddigs, Craze, A-trak

EN SEVDİĞİ YEMEK
Musakka & pilav, kentucky fried chicken hot wings & kolslovvvv, balık, satır köfte, her türlü meksika ve türk mutfağı, mantı hmmmmmmmm

EN SEVDİĞİ SÖZÜ
Hepsi kendisine aynı lezzette geldiği için her biri özel

EN SEVDİĞİ İÇECEK
Su

EN SEVMEDİĞİ ŞEYLER
İçkiye karşı çok katı İçmez ve nasıl içilebildiğini merak eder Sakatat için de aynı şey geçerli, hiç sevmez Çok kola ve kahve içeni sevmez Israrcılıktan ve ganimetçilikten hele hele yalanı yurt edinmişten tiksinir Çıkarcıları sevmez

BECERILERİ
Scracth, her türlü yemeği profesyonelce yapar, dereceli bir break dance icracısıdır Birkaç dakikada bir yığın hotwings yer, çok güzel hicveder Türk kahvesini de bol köpüklü yapar ve kahve sevenlerin gönlünü de alır Farsça bilir, üniversite hazırlık Türkce sorularını güleh güleh çözer, dilbilgisini bilir

SEVDİĞİ FİLMLER
Koleranın bölümündekilerle aynıdır hemen hemen, eklenecek birşeyler varsa o da Breakin 1984 ve Beatstreet dir

EFSANELERI
Michael Jackson, James Brown, Chuck D, Barış Manco, Nur Belda Yoldaş, Orhan Gencebay

KOLERA

Adı
Esen

Soyadı
Güler Özyavuz

Yaptığı
Türkçe sözlü hafif rap

Ne zamandan beri?
1998

Nasıl başladı
Radyodan vokalsiz müzikler bulup, üzerine rap yapmaya çalışarak Sagopa Kajmer ile tanıştıktan sonra ufkunu genişletti

İlk Kayıt?
1998' yılında Kuvvet Mira stüdyosunda kaydettiği "İnkar Boşuna"

Ya Sonra?
Silahsız Kuvvet ile "Neden Ağlıyorum ve Dünden Kalma Hayaller" İlk Underground Ep
2003de -> •Psikolog *Komada Martı *Eksik Eylüllerin Geciken Yağmurları Sagopa Kajmer ile
2004 Bir Pesimistin Gözyaşları->"Kalp Atışlarım 78 Bpm "Günlerim Ağlak" - "Aklımın Odaları" 2005 Pesimist Ep 3 ->"Super Sperm" Sagopa Kajmer- Romantizma->Sagopa Vs Kolera Kuvvetmira Disstortion Ep-> Duygu Sömürgesi, Toplamam Yerde Kalır Kırıntın

Melankolia?
Ailemiz

İlk solo albüm
24092005 "Karantina Embriyo"

Compilation
06/2006 Kafile-> '"La Kayyume İlla Hu", "Sevemedim Vedaları", "Kuvvetmira Rap Stickz"

Ne Dinler?
El-P, Old Anticon Camp, Atmosphere (Dose( Slug,Jel), Howie Bee, Josh Martinez, Roots Manuva, Eligh, Sage Francis, Buss Driver, Melankolik Goa Trance, Old School Elektro Funk(Portishead, Radiohead, Michael Jackson, Pink Floyd, Barry Whİte, 70'ler Türkçe; Nur Belda Yoldaş, Salim Dündar, Yeliz, Orhan Gencebay, Müzeyyen Senar, Barış Manço, Kurtalan Ekspress, Ömer Faruk Tekbilek, Levent Yüksel, Kibariye, Müslüm Gürses, Grup Vitamin

En Sevdiği Dj'ler
D-Stylez,Q Bert,PFL,,Ned Hoddings,J RockDj Formula,Dj Tarkan,Dj Fattish, Digweed,Dj Flare

Ne İzler ?
Jeux De Fants,Leon The Professıonal, Lords Of The Ring Serisi, Shining,Misery Kar ve Kaplan,Hayat Güzeldir,Lost Series, Romeo & Juliet, Le Triplettes De Belville

Ne Yer?
Tavuk ve patates her türlü, Kentucky, Kağıt Kebabı, tatlılar, zeytinyağlılar, Osmanlı ve Meksika Mutfağı daima

Ne İçer?
Ağırlığınca su, Türk kahvesi, smoky tea (is kokulu çayın teki), kola (cam şişe yada 1lt)

Kitap Okur mu?
Vakit bulduğunda, Şark Edebiyatı ve vasıflı tasavvufi eserler

Bilgi/Beceri
Kendi çapında scratch atar, resim çizer, tuval boyar, çok iyi yemek yapar, vokallerini kaydeder bizzat editler, Turizm ve Otelcilik kategorisinde 1 likle diplomalıdır, diplomasını hala gitip okulundan almamıştır, ilerlemeli oyunlarda estirir Winning 10 de iyi, SSX de gayet iyidir Crush Bandicoot" Twin Sanity " nin %97 sinde tıkanmış hala geçememiştir buna inat, Kya Dark Lenauge'i 1 aya yakın bir sürede bitirmiştir

Kimlere Saygı Duyar?
Yaptığı işi hakkıyla yapana, benden çok bilene, bazı mucitlere, Amazon belgeselleri çekenlere, aileme, eşime, eşimin ailesine, tüm hayvan aleminin beklentilerine, çalışıp didinene, kötü koşullara rağmen parasını helal yoldan kazanana, kendisini sevenlere, gülü sevip dikenine katlananlara ve kendine

Sagopanın ilk askerlik mektubu

Bahsedilen şeylerin hiçbiri hakkında fikriniz olmuyorNormalde bir yerde sira,kuyruk felan varsa birçoğunuz çeker gider beklemez bile
Fakat askersen beklersinhem de 700 kisilik bir sırada bile beklersin İlk başta teslim oldum,daha sonra bavullarımızı bir odaya bıraktık,daha sonra uzunca bir kuyruğa soktular ve bekledik
Kimse bu kuyruğun ne için olduğunu bile bilmeden bekliyordusıra bana geldiğinde anladım ki,bir berber kuyruğuymuş
Önceki gün kestirdiğim saçlarımı birkez de onlar traş ettiAma çok büyük bir fark vardıTraş tam 30 saniye sürdü
Kendimi bir tavuk gibi hissettimÜzerimiz kıl içinde diğer bir kuyruk bizi bekliyorduGirdik Oradan elbiselerimizi alıp diğer kuyruğa girdikOrasıda duş kuyruğuymuşToplam duş süren 3 dakika dediler
Ben girmedim duşaZaten acemilik boyunca duş almadımSadece el yüz yıkama yerinde güzelce temizlendim

