Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altan, erbulak

Altan Erbulak

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altan Erbulak

Altan Erbulak ( 1929)- (1988) 1929 yılında Erzurum’da doğdu-1988 yılında öldü Tiyatro ve sinema oyuncusu, karikatürcüGüzel Sanatlar Akademisi'deki öğrenimini yarım bıraktıİlk karikatürü 1946'da Markopaşa'da yayınlandıCocuk Haftası, Akbaba, Hafta, Karikatür,Vatan, Yeni Sabah, Tef, Hergün, Akşam, Milliyet, Fırt gibi gazete ve dergilerde karikatür çizen Erbulak, 'Kibar Hırsız' 'Cafer ile Hürmüz' adlı çizgi romalarıyla ünlendi İlk kez 1955'te Cep Tiyatrosu'nda Bir Evlenme oyununda sahneye çıkan Erbulak, Dormen Tiyatrosu'nda ve Küçük Sahne'de de calıştıMetin Serezli ile birlikte Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nu kuran Erbulak, tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra,skec yazarlığı ve şovmenlik de yaptı Son Baskın, Bana Gönül Bağlama, Yaman Gazeteci, Fosforlu Oyuna Gelmez, Güzel Bir Gün İçin, Yeşil Kurbağalar, Bülbül Yuvası gibi filmlerde rol aldı Erbulak, gazetecilik ve tiyatroculuk alanında çeşitli ödüller de kazandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com