Ahmet Bektaş |
10-07-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahmet BektaşAhmet Bektaş’ın Şiirleri Suskunluk Öyle bir suskunluk ki Yürek,dil paramparça Konuşsan da,sussan da Lisan halince konuşmakta Zaman: Doğru yerde konuşup, gereğinde susma zamanı Ahirzaman… x Zühre Çobanların gizemli yoldaşı, Seherin sultanı Gelinliğini giymiş bakire saflığında Işık Dağı'mın suyu gibi; Temiz, berrak Koca geceyi bırakıp, Tüm ihtişamını sabaha saklamışsın Kimler uyanık o saatlerde? Kime verirsin pozlarını? Seni kimler seyreder? Namaz vaktidir Serin bir rüzgar, içimi ürperten Güneşin doğma vakti yaklaştı Yıldızlar çekildi karanlıklara; Sen hala oradasın Birazdan vedalaşırız! Geç geldin Zühre'm, Ya da ben geç farkettim Adını sevgi koydum 'Yarın sabah buluşuruz' diyorsun Az görünüyorsun Bilmiyorum, yarına çıkar mıyım? Sayılı günlerim ne kadar? Sen, her sabah Gülücükler dağıtırsın Yeryüzüne Ben Ben; sana doyamadan ölürüm! x Son Durak Deli gönlün benzemez Başkalarına,bencileyin Namerde eğilmeyen boynun, Dosta koyun Zoru başarmak, Yanlış anlaşılmak Olsada kaderimiz; Sıradan olmak istemeyiz Hırçın çığlıkların Ardına gizlemişsin, Yüreğinin yangınını Sevdaları Asil yüreklerin feryadını Duyan kalplerimiz, Aynı yöne koşuyor Buluşacak bir gün son durakta ZAMAN: Ahmed'in,gönüllerin KABE gibi olduğunu idrak zamanı Ahirzaman Tamir zamanı X Sal Saçlarını Rüzgarlara Sal Saçlarını Sevdiğim, Sal saçlarını rüzgarlara Rüzgar getirsin kokunu, Bizim diyarlara Sal saçlarını sineme, Tel tel batsın canıma Sızım sızım sızlatsın; Girsin kanıma Hasretim kokuna,ıslak saçlarına Sal ki rüzgarlara; Rüzgar getirsin kokunu, Bizim diyarlara X Can Can sağ olsun, Can var olsun Can canana; Feda olsun Ahh! Eder de can; 'Vah vah 'der canan Umarsız Cana bulunmaz değil canan, İllede gönlü fetheden; Canan sağ olsun, Canan var olsun Can canana; Feda olsun X Adam Olacaksın Hesap vereceksin; sormayacaksın Üzüleceksin; üzmeyeceksin Kıyılacaksın; kıymayacaksın Sinmeyecek, yılmayacaksın! Rol yapmayacaksın; sen olacaksın Palavra sıkmayacak, sözünün eri olacaksın Vereceksin,almayacaksın Hakedeceksin; çalmayacaksın Aşkına sadık olacaksın; Mutlu edecek,güldüreceksin İşte o zaman; Adam olacaksın İşte o zaman; Yoluna baş koyacak sevdiğin İşte o zaman; aşkı bulacaksın 'Adam gibi adam 'olacaksın Zaman: Ahmed`in adamlık zamanı Ahirzaman 'Adam gibi adam ' olma zamanı |
|