Neyse
Dus ardından yemekhaneye girdikTabiiki bu süre içinde kimseyi tanımıyorsunuzKimse yanlış anlamasın bunun adı vatani görev ve yaşadığınız şaşalı hayat ardından böyle bir ortama girince ne olduğunuzu şaşırıyorsunuzişte bu nedenle sorun askerlik görevinde değil bizlerde,psikolojilerimizde oluyorBunu her Türk genci tadıyorOlgunlaşma evresi de denebilir
Yemekhanede hiç yemek yemedim''Allahım burası neresi,kim bu insanlar,açım,hasretliyim'' diye diye o günün uykusuna dalmak üzere koğuşlarımıza çıktıkBen bunları anlatırken hiç şüphe yok ki;bir çoğunuz gülecek,ama şu an anlattığım hadise hayatımın en kötü günüydüAllah huzrunda yemin ederimki ben hiç bukadar kötü bir psikoloji yaşamamıştım Kendinizi tarifsiz bir yalnızlık içinde buluyorsunuz
Annenizi özlüyorsunuz,gözleriniz dolu dolu oluyor ama onca erkeğin içinde ağlamamak için dudaklarınızı ısırıyorsunuzBu çok ciddi
Gözlemlediğim kadarıyla birçok kişi böyleydiBazı koğuşlardan yüksen tonda hıçkırıklar duydumKimilerinin sesleri hala ekolu çınlıyor kulaklarımda İkinci güne uyandığımda saat 06:30 du
sevgilimi ve annemi sanırım hiç bu kadar şiddetli özlememiştimtraş olup ,üzerimizi giyinip yemekhanede kahvaltı yemek üzere aşağı indikKendime eli ayağı düzgün 3 mükemmel arkadaş buldumErsin,Umut ve Kubilay
Onlar yemekhanede kahvaltılarını yaptılar bense 2günümün sabahında aç aç gezdimAlışamamak en büyük problem
İçtima alanına gelince resmen asker olduğunu anlarsınYüksek tonda bir komutan sesiJilet gibi kesici
Çakı gibi olmalısın yoksa laf yersinAskerde laf yemek ölmek gibidirHer laf seni ezerBu duruma düşmemek için iki kelime edersin bu hem seni kurtarır hem karşındakini rahatlatır''Emret komutanım''

İlk gün beklediğimiz 5 ayrı kuyruğun ardından 2gün ilk eğitime başladıkBeni manga komutanı seçtilerBoyum uzun diye
Bu arada ben hala aklımdaki sevgili ve anne hasretiyle kavruluyordum ağustos güneşi ensemdeydi ve o kadar yakıcıydı ki,üzerinizdeki kamuflajdan kimi zaman buhar çıkıyorduBu çok ciddi
Ben hala kimseye telefonla ulaşmamıştımBu hissin anlatımı gerçekten yok,yaşamalısın
Akşama doğru arkadaşımdan telefon kartı ödünç alıp ilkin sevgilimi aradım''Beni burdan alın ne olur alın'' dedim
Evet ciddi ciddi sadece bunları dedimÇıldırmış gibiydimÇok zavallıydım,arkadaşlarım halime üzülüyorlardıBazıları daha önceden yatılı okullarda kalmış kişiler olduğundan yüzüme bakarak hemde o kötü halime rağmen pis pis sırıttılarBirisini duvara çiviledim ''ben hiç böyle olmadım bana bir daha gülersen seni daima ağlatırım'' dedim
Neyseki bu olaydan sonra bana kimse gülemediHalim çok kötüydü en ufak birşeyde herkesi tersliyordum
İlk 4 gün ölüm ve yaşam ikileminin tam ucunda geçti3günün ortasında ilk yarım ekmek tavuğumu yedim ve kaybettiğim enerjimi topladımKomutanlarımızı tanıdıkArtık buradayız ve devam etmeliyiz diyordu herkes
Tabi ilk günler bunlar biraz ağır gelirAlışırsııııın

06:30 dan 21:30 a kadar süren bazen 1 saat daha erken biten yoğun eğitim beni gerçek anlamda çok terletti Kayış Dağı'ndan esen rüzgarla ter kuruduHergeçen gün kendimi daha ağır hissettimBir süre sonra sanırım kendimi taşıyamayacağım dedimAma sabrettim**** herkes 3 ay yapıyor acemiliği ben 18 gün yapacağım daha ne istiyorsun deyip avundumAma nafile ha 3 ay ha 3 gün orada bulunduğunuz vakit bir kozalaksınızHer tarafta çam ağaçları var
İlk hafta sonumu hiç unutmayacağımPazar günü görüşü derler orada Sevgilimi günler sonra ilk kez canlı canlı gördümsanırım o gün onunla pek konuşamadımGözlerim dolu doluydu ve konuşursam ağlarım diyordumGayet sessiz cevaplar verdimİnsan eskisi gibi olamıyor bu derin şok sonrası
İçinizde hep hüzün büyüyorMutluluk bazen 20 dakika ıstırahat et cümlesiyle geliyor
Her boşlukta keşfettiğim boş araziye gidip Allah'a dualar ettimİstanbul'da kalmak adınaİnanın hiç bu kadar ona yakın olmamıştımGünün 12 saati Allah'a dualar ettimbildiğim tüm dualar ve tabiiki affet haykırışlarıBunu yaptıkça rahatladığımı hissediyordum700 kişi oraya seçilerek alınmıştıHepsi mükemmel eğitim seviyesine sahip insanlar
Sallasan mühendise ve doktora çarpıyorduBelkide içlerinde en ezik bendim hahaha
Kurra sonucu heryer olabilirdiYa doğu ya batı ya kuzey ya da güneyİşimiz Allah'a kaldı diyorduk

Hergün sevgilimi ve ailemi arayıp konuştumikinci hafta daha iyi gibiydidaha da güç kazandımKomutanlar cumartesi gününü de görüş günü ilan edince duacısı oldum onlarınÇünkü ailemi ve sevgilimi görebilecektimGeldiler ve o gün süper geçti
2hafta silah ve tüfek atışı için yollara düştüktatbikatlar yaptıkg3 ve kalaşnikof ve de normal tabancayla atışlar yaparak eğitildikBu süre içinde ençok tükettiğim şeyse suyduhep su içtimAğustos güneşi beni ve bizi kuruttukça cebimizdeki parayı suya yatırıp serinlemeye çalıştıkSu hiç bu kadar lezzetli olmamıştı belki de
Kimileri hastanelik oldu baygınlık geçirdiKimileriyse kendini atmaya çalıştı,intiharla çok karşılaştımÇok üzüldüm
O kadar okumuş insanın bu denli kötü psikoloji portresi,ne siz sorun ne ben zikredeyim
Ben 2gün gecesi firar bile etmeyi düşünmüştümEvet evet adrenalinimin fırladığı geceydi oAma sevgilimi babasından alabilmek adına bunu yapmamalıydım))))) kulaklarımda Nur Yoldaş'ın Saki isimli şarkısı hep çınladı
Bu şarkıyı sanırım artık hiç dinleyemeyeceğimSizde bulup dinlerseniz beni hatırlarsınız artık Neyse

