Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1943, ali, güzel

Ali Güzel (1943 - .... )

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ali Güzel (1943 - .... )

15101943 tarihinde Ergani?de doğdu Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesini bitirdi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1965 yılında mezun olduktan sonra askerliğini yedek subay olarak yaptı

Diyarbakır hakim adayı olarak mesleğe başlayan ve daha sonra hakim adaylığını Ankara?da sürdüren Güzel, sırasıyla; Kargı Cumhuriyet Savcılığı, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Yerköy, Söke, Ankara Hakimliği, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Antalya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İstanbul Ceza Hakimliği, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu

1974 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde ?Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı?nı da bitiren Güzel, bu süreç İçinde; Hakim Adayları Eğitim Merkezinde ve ayrıca Adalet Bakanlığınca ve bazı Barolarca düzenlenen meslek içi eğitim programlarında eğitim görevlisi, konuşmacı olarak bulundu Memurların meslek içi eğitimi amacına yönelik olarak ceza hukuku ve ceza yargılama hukuku konularında Adalet Bakanlığınca bastırılıp teşkilata dağıtılan kitapçıklar yazdı Diğer yandan yeni ceza kanunu tasarısı hazırlamak üzere 1985 yılında oluşturulan ilk komisyonda bir süre görev aldı Ölüm cezasının kaldırılması konusunda 1972 yılında yayımlanmış makalesi mevcuttur

21102002 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Güzel, ikinci Ceza Dairesinde çalışmakta iken, 25022004 tarihinde Anayasa Mahkemesi Yedek Üyeliğine seçildi

Evli ve iki çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com