Ayçiçeği - Helianthus Annuus |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayçiçeği - Helianthus AnnuusVan Gogh?a saygı Ayçiçeği - Helianthus Annuus Şu aralar, güneyde meydana gelen orman yangınları beni en çok üzen durum Bilinçli, bilinçsiz orasını bilemem ama sonuç, felaket! Yolda, otobanlar?da, kenarındaki bitkilere doğru sigara izamaritlerini düşüncesizce atan insanların verdikleri zararları gördükçe bu konu aklıma gelidi Bu arada, benzin istasyonlarında, pompaların yanında şuursuzca sigara yakan dangalaklar hala yaşıyormuş! Tatsız bir olaydı, facianın eşiğinden döndüm?Bugün annem, babam ellerinde koca birer demet ayçiçekleryle geldiler, o mükemmel çiçekler kesildikten sonra hemen suya konmalıymış, aksi taktirde hemen bozuluyormuş Umarım babam, bunlardan güzel bir resim yapar ve bana verir!?Trakya da sanayi bölgelerinde, yangınları bir ölçüde azaltmak için, bina etraflarına ekonomik değeri çok yüksek o ayçiçekleri dikiliyormuş? Latince ismi Helianthus Annuus Türkiye?de, günedöndü, günebakan gibi isimleri de var Nedendir bilinmez bizdeki ismi ayçiçeği, ama İngilizce karşılığı güneş çiçeği? Karamsar mıyız ne? |
|
|
|