Vakit geldi çattı kurra zamanına
herkesde bir heyecan bir stress ki sormayınBu arada ben de 2 hafta boyunca bir günlük tutup sevgilime verdimyaşadıklarımı anlattım
Kurralar için dereceleme yoluna başvurdularsubay sınavı sonucu ben güzel bir sınav notu aldımFarsça mezunu sadece 2 kişi vardı koca 700 kişide ve sadece 2 şıkkım vardıUmarım şıklardan biri İstanbu'dur diyordum hepHatta komutanlarıma acaba neresi vardır soruları sordumİstanbul ve Ankara dediler hepBayağa ümitlenmiştimHep dular ettimHem de tarifi yok hep hep hep
Hatırlarsanız sizlerden de dua etmenizi istemiştim
Benden öncekilerin kurralarını izlerken sanki çok heyecanlı bir filmi izler gibiydimArkadaşım Oğuz Ankarayı istiyordu ve evliydiOnun için dua etmiştim ve onun kurrasının vakti gelince nefesimi tuttumOna Ankara çıkınca gözlerimden bir damla sevinç gözyaşı geldiSonra Ersin çıktı ve güzel bir yer olduTüm arkadaş bildiklerim Allah'a şükür tam olarak istedikleri olmasa da güzel yerlere düştüler
Vakit benim kurramı gösteriyorduİki farsça mezunu sahneye çıktıkEtrafda kameralar,gkurmaydan konuklar ve tabiiki çok büyük bir heyecanDerecede ben üstün olduğumdan ilk ben çekecektim kurrayıDiğer arkadas benden geriye kalan tek seçeneği seçmek zorunda kalacaktı''Hadi yavrum sağ el kurtar beni'' dedim
Tekmilimi verdim ve komutanımın emriyle kurra kağıtlarını ''biiiirrrr---ikiiii'' diyerek torbaya attımKurra başlasın dendi ve ben yaklaşık 3 saniye sürek bir çalkalama sonrası kurra kağıdımı elime aldım,komutanıma teslim ettimNedense içimde hiçbir tereddüt yoktuVe Komutan kurra sonucunu açıkladıSonuc pozitifİstanbul
Direk dışarı koşarak çıkıp sevinç çığlıkları attımEn sevdiğim komutanım Cihan'a sarıldımarkadaşlarıma sarılıp telefon kulübesinin yolunu tuttumMüjdemi ilk olarak sevgilime verdimBenim için sabaha kadar dua ettiğini söyledi
Biliyorum ki;18 gün boyunca hergün dualar etmiştiÇünkü ben de öyleydim Annem de aynı şekildeydiHiç bu kadar sevinmemiştimMutluluktan ağladım hüzünlüyken ağlayamamanın keyfini çıkardımBelki kimileri benim ağladığımı gördü ama kimse umrumda değildi zaten bunların mutluluk gözyaşları olduğu her halinden belliydi
Telefon görüşmem bitince tekrar kurra alanına doğru ilerledim devamını seyretmek içinsonra biri beni durdurdu ve dedi ki;'' senden sonraki farsçacı nereyi çekti biliyor musun? hakkari-yüksekova''Resmen kanım donduÇok fazla üzüldümYa bu kurrada Hakkari'yi ben çekseydim ?
Allah'a olan sonsuz sadakat ve sevgim tarifsiz kat arttıNe diyeceğimi hala bilemiyorum
Teşekkürler esma'ül hüsna her zaman bu isimle adını anarım

Kurra gününden kısa bir süre sonra görüş günü olduGün cumartesi ve birde ne göreyim görüşe sevgilimle beraber Aykut Gürel gelmişÇok motive oldumErtesi günse yani pazar, saat 12 oldu gelen giden yoksevgilimi aradım gelecek misin derkesn köprüdeyim geliyorum dediBekledim ve birde baktımki kapıdan Cem yılmaz el sallıyor
O an kendimi anlatamayacağım hislerle dolu hissettimÇok büyük mutluluklar bunlar
Tarifi yok hiçbiryerde Cem Yılmaz'ın yanında hababam sınıfının senaristi Kemal abi ve Öner de gelmiştiO gün herkes Cem ile resimler çektirdiHerkes son hafta benim sagopa olduğumu öğrendiİlk başta benimle dalga geçenler Cem i yanımda görenler olayın gerçekliğini anlayıp özür bile diledilerTüm komutanlarım beni artık tanıdıOnlara romantizma albümümü hediye ettimAykut Gürel 25 adet yollamıştı jest olarak kışlaya

Bu arada mufti ve alper i unutmamam gerekirKendileri askerliğimin unutulmaz 2 ismi olduMükemmel karakterleri vardı
Sevdikleri kadınları unutamamışlar ve bana anlatıyorlardıGerçekten seven kişiler yani
Birgün dedimki ''sanırım onları aramanız gerek beyleriçimden gelen ses ara ve mutlu ol diyor'' mufti biraz zorlansa da 1 sene önce ayrıldığı hayatının kadınını aramayı başardıSonuç mükemmel ötesi
Randevu perşembeye alındı bileAlperse çok çekindi ama aradı yine deSonuç yine pozitif
Böylelikle iki ayrı sevgilinin yeniden birleşmesinde de rol oynadımMufti eski bir break dance cıSevincinden helikopter bile yaptıAlperden dondurma yedik
Neyse biraz mutluluk tablosu da çizdik sanırım
Acemilik bitimi kışladan çıkış inanılmaz bir heyecana neden oldusevgilim beni almaya geldiArabaya askeri giysimle bindimAilesel bir toplantı için yola çıktıkİlk 3 gün kendimi sivile alıştıramasam da yine de zorladım Şu an çok iyi sayılırım ama hala o geride kalan 18 günün burukluğu ile doluyumÇok zordu,çok yalnızdı,çok hasretliydi
Bu vakit aralığında müziği bile düşünemedimAlbümüm çıkmış haberim yokMutluluk yokOysaki şu an havalarda uçan bir adam olmalıyım değil mi?
Belki çok kısa bir süre sonra
Bu sürede sizler Romantizma ile tanıştınızKiminiz beğendi kiminiz tersiAma şunu unutmayın ki; her ne olursa olsun bu albüm bir baş yapıtzamanla daha fazla seveceksinizVazgeçemeyeceksiniz

