Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, evanescence

Evanescence Biyografisi

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evanescence Biyografisi

Evanescence "duman gibi yok olmak" anlamına geliyorVokalde ve piyanoda Amy Lee,gitarlarda John LeCompt, Will Boyd,Terry Balsamo ve bateride William Gray'den oluşan ilk albümü "Fallen"'ı yayınlamıştır(Mart 2003)Peki Fallen albümü ilk albümleri miydi?Tabi ki hayır

Grup ArkansaslıdırAmy Lee'nin inanılmaz güzel sesi ile grubu diğer nu-metal gruplarından ayrı tutuyorAmy Lee'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olmasıdırBelki de Amy Lee'nin ta kendisidir
Grup Amy Lee ve Ben Moody tarafından kurulmuşturİkisi çocukken yaz kampında tanışmışlar ve grubu kurmaya o gün karar vermişlerAmy Lee piyanoda Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanırken Meat Loaf hayranı olan Ben Moody ise gidip hemen Amy Lee ile tanışmış ve grubu kurmaya karar vermişlerKendi çabalarıyla yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak tanınmışlarOnlar eski albümleri şu an komik diye nitelendiriyorlarArkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılındaki ilk albüm "Origin" albümü gelmişAncak grup özel bir neden yüzünden bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarBu sebeple bazı sitelerde ve resmi sitelerinde "Falen" ilk albüm gibi görünmektedir
Grup "Fallen" albümüyle büyük bir kitleye ulaşmıştırGrubun albümü 600000 satıp Billboard ilk 10'a girmiştirCristian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselişe geçince bu kitleye hitap eden müzik marketlerinden toplatılmışAmerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu vardırDini temalar işleyen gruplar büyük ilgi toplarSadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var fakat grup üyeleri kendilerini gotik tarzını kabul etmedikleri gibi yalnız bu kitleye hitap ediyor durumuna gelmek istemedikleri için bu tür dükkanlardan albümlerini toplatma kararı almışlardırŞarkılarda çoğunlukla aşk ve çaresizlikle birlikte karanlık temaları dikkati çekiyor
Evanescence piyasadaki diğer nu-metal veya goth gruplarından çok farklıdırGrup:"Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuş gibi duran çok albüm var piyasada Biz böyle değilizBir görüntü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz"diye açıklıyorlar

Grup turnedeyken Ben Moody grubu terketmiştirBu bazıları için hayal kırıklığı yaratırken bazıları için de sevinç yaratmıştır!Ben Moody Avril Lavigne'ın bir ara gitaristliğini yaparken grup devam etme kararı alarak turneye kaldığı yerden devam etmiştir ve Ben Moody'nin yerine Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo geçmiştir2004 yılının Kasım ayında unutulmaz Paris konseri görüntüleriyle oluşan "Anywhere But Home" adında bir konser albümü çıkarmışlardır

İlk albümleri bu kadar patlama yarattıysa iler ki albümleri nasıl olacak düşünemiyorumDinleyicileri her geçen gün artan, tarzıyla, müzik kalitesi ve sarf ettiği cümleleriyle gönüllerde taht kuran gruptan daha fazlası da beklenemez zatenBizde Evanescence varoldukça hep arkalarında olacağızKalitesinden taviz vermeyen grubun müzikleriyle büyümeye devam edeceğiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com