Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adı, çılgınlık

Bunun Adı Çılgınlık

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bunun Adı Çılgınlık

Üzerinde 100 bilimadamının çalıştığı iddia edilen projede başarıya ulaşılırsa, Robocop ve Avatar filmleri gerçek olacak

Dmitry Itskov adlı 31 yaşındaki Rus girişimci, üzerinde 100 bilimadamının çalıştığı "çok gizli" projesini açıkladı

Dünyanın hayretle karşıladığı projede başarıya ulaşılırsa, insan beynini robot vücutlara aktararak ölümsüzlüğe ulaşmak mümkün kılınacak

Projesinde çalıştırmak üzere 100 bilimadamıyla anlaştığını söyleyen medya girişimcisi Itskov, projenin geliştirilmesine yardımcı olacak başka bilimadamlarına da ihtiyacı olduğunu söylüyor ve ekliyor:

"Bu proje, ölümsüzlüğe giden yoldaki en önemli adım Mükemmel bir taşıyıcısı olan kişi, toplumun bir parçası olmaya devam edebilir İnsanlar ölmek istemiyor"

"Bunun bilimadamları için çok büyük zorluklar içerdiğini biliyorum Ama ben Amerikan Rüyası diyebileceğiniz bir şeye inanıyorum Eğer tüm enerji ve zamanınızı bir konuya ayırırsanız, onu gerçek kılabilirsiniz"

Itskov'un çılgın projesi, ameliyatla insan bilincini robot gövdeye aktarmaya dayanıyor ve 10 yıl içerisinde bunu başarabileceklerine inanıyorlar

"Avatar" adını verdiği projesinin başarıya ulaşmasının ardından Itskov zihinleri ameliyatsız "yükleme" ile aktarmayı ve insanların vücutlarını boş bir kabuğa dönüştürmeyi planlıyor

Projenin isminin "Avatar" olmasının sebebiyse, James Cameron'ın Avatar adlı filmi Gelecekte geçen filmde insan askerler makineler kullanarak zihinlerini insan-uzaylı karışımı yaratıklara aktararaki onların vücutlarını kullanıyorlardı

Amerikan Ordusu'nun araştırma-geliştirme biriminin de, askerlerin uzaktan zihinlerini kullanarak kontrol edebilecekleri android silahlar geliştirmeye çalıştığı ve bu projeye 7 milyon dolar ayırıldığı biliniyor

Amerikan Ordusu'nun projesinin ismi de, pek şaşırtıcı olmayacak şekilde "Avatar"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com