Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amerikalı, bush, elektrik, mühendisi, vannevar

Bush (Vannevar) Amerikalı Elektrik Mühendisi

Eski 07-13-2009   #1
[KAPLAN]
Icon47

Bush (Vannevar) Amerikalı Elektrik Mühendisi

Vannevar BUSH, Amerikalı elektrik mühendisi (Everett, Massachusetts, 1890 - Belmont, Massachusetts, 1974)

Birinci Dünya savaşı boyunca kendini denizaltıların yerini saptama çalışmalarına verdi

Massachusetts İnstitute of Technology'de (MİT) profesörlük yaptı, Carnegie enstitüsü'ne başkan (1939) ve daha sonra Bilimsel araştırma merkezi'ne müdür oldu (1941) Bir integral alma makinesi yapmak için Kelvin'in integral alıcısıyla Neumann'ın "torque amplifier"ini birleştirmeyi ilk kez o düşündü; böylece 1925-1931 arasında MİT'te bir diferansiyel integral alıcısı ve ilk örneksel hesap makinesi yapıldı

Bush daha sonra atom bombasının yapımıyla sonuçlanan araştırmalarda ve sibernetik araştırmalarında önemli rol oynadı Gazlarda ve dielektrikte iletim üzerine çalışmaları vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com