Melankolia labelımızın nihayet imza sirküsünü de aldıkşu an Ankara'dan gelecek son imzaları bekliyoruzİmza gelince resmen aktife döneceğizTakriben 2 hafta sonra başlarızResmi gazetede şirket ismini görünce çok sevindim bu arada
Sagopa Kajmer gerçekten çetin bir dönem geçirdiBu dönem tüm Türk evlatlarının başına elbet birgün gelecek
Vatan için teslimiyetinizin şart olduğunu sakın unutmayınVe bilinki ilk 1 hafta yaşayan bir ölüden farkınız olmayacak
Sonrasında Allah herzamanki gibi büyüklüğünü gösterip sana yardım edecek

Sago başardı

Sago&Kolo Suikastde Röportajı

İkimizi Anlatan Birşey Albümü ile Beklenenin ötesinde büyük bir başarı saglayan Sagopa Kajmer ve Kolera ile bilinmeyen ve merak edilen soruları siz degerli üyelerimiz için sordukSagopa Kajmer ve Kolera´ya sonsuz teşekkürler bizleri ve siz degerli üyelerimizi kırmayıp sorularımızı yanıtladıkları içinBu güzel röportajın keyfini çıkarmanızı dileriz

Snd team:Türkçe rapte ilkleri başarmaya devam ediyorsunuz ve yine son albümünüz olan " İkimizi Anlatan Birşey" de albümün genelinde gerçekleştirdiginiz yeniliklerden biraz bahseder misiniz ?

Sagopa kajmer:ilk basta bu benim ikinci cift cd lik albumumsukurler olsunozellikle ikinci cd nin enstrumantal olmasi bana ayri bir haz veriyoryillardir bunun ulkemizde de olmasi gerektigini dusunuyordumilki basarmak harikabu MC adaylari ve rap yapmaya gonul verenler icin guzel bir jest olduen azindan ben bunu umuyorumalbumun muzik olarak her zamanki tadi vermesi herseyden daha muhimdolayisiyla bu albumun muzik kismini insanlar daha iyi yorumlarbana kalirsa hersey farkli bu albumde´´surekli sample kullaniyor sago´´ diyenler icin ´´bak bu sefer kendinden cok sey var´´ dedirtebilecek bir album olduaslinda ben ikimizi anlatan bu albumde yenilikten ziyade duygulara onem verdimmalum uzun bir donem gecirdim farkli ruh halleriyle,aslolan duygularimi hislerimi paylasmaktizaten benim dinleyicilerim en cok duygu paylasimina bakarumarim zevkle dinliyorlardir

Kolera:Sago her albümde yeni birşeyler yapıyor,kendini geliştiriyor ve hala kendini yeniliyorBunu çok güçlü bir ilham ve yetenekle yapıyorAltyapı bakımından kan ağladığımız şu günlerde Sago yine kulaklarımızı bayram ettirdi
Kendi açımdan bu albümde dinleyicinin daha rahat anlayacağı cümleler kullanmaya dikkat ettimGenelde kurduğum cümlenin karışık olmasından yakınırlardı,bu albümde bunu aştığımızı sanıyorum,onlar bana ulaşamazsa ben onlara ulaşmaya çalışırımBenim açımdan bir diğer yenilik ise bu albümde nakaratlara biraz daha fazla eğilmem olduHatta insanlar Kolera albümü olmuş dediler çünkü kulakları buna uzaktı,hesabını yaparsanız albümde Sagonun nakaratı benden çokNakaratlarda herhangi bir detone yok,olsaydı Sago beni mutlaka uyarırdı,Sago müzik konusunda askerse babası bu konuda general,ben kendisinden tam not aldım,baltalama politikaları bir kenara dursun,takipçilerimde bu albümdeki gücümü farkettiler buda bana şevk veriyor,yeni parçalar,eskileri geçmeliBen geçtiğimi görüyorum,takipçiler de görüyorİstediğime ulaşıyorum yavaş yavaşGubar-ı Gam da da edebi bir çalışma yaptım çok sevildi,çok şükürİşte bunlar nacizhane yeniliklerim

Snd Team: Albümün ilk 5000 baskısı özel kolleksiyon basımı olarak tasarlandı ve satışa sunuldu peki sonraki basımlarda dinleyciler sadece albüm CD si ile mi yetinmek zorunda kalacak yoksa promosyonun devamı olacak mı ?

Sagopa Kajmer:her guzelligin bir sonu var tipki ilk 5 bin ozel basimda oldugu gibizamaninda bir album icin haftalarca bekleyip markete geldigi gun sabahtan kuyruga girerdimbunu 2 ayri isim icin yapmistimbirincisi michael jackson (dangerous albumu icin) ve digeri public enemy (apocalypse 91 the enemy strikes black)velhasil;piyasaya cikma gunu ,onlar yani dinleyicilerim icin cok onemli bunu cok iyi biliyorumo nedenle markete ilk kosanla ozellikli birseye ulasmali dedikgayet de hos olduherkes memnun kaldifakat 5 bin adet ozellikli kisi malesefdiger basimlar tek cd den ibaretbaska bir ozel promosyon yapmayacagizzaten yapacagimizi yaptik biz

Kolera:Albüm piyasaya çıktıktan sonra ne gibi bir promosyon yapılabilir?

Snd Team:Albüm genel olarak çok başarlı olmuş fakat ne Kuvvetmira´dan neden diger Türk mc lerden feat yok sadece Contribution X ve Critical Madness ile iki parçada birliktesiniz Rap müzikte genel varsayımın aksine çok fazla feat yapmıyorsunuz Bunun bir nedeni var mı ?

Sagopa Kajmer:neden cok fazla feat yapalimki? bir album yapiyoruz ve yeterince yazabilme kabiliyetimiz varfeaturingler artik bana bosluk doldurmalar gibi geliyor cok fazla oluncaben ikimizi anlatan birsey albumunde kuvvetmirayla calismayi uygun gormedimonlarin simdilerde kendi projelerini hazirlamalari gerekgerek raffi gerek zet gerek abluka alarm uyeleri zaten her zaman calisabilecegimizin farkindalarbu bir prensipher albumde yakin tanislarla ,ayni isimlerle gorunmek insanlara da garip gelebilirkisacasi feat guzel bir olay ama ben her zaman guzellikten yana degiliminsanlara harika geliyor diye yapilacak birsey degilcontra ve critical feat leri malum cesni olsun diye yapilan ve dostluk simgesi sarkilarzaten ben tum dostlarimla sarki yapiyorum muhtelif zamanlardabu albumde cok da on planda olan birsey olsun istemedimzamani gelince bir karma album yapariz herkes birbiriyle feat yapar bu da olurgun bizim gunumuzdur

Kolera:Ben featlerin albümü güzelleştirdiğini, ayrı bir renk,ayrı bir tad kattığını düşünüyorumAma sanatçının featleri solo parçalarını geçiyorsa bir problem var demektir
Bu zaten düet bir albüm,bütün parçalar featBen de Sago gibi Kuvvetmira elemanlarının kendi işlerine yoğunlaşmaları taraftarıyım,oraya feat buraya feat olursa solo albümlerine kavuşamazlarKişinin featleri değil solosu onun gerçek sanatını yansıtır,ben bizimle yaptıkları featle değil,birer birey olarak akıllarda kalmalarını istiyorumSonra yapılacak feat en kolayı

