Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çelebi, hayali, karagöz, tosun, ustası

Karagöz Ustası Hayali Tosun Çelebi

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karagöz Ustası Hayali Tosun Çelebi

Sevgili forum üyeleri,

Malumunuz Ramazan Ayı geldi Bu yüzden Türkiye'nin en iyi Karagöz sesine sahip olan nam-ı değer Hayali Tosun Çelebi'yi sizlere takdim etmek isterim Belki sizler iyi tanımıyorsunuzdur ama İzmirliyseniz, çocuklarınız kendisiyle mutlaka karşılaşmıştır Devlet sanatçısı ünvanına sahip olan Hayali, özellikle ilköğretim okullarında gösteriler düzenliyor ve her yıl en azından 50,000 çocuğa Karagöz ve Hacivat'ı ulaştırıyor Kültür-Sanat Bakanlığının teşviğiyle kimsesiz çocuklar yurdunda da her yıl gösteriler düzenliyor ve bu işin aslında bir gönül meselesi olduğunu hepimize kanıtlıyor

Karagoz Sandal Sefasi - YouTube

Türkiye'de bu işi hakkını vererek yapabilen sadece 13 kişi kaldı ve Ayhan Leylek (Tosun Çelebi) bu ustalarımızdan en genci Kendisi artık 53 yaşında Bir 15 yıl sonra ülkemizde kaç adet Karagöz-Hacivat ustası kalacağını siz tahmin edin Bu geleneğimizi 20 yıldır sürdüyor ve oğlu Serkan'ı da yıllardır yetişiriyor

Geçtiğimiz ay bir tv kanalında belgeseli yayınlandı İlginç bulacağınıza inanıyorum

Ayhan LEYLEK'in KARAGÖZ HACİVAT BELGESELİ BÖLÜM 1 - YouTube

Kendisi yaz ayları boyunca Sünnet düğünlerinde de gösteriler düzenliyor Eğer sünnet düğününüzde Karagöz Hacivat ve orta oyunu etkinliği görmek isterseniz, kendisiyle bağlantı kurabilirsiniz

İlginize teşekkür ederim

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com