Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
android, hack, tek, telefon, tuşla, yapılacak, üzerinden

Android Telefon Üzerinden Tek Tuşla Hack Yapılacak

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Konu Başlığı : Android telefon üzerinden tek tuşla hack yapılacak
Kaynak Linki :
Kod:

http://wwwteknokuliscom/Haberler/Ghack-yapilacak
Konu Tarihi: 12082011
Alıntı:

Hacker konferansı DEF CON'da tanıtılan uygulamayı kullanmak için tuşlara basabilmeniz yeterli

Hacker olmak için "Matrix'in Neo'su kadar" bilgisayar bilmeniz gerekmiyor Zaten dünya tarihinin ilk "hack" olaylarında bilgisayar bile kullanılmamıştı Fakat günümüzde bu kavram sadece bilgisayar sistemleri üzerinden yapılan işlemler için kullanılıyor, bu yüzden de "Neo" olmanız gerekiyor artık Beyaz şapkalı hackerlar, sistemlerde buldukları açıkları kullanıp zarar vermek yerine bu açıkların kapatılmasını sağlıyorlar Siyah şapkalı hackerlar ise tam tersine, buldukları açıkları kullanarak kendilerine maddi yarar sağlıyor ya da saldırdıkları sisteme zarar veriyorlar

Geçtiğimiz hafta Las Vegas'ta düzenlenen DEF CON hacker konferansında tanıtılan Android uygulaması sayesinde ise herhangi bir kodlama bilgisi bilmeden sistemlere girmenize imkan verecek Itzhak "Zuk" Avraham'ın hazırladığı uygulama, Android'li telefonunuzda sadece tuşlara basarak kendinizi hacker gibi hissettirecek
"Android Network Tool Kit" ya da kısaca "Anti" uygulaması, çevresindeki korumasız kablosuz ağları tarıyor ve bu ağlarda potansiyel hedefler tespit ediyor Hedef belirlendiğinde uygulama basit bir menü ile istenirse "parazit" olarak hedefin gönderdiği tüm veriyi izleyebiliyor Bu veriler arasında kredi kartı numaraları, sosyal ağ şifreleri ya da e-postalar olabiliyor
Uygulamayı yazan "Zuk", üzerine basarak bu basit uygulamayı sadece "beyaz şapkalı" amaçlarla kullanılması için hazırladığını belirtiyor İnsanların kendi ağlarındaki açıkları bulup kapatmalarına yardımcı olmak için hazırladığını iddia eden hackerın bu etik önerisini, şahsen ben telefonuma bu uygulamayı indirsem dinler miyim? Tabii ki hayır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-07-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

şimdi (: bu dedikleri olay zaten Linux'un backtrack isimli sürümünde de birkaç programcık sayesinde yapılıyor tabi burda denilen kadar basit değil az biraz programlama ve linux kullanımı hakkında bilgiye sahip olmak yeterli

bu dediğin olayı bende gördüm ve telefonumda android işletim sistemi kullanıyorum bu dedikleri şeyin yani verileri takip edebilme gibi bir olayın olası olması için senin bilgisayarında firewall olmaması gerek ki windows'un zaten kendine ait bir firewallı var, hadi diyelim ki bu kapalı ama modemin var (: ve bunun kapalı olma ihtimali yok(güvenlik anahtarlarından bahsetmiyorum)

Gel gelelim wpa şifrelemeyi geçtim tamam kırılabilir ama ben şimdiye kadar wep encodu kırabilen birini görmedim

Diyelim ki modem şifresiz modeme bağlandın fakat verileri takip etme olayı dediğim gibi senin bilgisayarında firewall olmayacak antivirüs programı olmayacak ki böyle bir durumda sen zaten açık hedefsin (:

Herşeyi geçtim zaten veri takibini modem üzerinden yapamazsın modem buna izin vermiyor En fazla takip edeceğin veri modem dalgası -mac adres verileri -ip adres verileri ve paylaşım klasörleri verisidir Hiçbir modem ve hiçbir bilgisayar içinde trojen-keylogger vs bulunmadan veri kaydını başka bir sisteme entegre yapmaz hele ki kredi kartı verisi kaydı yapmaz ki buna bankaların e-ticaret sitelerinin sistemleri de dahildir

saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com