Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
maç, osun, sonu

Mac Os'un Sonu

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mac Os'un Sonu

Mac OS'un sonu geldi!

Apple'ın işletim sistemi Mac OS en sonunda tarih oldu Ama durum pek de anladığınız gibi değil

Apple'ın yeni işletim sistemi Mountain Lion resmen tanıtıldı ama bu tanıtım, Mac OS'un da sonunu getirdi!

Apple, dün yaptığı duyuru ile yeni işletim sistemi OS X Mountain Lion'u resmi olarak sahneye çıkarttı Mac OS X Lion'a göre tablet-benzeri özelliklerle dikkat çeken yeni işletim sistemi, aslında bir devrin de kapandığına işaret ediyor

Apple, daha önce tüm işletim sistemleriiçin Mac OS ismini kullanıyordu Örneğin bir önceki sürüm Mac OS X Lion adıyla biliniyordu Ancak yapılan yeni açıklamada "Mac" ismi hiç kullanılmadı ve yeni sürümün adı OS X Mountain Lion olarak belirtildi

Görünüşe göre şirket, Mac ismini bundan böyle yazılımdan ayırarak sadece donanım için kullanmaya karar vermiş durumda Bu sayede işletim sistemi, Mac sistemlerin dışına da taşabilecek Aynı şey, iPhone ve iPad'de kullanılan iOS için de daha önce yaşanmıştı Apple iOS'u başlarda iPhone iOS olarak lanse etse de, daha sonra cihazların isimleri işletim sisteminin isminin başında kullanılmamaya başlanmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com