Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akçura, gökhan

Gökhan Akçura

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gökhan Akçura

Gökhan Akçura yazar, senarist, reklamcı, yayıncı

1951 yılında doğdu Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu Aynı alanda öğretim üyesi olarak çalıştı 1980'den sonra üniversiteden ayrıldı Reklamcılık, senaryo yazarlığı, yayıncılık ve editörlük yaptı

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda dramaturg olarak çalıştı Ayrıca serbest araştırmacı, yazar ve radyo programcısı olarak da çalışmalarını sürdürmektedir Akçura'nın sinema, tiyatro ve gündelik yaşam tarihi ile ilgili birçok kitabı yayımlandı 1998 yılında Albüm Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini yaptı Birçok belgesel ve serginin hazırlanmasında katkıları oldu Özellikle İthaki Yayınları arasında dokuz kitaplık Ivır Zıvır Tarihi dizisiyle ilgi çekti

ESERLERİ:
Ivır Zıvır Tarihi: Unutma Beni
Ivır Zıvır Tarihi: Gramofon Çağı
Ivır Zıvır Tarihi: Uzun Metin Sevenlerden misiniz?
Ivır Zıvır Tarihi: Turizm Yılı Sıfır
Ivır Zıvır Tarihi: Şen Gönüller Diyarı
Ivır Zıvır Tarihi: Evvel Zaman Bisiklet
Ivır Zıvır Tarihi: Aile Boyu Sinema
Ivır Zıvır Tarihi: İnsanlar Alemi
Ivır Zıvır Tarihi Arşiv: Kedi Kitabı
Ivır Zıvır Tarih Arşiv: Aşk Kitabı
Ivır Zıvır Tarihi Arşiv: Yılbaşı Kitabı
Zaman Makinesi: Aya Seyahat
Zaman Makinesi: Hamini Gırtlak
Zaman Makinesi: İstanbul Twist
Melek Kobra: Hatıratım (Yayına hazırlayan)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com