Snd Team:Jedi Mind Tricks gibi dünyaca ünlü bir rap grubunu Türkiye´ye
getirdiniz fakat konserde beklenen ilgiyi göremediler hatta
Contribution X sahnede yuhalandı Bu konuda dinleyicilere söylemek
istediginiz birşey var mı? İlerleyen zamanlarda yine
büyük isimleri Türkiye´ye getirmeyi düşünüyor musunuz ? a

Sagopa Kajmer:jedi mind tricks i 1999 senesinde heavenly didine ile kesfetmistimo gunden bu yana onlarla sahne almak istiyordumbu benim hayalimdidiger tum mc lerin hayali oldugu gibiben onlari getirerek hem turkiyedeki jedi ve rap dinleyicilerine hem de onlara yani jedi mind tricks e guzellik yaptimzaten vinnie paz bana cok mutlu oldugunu defalarca soyledi,surekli thank you thank you deyip yineledibu hos oldufakat ulkemizde hiphop-rap gercekten nerede bunu tartisirimben o gun oraya gelen 1500 kisilik kitlenin jedi mind tricks icin gelmesini isterdimyalnizca 50 si onlar icin gelmistidusunun boyle bir grup geliyor ve onlarin showunu kac kisi izliyor
uzuldum tabiikisunu anladim turkiyede aslinda hiphop-rap gelismiyor bazi isimler gelisiyor ve daha fazla kitleye ulasiyororada jedi in heavenly divine i soylemesinden ziyade bizlerin bir iki turkce kelam etmesi dinleyicileri cok daha mutlu ediyor bunu anladimrap bir duygu-his olayi demistim ya,iste o olaycontra yuhalandi mi? ona gore hayatinin en guzel konseriydibir cahillik yapildi o gunama daha yapmayacaklar adim gibi eminimilerleyen zamanlarda bu sekilde bir organizasyon olur belkisu aralar dunyaca unlu mc ler ve dj lerle konusup duruyoruz,dos noun -icon the mic king-arsonists (freestyle),dj js-one,kwame,luminous fluxx,lost children of babylon,jazzmatazz,novacane,baretta 9,killarmy,holocoust ve daha su an aklima gelmeyen bircok isim varlost children of babylon hergun bizlere istanbula gelebilmek icin mailler atiyor,keza ekim turnesine gelmek isteyen dos noun ,icon the mic king,freestyle of arsonists vardos noun i davet ettim ekim turnesi icin turkiyeye cok sevindigecen aylarda main flow turkiyede birseyler yapalim istediaslinda aklima gelmiyor vardir bircok kisi dahamaylay sparks la konusuyoruz ,bu insanlar gercekten isi ruhuyla yapanlargelsinler contrubution x gibi konugumuz olsunlar istiyoruzyoksa olay onlari turkiyeye getirip paranin yollarini aramak degilben gonul adamiyim

Kolera:Contribution a bir saygısızlık yapıldı,çünkü insanlar çok sıkıldı daha önce dinlemedikleri bir mc yi 30 dakika dinlerkenX sahnede biraz fazla kaldı,bu sıkıntıda en sonunda yuhalama olarak patladıToplum psikolojisi herhalde biri yuhlayınca diğerleri de zaten sıkıldım bari yuhlayayım dedi ama bunun bir daha yaşanmayacağına bahse girerim,bizim dinleyicimizle bir sohbetimiz var,çıkmazlarımızı halledebiliyoruz,sağolsunlar

Snd Team:Jedi Mind Türkiye´ye geldiğinde dinleyicilerin birçogu ortak bir
çalışma yapacagınızı düşünüyordu Bu albümde bunu
göremedik acaba diger projelerinizde mi kullanacaksınız ?

Sagopa Kajmer:jedi mind tricks ile birsey yapmak gibi bir durum yoktu zatengelsinler sahne alsinlar istedimolan oyduzaten istesek yapardik vinnie paz super adamdidigerleri o kadar hos olmasa da vinnie nin gercekten musluman olmasindan kaynaklanan bir sempatisi vardihatta bana midnight express ten bahsedip durdubende ona turklerin oyle olmadigindan bahsettimbize shuko dan bahsetti onlarla da birsey yapmislaracikcasi ben eskisi kadar istekli degilim bazi konulardaisteseydik firsatimiz vardi teklif ederdik o da kibar biri oldugu icin kirmazdi eminimgunun gelismlerinde jedi uyelerinin vinnie paz haricinde gayet hava-sohret duskunu oldugunu acikca gordukzaten o andan itibaren ben evime gittim,hic kimseye haddinden fazla prim vermedim vermemama vinnie paz iyi birisi onunla calismak tabiiki guzel olurduyillarca dinledim onu hehehayat nelere kadir onlarla muhabbetlestik ya o yetti hepimize

Kolera:Biz Jedi Mind´ı Türk Rap dinleyicisi Amerikalı mc leri de dinleme ve izleme fırsatına kavuşsun diye getirttikTek amaç buydu ama ünlü biriyle yanyana bulununca hep bir çıkar kovalama muhabbeti var,sorunda haklısınOysa ki biz resim bile çekinmedik ki adamlar rahatsız olmasın,muhabbet yeter

Snd Team:Melankolia müzik henüz çok yeni ama şimdiye kadar geçen kısa zamanda 3 albüm çıkartarak gözleri üzerinize çevirdinizBundan sonraki projeleriniz neler ?

Sagopa Kajmer:melankolia herkesin nette yaydigi plak sirketlerinden biri degilbiz adam gibi,ciddi bir sirketizsony gibi emi gibio nedenle bu ciddiyetin arkasinda durmaliyizsu gercekki 3 album bu zamana cok iyi bir basarikendimizle gurur duyuyoruz
gozleri uzerimize cevirdigimiz cok dogru ,unkapani da bizlere cok saygi duyuyorartik biz variz diyebiliyoruzdinleyiciler satin aldikca ayakta kalacagiz elbettesagopa kajmer solo icinizdeki atesi sondurmeye yetecekbekleyinaheste aheste ,sakin sakin yolumuza emin adimlarla devam edecegiz insa’allah

Kolera:Melankolia Müzik çok gururlu bir Müzik ŞirketiÇünkü bizler onurlu insanlarız,hakkımız birilerinde kalabilir ama kimsenin hakkı bizde kalmazBu prensiple yol alıyoruzMelankolia nın gelecek projeleri şuan için yine bizleriz,demolar da geliyor dinliyoruz,kimbilir Melankolia yaşlandıkça kimlere babalık edecek ben de merak ediyorumHer geçen gün gücümüze güç katıyoruz,lokma bile çiğnemeden yutulmuyor,bize destekçi olan her kardeşime teşekkür ederimBu 2 taraflı bir iş,tek tarflı değil

Snd Team:Albümde bazı şarkılarda " pesimist stil " olarak tabir
ettigin tarzdan uzaklaşmalar oldugu kanısındayız ve bazı
şarkı sözlerinde bunu görebiliyoruz Sagopa Kajmer bundan sonra degişik bir tarz mı yaratma düşüncesinde ?

