Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göktay, kimdir, zihni

Zihni Göktay Kimdir?

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zihni Göktay Kimdir?

Adı Soyadı : Zihni GÖKTAY
Doğum Tarihi : - - 1946
Doğum Yeri : İstanbul
Eğitim : Lise

İstanbul-Fatih'te doğdu Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu 1964-1973 yılları arasında Ankara Meydan Sahnesi'nde çalıştı 1973 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda oynamaktadır 36 yılda 72 oyunda rol aldı İstanbul Radyosu'nda 1978-1996 yılları arasında Radyo Tiyatro Şubesinde bir çok oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı Bundan on yıl öncesine kadar çok yoğun film seslendirmesi yaptı Şimdilerde sadece kendi oynadığı, sessiz çekilen filmlerde kendini seslendiriyor Amatörlüğü, 1960-1964 yılları arasında İMTB Gençlik Tiyatroları ve Eminönü Halkevi tiyatro kolundaki çalışmaları ile, 1964 yılındaki profesyonelliğine kadar sürdü

Oynadığı Diziler :

Mert ile Gert
Geçmiş Zaman Olur ki
Cennet Mahallesi
Avrupa Yakası
Hadi Uç Bakalım
Koçum Benim
Biz Size Aşık Olduk
Ah Şu Komşularımız
Üvey Baba
Eltiler
Komşu Komşu
Oğlum Adam Olacak
Bekarlık Sultanlık mı?
Yazlıkçılar
Bizimkiler
Kuruntu Ailesi

Oynadığı Filmler :

Yedi Kocalı Hürmüz
Çıngıraklı Top
Döngel Karhanesi
Hababam Sınıfı Üç Buçuk
Hababam Sınıfı Askerde
Hababam Sınıfı:Merhaba
Koltuk
Atla Gel Şaban
Fahriye Abla
Meraklı Köfteci
Tosun Paşa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com