Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, atılan, ilk, yıl, önce

10 Yıl Önce Atılan İlk Adım!

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

10 Yıl Önce Atılan İlk Adım!

Belki o zamanlar kimse farkında değildi ama bundan tam 10 yıl önce, Firefox'un temeli böyle atıldı!

Mozilla bundan 10 yıl önce Firefox'un temellerini atmıştı Mozilla 10 adıyla ortaya çıkan tarayıcı, bir süre sonra Firefox haline geldi

"Mozilla" daha önce Netscape Navigator'un kaynak kodunu adlandırmak için kullanılıyordu Navigator, AOL'in desteğiyle 9 Sürüme ulaştı, ancak daha sonra rafa kaldırıldı

CHIP, 10 yıl önce haberi "Çıkış tarihi sürekli ertelendikten ve pek çok yayın adayından sonra Mozilla 10 nihayet piyasaya çıktı" şeklinde vermişti Netscape tarayıcısı Mozilla projesinin kodunu temel alıyordu

Ancak kısa süre içinde kodun Netscape Navigator'dan miras pek çok kalıntı içerdiği ortaya çıktı Böylece isim değişti ve Firefox doğdu Sevilen tarayıcı, 2004 yılında ilk sürümü ile ortaya çıkmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com