Sagopa Kajmer:ben benden uzaklasamamama ne yazikki yillar benden uzaklasiyor her yil bana farkli seyler getiriyordinledikce pesimist stil kendi icinde yenileniyorher albumum yeni bir tarz zatenyani yeni duygular yeni anlatim sekilllerisadece 2003 de ya da 1999 -2000 herhangi bir yilda yaptigim seyin aynisini yapma taraftari degilimozellik ne derece farkli oldugunduronu dinleyenlerim bilirbenim onlar kadar hassas terazilerim yok,cunku ben yaptiklarimi zaten onayliyorumkendimle ters dusmuyorumama onlar onceden beri alistiklari seyleri duymak,hissetmek istiyorlardusunsenize bunu basarmak ne zordur

Snd Team: Dinleyicilerin genel olarak bir görüşü var ; BPG albümü
Türkce rapte bir başyapıt ve Sagopa Kajmer´in sonrasında
yaptıgı çalışmalar çok begenilsede BPG ´ nin yerini tutmadıgı görüşü hakim Sizce BPG albümünü bu kadar sevdiren ne oldu ve
ilerdeki çalışmalarında BPG tarzında bir albüm hayranlarınla buluşacak mı?

Sagopa Kajmernlar bpg albumunu sevebilir onlarin fikri,ama ben en son albumu begeniyorum 2003 ten beri bu albumu dinliyorlar birak da o kadar olsunhenuz terkedemediler o tarzi,birak onu hala romantizmayi yakalayamayanlar varikimizi anlatan birsey albumu bir sene sonra ancak anlasilirsonucta bpg 2 cd lik bir eserdicok sarki vardi hepsi guzeldi yillarca dinlenince yeni album farkli gelebilir elbetama inatla dinlemeye devam etmeliler yeni albumubenim albumlerim kendi icinde klasik ve bircok nadide noktaya sahipherkes istedigini dinlesin,sonucta o da benim,bu da benimyeterki benim kelamimi dinlesinlerbana bu yeter

Snd Team:satışları nasıl gidiyor ? Bu albümün pahalı oldugu görüşü çok yaygın şu ana kadar gösterilen ilgiden memnun
musunuz ?

Sagopa Kajmer:album henuz cikmadan tukendidolayisiyla biz de sasirdikcok sevindikalan herkese cok tesekkurlerilgi demiyorum artik ben bunaonlarda bir nevi ask olduguna inaniyorumtipki bizlerdeki gibibu beni,bizi cok mutlu ediyorpahalilik konusunda aranizdaki meseleyi insaf ve vicdaninizla tartisin

Kolera:İlgiden çok memnunuz,unutmayınız ki biz bir şirketiz ünvanımızın sonunda LTDŞTİ yazıyor bu ne demek?Bu %18 vergi demek,bir albümü gidip D&R dan Megavizyondan,Hollanda dan,İngiltere den,Almanya dan vs,hatta ve hatta benzinciden edinebiliyorsun bu ne demek?bu da geniş dağıtım ve pazarlama ağı demekMelankolia,Sagopa Kajmer,Kolera hepsi birer marka ve patentli,işimizi ciddiyetle ve kanunlara uygun sürdürüyoruzBiz de internetten satış yapsaydık diğer ep ler,mixtape ler,albümler gibi 5-6 milyona satardıkBiz yasalız ve Kültür Bakanlığına,barkoda herşeye para ödüyoruz,bizim herşeyimiz yasalBu durumda bazı rapseverler fiyattan yakınıyor ama unutmayın ki biz kimsenin hakkını yemiyoruz en başta söylediğim gibi o bakanlığa vspara vermeden cukkadan
net üzerinden albüm satanlar asıl bizim hakkımızı yiyiyor(Yeni isimler için demiyorum tabi ki artık ismini duyurmuş isimlerden bahsediyorum)
Biz netten,bir çok ep hatta 9 parçalık albüm de verdik hemde bedava,illa bedava birşey arıyorsanız,buyrun arada bir burdan yakınUcuz da değil bedavaNegatif pencere den bakarsan pahallı,pozitif pencereden bakarsan da bu adamlar bunu hakediyor

Snd Team:Önümüzdeki günlerde olacak konser veya turneleriniz hakkında biraz bilgi verir misiniz ?

Sagopa Kajmer:turne ramazan ayi sonrasi baslayacakbu ikimizi anlatan birsey albumunun turnesi olacakartik studyoda vakit gecirmeliyim,soloma adapte olmaliyimkonser isi en kolayihele durum bir dakika,her yere yetismemiz imkansizdirama 18 haziran bostanci konserimizin de bahsini acmadan gecmek olmazguzel bir konser olacak yeni albumden de bir iki cesnimiz olacakguzel olacak insa’allah

Snd Team:Kuvvetmira kadrosunda genişleme olacak mı? Müzik şirketi sahibi ve bir prodüktör olarak yeni yetenekleri takip ediyor musunuz ?

Sagopa Kajmer:genisleme fikrine sicak bakiyoruz ama bunun ne derece saglikli olacagini bilemiyoruzmalum insanlar arasinda yogun cabalar harcayip,elindekini bu ise yatiran ruh sahipleri varonlari kesfedebilelim bu bize kafidirisini iyi yapabildigine inanan her gonullu bizlere demo yollayabilirzamaninda bizlere cok buyuk destekler verilmedi,aralanan kapi varsa vardik uzerine actik acabildigimiz yere kadarsimdiki rap neslinin en azindan bizler gibi destekleri varonceden vurguladigim gibi biz profesyonel bir plak sirketiyiz,eger sizler de profesyonelseniz zaten birgun bulusur yollarimiz

Kolera:Aynen,prodüktör herşeyi takip etmeli mi acaba?Bence çok gereği yok,asıl sanatçılar ve sanatçı olma yolunda yürüyenler,müzik şirketlerini ve çıkardıkları projeleri takip etmeliİyi olanlarla yollarımız elbet buluşurMirakardeşler de duydukları güzel şeyleri bizimle paylaşıyorlar,yeteri kadarından haberimiz oluyor

Snd Team:Albüme klip çekmeyi düşünüyor musunuz ? Daha önce hep müzik piyasasında alışılmışın aksine klipleriniz albümden çok daha sonra yayınlanmaya başlandı Bunu farklı bir strateji olarak mı görüyorsunuz ?

