![]() |
Aydın'ı Gezmek İstermisiniz?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aydın'ı Gezmek İstermisiniz?..Tarih zengini Aydın Apollon Tapınağı, Tralleis Antik Kenti ve Milet Müzesi ile tarih tutkunlarına seslenen Aydın, ‘Güzelçamlı Milli Parkı ve mavi bayraklı plajlarıyla doğaseverleri bekliyor ![]() ![]() - Geçmişi MÖ 6 ![]() ![]() Ünlü tarihçi Heredot’un “En güzel gökyüzünün altı ve en güzel uygarlıklar vadisi” olarak adlandırdığı Aydın, tarih boyunca Afrodisias, Milet, Alinda, Didim, Nysa, Prien, Magnesia uygarlıklarınakucak açmış ![]() APOLLON TAPINAĞI Didim’in girişindeki, Batı Anadolu kıyılarının en etkileyici bağımsız anıtı olarak kabul edilen Apollon Tapınağı’nı, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor ![]() ![]() Tapınağın boyutları ve benzersiz planı kadar bugüne kadar çok iyi korunmuş olması da tarihseverleri çekiyor ![]() ![]() ![]() Bir çoğu 1858 yılında Newton tarafından British Museum’a gönderilen tapınaktaki heykellerin, MÖ 6 ![]() ![]() ![]() TRALLEİS ANTİK KENTİ Efsaneye göre, Argoslular ve barbar Trakyalı Tralleislilerce kurulan, ancak daha önceleri Karialılarca kullanılan Tralleis, İÖ 334’te İskender tarafından alınmasından sonra Helenistik krallıklar arasında sık sık el değiştirmiş ![]() ![]() Tralleis, Bergama Krallık Çağı’nda yontuculukta zirveye ulaşmış, Bergama Zeus Sunağı’nda çalıştıkları bilinen Apollonios ve Tauriskos isimli iki büyük yontu ustasını yetiştirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() MİLET MÜZESİ Aydın’ın Söke İlçesi’ne 40 kilometre uzaklıktaki Miletos Antik Kenti içinde yer alan Milet Müzesi, 1973 yılında açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Milet Müzesi’nin yanındaki dünyaca ünlü Afrodisias Müzesi de her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri halinde ![]() GÜZELÇAMLI MİLLİ PARKI Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçeleri sınırları içindeki “Büyük Menderes Deltası Güzelçamlı Milli Parkı”, zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor ![]() ![]() Öte yandan, parkta nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Akdeniz foku ve deniz kaplumbağaları için yaşama ve üreme ortamı bulunuyor ![]() MAVİ BAYRAKLI 16 PLAJ Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kuşadası veDidim’in birçok plajı, temizliği ve doğal güzelliğiyle mavi bayrağa sahip bulunuyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|