![]() |
Vehip Sinan ( 1929) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vehip Sinan ( 1929)Vehip Sinan ( 1929) ‘Karikatür abartma sanatıdır’ 1929 yılında yayına başlayan Çocuk Sesi Dergisiyle, yaşıtım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babıali’ye giriş Doğan Kardeş’te 1944’te yayına başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni İstanbul’da Cin Ali stripleri çizdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çizgi Roman ressamı değildim Ceylan dergisinde başlayan Topuz Serüveni Babıali’de Sabah’ta devam edip Can Kardeş’e kadar gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim bürom hiç olmadı Ben hiçbir zaman bir gazetenin eline kalem tutuşturulmuş robotu değildim ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bütün meslek hayatım boyunca her işi evde yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En nefret ettiğim şey Belki yaşadığımız hayat içinde olan hadiselerin bir tortusu olarak hayatımda en nefret ettiğim şey adaletsizliktir ![]() ![]() ![]() Tevazu sebebiyle ![]() ![]() ![]() Bir gazetede bir kardeşimizi yazıişleri müdürü yapmışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bu duygularla çizgilerimizi o kardeşimize getirdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yahu bir mecmuada bir karikatürün çıkmıştı ![]() ![]() Diyemedim ki, “Yahu ben o karikatürü aslında size getirmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tommiks’in balonları Size ilginç bir anımı anlatayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Evladım bunu Türkçe’ye çevirmeye ben vakit bulamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Ben “aman nasıl olur” filan diyemeden bırakıp gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|