Sagopa Kajmer:bizim muzigimiz 10 sene sonra dinlenilebilecek sekilde tasarlanmisha bugun klip cek ha yariniyi muzik yillar sonar da kesfedilmemisse iyi muziktirbaytara klip aylar sonar yapildibir klibin maliyeti 25 bin dolaren dusuk butceli klip malesef bu fiyatlardapiyasa gercekten bu konuda cok gaddarherkes para pesinde,sonucta ha deyince olamiyor bu klipyillardir klip adami olmadimfirsat olunca kamera karsisina gectimyeni album icin birkac planlama yaptikkoleranin solo sarkisi olan kolaysa anlat’’a kendi capimizda bir klip cektikaklimiza gelen enteresan bir tekniklebunun haricinde cok cok basarili bir yonetmen arkadaslarimiz varkisacasi cok da kasmiyoruz bu is icindusunsenize binlerce dolar harciyorsunuz klibi 2 tv yayinliyorkimsenin rap klibi yayinlama arzusu yok 2 tv disindadream tv ve mtv bu destekci isimlerimizonlar gercekten genc cunkubu durum sogutuyor insani

Kolera:Strateji olsaydı Embryo yu ramazanda çıkarmak istemezdim,bence dinleyici ne istiyorsa onlara cevap vermektir asıl strateji,klip Sago nun da dediği gibi çok pahalı zaten onu da sırf dinleyiciler istiyor diye düşünüyorsunİlla bir strateji merak ediyorsanız,kliplerin albüm satışlarına çok da bir katkısı yok,yine kemik kitlen alıyor albümü gerisi,nete girip kolera yazıp Sagopa yazıp indir yazısını tıklıyorGönülden sevgiyi yakalamaktır asıl strateji

Snd Team:şarkı sözlerinizde "bebek" kelimesi çok sık olarak geçiyor Bu kelimenin kullanış amacı mecazi olarak mı yoksa farklı bir felsefesi var mı?yada bi bebek özlemimi var?

Sagopa Kajmer:hahahahahailahibebek de herhangisi gibi sadece kelimediranlatim yolllarina dayanmaliyizen iyi ve en kisa adrese varis yolu

Snd Team: dinleyici kitleniz çok geniş ve rap severlerin haricinde diger müzik türlerinin dinleyicilerinden de begeni topluyorsunuz
Bunu neye baglıyorsunuz ?

Sagopa Kajmer:muzigim icindeki cesitlilik bunun sebebidir saniyorumben yillardir harmanlanan bir kisiyimfarkli tarzlar dediginiz o muzik turlerinin hepsini rap kadar iyi bilirimo nedenle yaptigim rap de de her turlu muzigin ruhunu bulabilirsinizkimi zaman turk halk muzigi dinlermis gibi etkilenir kimi zaman duygulu bir gitar solosu gibi haz alirsiniz,bazen yerli kabilelerin yaninda gibi olursunuz,zaman zaman coldeymissiniz hissine kapilirsinizkisacasi adi rap se icerigi sadece konusma degilelinizdeki camuru nasil sekilllendirirseniz comleginiz o derece farkli olur

Kolera:Ben bunu beatin yanı sıra liriklere ve mclik kalitesine bağlıyorumİnsanlar tv de tekerleme okuyan birini görünce ilgisini çeker,izler,başarılı bulabilir,eğlenebilir ya da bu ne dedi şimdi ya derAma bizleri dinlediğinde herşeyden önce ne kadar güzel sözler bunlar diye düşünürBir düşünce alır adamı,buna mani olamazsın!Bunun nedeni müziğin yanı sıra yazdıklarındır ve onları okurken,karşındakinin anlayacağı bir dille okumandır kalite düşüncemce budurGüzel yazabilmek,yazdığını okuyabilmek,okuduğunu karşındakine geçirebilmekMclerin başarısız olma nedenleri bu 3 ünden 1 idir,şanssızlık,uğursuzluk diye birşey yokturBu nedenle metal de dinlese,rock ta dinlese bizden birşeyler bulabilmesi mümkün,zaten derinde aynı neden yatıyor,isyan ve melankoliBenim duygularımı harekete geçiren bir Cradle Of Filth parçası var,hislerimi alt üst eden Pink Floyd parçaları var,hal böyleyse ,onları dinleyenler neden bizi sevemesin?

Snd Team:Medyanın bu albüme tepkisi nasıl oldu ? Ayrıca Sagopa Kajmer ve Kolera´yı görsel medyada ne kadar sıklıkla görebilecegiz ?

Kolera:Sago ile hemfikirimBir röportajımda Sago ile çıkıyoruz yazıyor inanabiliyor musunuz?Ben bunu söyler miyim,yada söylemek istesem böyle bir cümle mi kurarım?Bu röportajı yapanda albümüm yoktu,param yok dedi utanmadan,bir de önemli bir gazete grubu,bari muhabire para ver de albümü bir dinlesinYada 1 saat röportaj yapıyorsun,dergiyi bir alıyorsun Allah Allah bu benim biografim diyorsun hani nerde 1 saatlik ses kaydı?Herhalde dinleyip yazmaya üşendiSagonunda dediği gibi neden Kolera ismi sorusuda sıkıcıEn son Aktüel -18 için bir röportaj yaptık,yayınlanma tarihini bildiririzTv lere gelince seçici olduğumuzu artık herkes biliyor,bir medya maymunuyla aynı muhabbeti paylaşamam ben ama müziğim hakkında konuşabileceksek başım üstüne,gece 4´e kadar kuliste sıramı bekleyemem 1 şarkı okuyup uykusuz gözlerle eve dönmek içinTv de yayınlanmış 1 röportajım var,izlerseniz ne kadar magazinselleştirildiğini görürsünüzMüzik ile albüm ile,dinleyiciler ile ilgili vs konuşmalarımın hepsi makaslı,sadece bana başından sorma dediğim zoraki sorulara verdiğim mecbur cevaplar kaldıTüm sanatçıların sıkıntısı bu,iyileri gereklileri kestin,en gereksiz bölümleri koydun millet beni yanlış tanıyacak sıkıntısıKısacası biz medyadan kaçmıyoruz,medya bizi kaçırtıyor kendindenHem ben pek görünmeyi sevmiyorum ancak Sago nun katıldığı çok güzel programlar oldu,müziğini,duygularını anlatma fırsatı buldu,bu tarz programlara seve seve varım ama malesef ki böyle programlar çok az

Sagopa Kajmer:medya nin ilgisi var tabiikiama bizleri tam olarak tanimadan geliyorlar karsimizao nedenle iptal ediyoruz bir cogunumedyadaki arkadaslarimiz malesef cok fazla arastirmaci degilhala sagopa kajmerin anlami nadir? Sorusunu soran varo nedenle medyada yalan yanlis,ilkel bilgilerle yer alacagima hic almambenimle ilgili reportajlarin tumune bakabilirsinizhepsi ayni rengin farkli tonudurben artik ozellikli reportajlar okusun insanlar istiyorumzaten artik sadece maille reportaj Kabul ediyoruz

Snd Team:Underground olarak çok begeni toplayan pesimist EP serisine devam etmeyi düşünüyormusunuz?

