10-07-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meg Ryan (Meg Ryan Kimdir? - Meg Ryan Hakkında)
Başarısının gizi sevimliliği, duygu yükü ve göz yaşları 
Yakınları, Meg Ryan için "iyi bir dost" diyor Sarı dalgalı saçlı, cin gibi bir kız
Mag Ryan'ı romantik kişiliklerde sevdik Ona en çok yakışan rol arkadaşları; Tom Hanks, Nicolas Cage ve Kevin Kline  
19 Kasım 61 tarihinde Fairfield (Connecticut)'da, geleceğin yıldızı doğdu
Gerçek adı Margaret May Emily Anne Hyra 18 yaşında annesinin kızlık soyadı Ryan'ı kimliğine yazdırdı
New York Üniversitesi'nde aldığı gazetecilik eğitiminin ardından, televizyon reklamında oynadı ve ilk parasını kazandı 20 yaşında George Cukor'un filmi "Rich and Famous" sayesinde büyük ekran ile tanıştı Bu dönemde pekçok televizyon dizisinde Meg Ryan, başarısını sergileme imkanı buldu
Ancak bir tek film ile büyük sıçrayışı gerçekleştirdi: TOP GUN 1986'da gösterime giren film, dünya sinemalarında beyaz perdeye yansıdı ve Ryan, çok geniş bir hayran kitlesi kazandı Ertesi sene, "Innerspace" çekimlerinde evleneceği adam Dennis Quaid ile tanıştı Ve nihayet Mag Ryan, When Harry Meet Sally ile romantik komedi ustası Rob Reiner'in seviyesine kadar yükseldi Bundan sonrasında romantik tarz filmler; SLEEPLESS IN SEATTLE, FRENCH KISS bol alkış topladı Başarı payına CITY OF ANGELS'ı da ekleyebiliriz
1997 yılında tarihin 100 starından biri ünvanını alan Mag Ryan; "Dramatik filmler yazmayı isterdim Ama komedi yapmayı da seviyorum Aslında hepsini yapmak istiyorum Sonuçta ikileme düşüyorum İnanıyorum ki, pek çok farklı karakteri canlandırdım ve filmlerim başarılı görüldü Sürprizlerin aktristti olduğum için her basın toplantısında şu sorulur "bu sefer ne yenilik var?' Bu beklentileri karşılıksız bırakmamam gerekiyor " diyor sanatçı bir röportajında
1997 yılında tarihin en başarılı 100 starından bir olma ünvanını hak kazanan Mag Ryan, Hollywood'un prim yapan sanatçılarından Film başına ortalama 10 milyon dolar kazanıyor
Ryan, 'ekürisi' Tom Hanks'e göre, 'tam bir sır kadını' Meg ile çok iyi arkadaşız, fakat onun etrafında her zaman görülmez bir duvar var Ve hiç hafife alınacak bir insan değil diyor Hanks onun için
Hollywood'un ilk süperstarlarından Mary Pickford'tan sonra "Amerika'nın Sevgilisi" unvanını Meg Ryan'a kadar kimse alamadı
|
|
|