Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erol, mermer

Erol Mermer

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erol Mermer

Erol Mermer
10 Ekim 1955 tarihinde Konya'nın Karabağ Kasabası'nda doğdu İlk ve orta tahsilini Konya'da tamamladı Karaman Lisesini bitirdi Bu dönemde tiyatro ile ilgilendi İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü'nden mezun oldu Para-Kredi Ekonomi Dergisi'nde grafiker olarak mesleğe başladı Görüntü yönetmeni Orhan Kapkı'nın yanında kamera asistanı olarak sinemaya başladı Bir yıl kadar bu sektörde çalıştıktan sonra, yaşanan ekonomik krizden dolayı tekrar reklam sektörüne döndü Tele-Ajans ve Güzel Sanatlar Reklam Ajansı'nda art direktör olarak çalıştı Askerliğini Harp Akademileri Komutanlığında yaptı

1989-1993 yıllarında Türkiye Gazetesi'nde Grafik Servis Şefi olarak çalıştı 1993-2000 yılları arasında TGRT'de yönetmenlik, yapımcılık ve drama
müdürlüğü yaptı Vefa (1993), Kimsesizler (1994), Sevginin Bittiği Yer (1993) ve Annemi İstiyorum gibi film ve dizilerde yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı 2000 yılında basın kadrosundan emekli oldu Bir süre özel bir okulda (BSF Akademi) sinema ve grafik dersleri verdi sanataleminet internet sitesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Yönetim Kurulu Üyesi Evli ve bir çocuk babası İstanbul 2010 Ajansı'nda danışman olarak görev yapmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com