Sagopa Kajmerlabilirbenim ne zaman ne yapacagimi ben bile kestiremiyorumpesimist ep 5 konusunda insanlara simdilik umit vermek yanlis olurilk once planladiklarim sonra planlamaktan haz aldiklarimzaman surprizlerle doludur,boylesi daha eglenceli

Snd Team:Fars Dili ve edebiyatı mezunu olman lirikal açıdan büyük bir avantaj saglıyorİleride edebiyat alanında çalışmaların olacak mı ? ( kitap vs )

Sagopa Kajmer:farsca tabiî ki onemli benim icinlirikal acidan ilkokulda da cok iyiydim ,universite sinavina dahi turkce calismayarak girdimben turkce konusunda hep arastiran ve kelimeleri seven ve dolayisiyla iyi konusup yazan biriydimfarsca beni ileriye tetiklediufkumu genislettiherseyi farscaya baglayamam,ama hayatimda etkili oldugu kesin ve nettiredebi konularda yazmayi cok istiyorumkalemim gun gectikce olgunlasiyor,giderek buyuyor veleddolayisiyla yakinda kendisine soz geciremeyecegim,bildigini yazip bildigini okuyacak

Snd Team:Bir bayan olarak özellikle lirikal açıdan Türkce rapin en iyi mc lerinden birisin Birçok mc ´ nin cesaret
edemiyecegi sözler yazıyorsun Kolera´yı düşünmesi bile güç olan güzel lirikleri yazmaya iten sebep ne ?

Kolera:Küçükken çok alıngan bir ufaklıktım,çok da kırılgan,anneme anlatırdım;anne bu böyle yaptı,şu şöyle dedi der ,ağlardımannemde bana yaz derdiHislerini düşüncelerini yaz derdiBende küçük yaşta kızgınlıklarımı,üzüntümü kağıtla paylaşmaya başladımEdebiyat derslerinde kompozisyondan hep 5 en düşük 4 alırdım(O zaman sistem 100 lük değil 5 lik ti) sınıftakilerden ayrılırdım bu özelliğimle şimdi de diğer Türkçe Rap şairlerinden ayrılıyorum,günün gençlerine nazaran da şanslıyım çünkü 90 lardaki dil daha saf Türkçeydi bunun da bana yaptığı bir katkı varCesaretli sözler diyorsun, Allah bize Hz Ömer cesareti versin,bizim Allah tan başka korkumuz zaten olamaz!

Snd Team:Albüm grafik tasarımı gerçekten çok güzel olmuş Tıpku sözlerinizdeki gibi düşündürücü ve karamsar çizgiler
kullanmışsınız koleranın hayata bakış açısı gerçekten karamsarmıdır?

Kolera:Kapağı beğenmene çok sevindim AhkerBöyle konuşunca tepki almaktan çok korkuyorum gerçekten korkuyorum yanlış anlaşılmaktan
malesef bu denli kötü bir devir de yaşıyoruzBakış açım karamsar değil,bakış açım,korkuyla ümit arasıHayata bakış açım Kur´an ın anlattığı gibi dünyaya bakabilmek
Burda birşey yaşayınca Allahım kurtar beni diyoruz,toprağa girince de ah sesimi dışarı bir duyurabilsem diyeceğiz ama dönüş yok!Ruhumuz bedenimiz,ah keşkelerle dolacak,ah keşke daha çok dua okusaydım,ah keşke sanatçı olmasaydım,burada sanatçılık manatçılık yokmuş,ah keşke daha çok yardım etseydim,ah keşke Kur´an ı öğrenseydim,Peygamberimizin dediği gibi yaşayamadım bari o bana şefaatçi olurdu demek istemiyorumYüzümün kızarmasını,Allah kullarını kucaklarken bana yan gözle bakıp beni geride bırakmasını beni en çok sevdiği kuldan daha az sevmesini istemiyorumBiliyorum ki bu imkansız,bir Rabia olamam,bari diyorum birşeylerin ucundan tutayım,aklımdan O nu ve sorgu gününü çıkarmayayımBir veliye hasretim,bir derviş gibi yola düşmeye herşeyimi bırakıp onun peşine gitmeye hazırım,Bağdatta desinler gideyimAma bu röportajı okuyanların bir çoğu namazından dahil gafil,birkaç sene evveline kadar ben de gafildimAzrail As demiş ki Allah ım her kul bana düşman olacak şimdi ben ne yapacağım?Allah CC ta: merak etme ben kullarımın gözlerine hastalık perdesi çekeceğim demiş,ölene tansyon,ölene kalp,ölene trafik kazası diyoruz,tıpkı bu perde gibi şu nefis perdesievliyaların mucizeleri var ya,nefislerini yendikleri için bu mucizelere sahipler,asıl güç onlarda,insan yaratılan en güçlü varlık ama nefsini terkedersen bu gücünü görebilirsin,o vakit sormadan da bir kişinin adını bilirsinBen nefsimle ve onu yok etmeye çalışmakla meşgulüm,aradayım yani,şu ara kendi kendime cdlerden Kur´an okumayı öğrenmeye çabalıyorum,sükunlara geldim,yeterki insan istesin,ama ne olur bir an önce istesin,yarın geç olabilir,ömür kısa,pişmanlık yakınİnsanlar bir kaosta,bir sıkıntıda bocalıyor,hergün bir sıkıntıdan kurtulmaya çalışmak yada birşeye ulaşmaya çalışmakla geçiyor,günde 5 kere haydi kurtuluşa deniyor,haydi feraha deniyor,hala herkes birşeylere ulaşmaya çabalıyor,sıkıntılardan nasıl kurtulacağının cevabını arkadaşlarında arıyor,günde 5 kere haydi kurtuluşa diyor,korkuyla ümit arası

Snd Teamopüler müzik sanatçılarından herhangi bir düet teklifi aldınızmı? bu konudaki kriter ve düşünceleriniz nelerdir?

Kolera:Ben popüler biriyle çalışma meraklısı değilim, şuan istediğim sanatçıyla çalışıyorum zaten,popüler müzik değil de popüler birilerini isterseniz Luminous Flux Amerika da popüler,Karantina Embryo 2nd released te bu 2 bayanla featimizi dinleyebilirsinizKriterim ve düşüncem yok ilgi ve istek alanımda da değil bomboş bir arazi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com