Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atilla, birkiye

Atilla Birkiye

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atilla Birkiye

Atilla Birkiye yazar, şair

29 Mayıs 1955’te İstanbul’da doğdu İÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi Yayınevlerinde ve edebiyat-kültür dergilerinde yöneticilik yaptı Yazar örgütlerinin yönetiminde görev aldı Çeşitli gazetelerde kültür-sanat konularında yaklaşık yirmi yıl köşe yazarlığı yaptı Televizyonlarda kültür-sanat programı hazırlayıp sundu Şiir dinletileri hazırladı ve sahneye uyguladı Tam metni Türkçe’ye ilk kez çevrilen (1992/93) Binbir Gece Masalları’nı yanına hazırladı Bu masallardan uyarladığı ve 1997/98 sezonunda sergilenen “Anlat, Şehrazat” müzikalinin liriklerini yazdı On yıldır üniversite ve sertifika programlı sanat okullarında edebiyat ve kültür dersleri vermektedir Edebiyata kitap tanıtım yazılarıyla adım attı Giderek denemede yoğunlaştı Daha sonra roman alanında ürün verdi Ayrıca şiirleri de vardır

ESERLERİ:

Deneme: Düşünceler Sözler Yazılar (1984), Kırmızı Bir Karanfil (1988), Seksenlerden Doksana (1990), Bir Aşk Denemesi (1991), Aşk Bir Irmaktır (1993), Yaşamın Kendisidir Aşk (2000), Hep Sonbaharı Yaşadık (2003), Roman’tik Bir Yolculuk (2005), Ben Hep Seni Yazdım (2008)

Roman: Son Yemek (1993), Soldan Sağa (1995), Bir Aşk Bilmecesini Nasıl Çözebilirsiniz (1999), Bir Yıldız Kaydı (2002), Aşk İntiharın Peşinde (2004), Gümüşsuyu Papatyalar (2006), İstanbul’da Aşktan İkmale Kalanlar (2010)

Günce: Bir Sonbahar Güncesi (1995), Perdelerden Caddelere Dökülüvermiş (1995)

Şiir: Aşk Bir Kadının Bedeniyle Başlar (1995), Aşkım Kırmızı Bir Gül (şiir-düzyaz›, 2003), Yanıtsız Mektuplar da Hicran (şiir-düzyazı, 2003), Anlat, Şehrazat (lirik, 2009), Ekim Issızlığı Saçların (2009)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com