![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...“SU”; Yaşamın başlangıcı ve kaynağı… Yeryüzünde katı, sıvı ve gaz halde bulunabilen tek madde… Suni olarak üretilemeyen… Sırrı henüz çözülememiş… “Su” nedir? Peki; “Su gibi uzun ömürlü ol”, “Su gibi aziz ol”, “Sular gibi zihin açıklığı dilerim”, “Su gibi ezberledim”, “Yüreğime su serpildi", "Su Üstüne yazı yazmak" ne demek? SU’yun US’u mu (aklı ve hafızası) var? Osmanlıda “su” ve “musiki” sesiyle tedavinin, kaplıcaların ve “şifalı su”ların sırrı nedir? Su kaynaklarımızın kirletildiği, susuzluğun artık kapımızda olduğu günümüzde, suyu biraz olsun bilebilmek, anlayabilmek için web sayfalarından derlediğimiz ilginç ve “faydalı” yazılar arasında bir yolculuk yapalım istedik… Arif Künar ALKALİ SU… Su bir oksijen ve iki hidrojen atomundan oluşan, oda sıcaklığında sıvı halde bulunan, renksiz, kokusuz ve tatsız maddedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer insan vücudunun %60-70'i sudan oluşuyor ise, susuz yaşayamıyorsak, su hayattır diyorsak hayatımızın her anında kullanmış olduğumuz suya önem göstermemiz gerekir ![]() ![]() ![]() Suda bulunan aktif oksijenin vücutta oksidasyona sebep olması ile hücrelerin yapısını bozarak çok çeşitli hastalıklara yol açtığı bilinmektedir ![]() ![]() ![]() Alkali su iyileştirme sistemini tercih edip kullanmaya başladığınız andan itibaren en geç 2 hafta içerisinde olumlu etkilerini siz de bire bir hissedeceksiniz ![]() ![]() ![]() Alkali su cihazları ile iyi su elde edilmesi prensibi: Seramik kürecikler tarafindan yayılan elektronlar suyu (H20) radikalleştirmek için bir araya gelirler ve böylelikle hidrojen radikalleri oluştururlar ![]() ![]() Aktive edilmiş su doğal suyun aynısıdır ![]() H2O + e- H+ + OH- O2 + e- O2- (Süper oksit) O2 + H2O OH + HO2 (Hidrojen dioksit) HO2 + 2H H + H2O2 (Hidrojen peroksit) H2O2 HO2 + H HO2 O2 + H Su borularındaki kırmızı pas birikimini ortadan kaldırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alkali su cihazında meydana gelen hidrojen peroksit (H2O2) Fe+ iyonlarıyla reaksiyona girmek sureti ile, demir oksit oluşturur (FeO) ![]() ![]() H2O + e- H+ + OH- O2 + e- O2- (Süper oksit) O2- + 2H+ H2O2 H2O2 + Fe FeO + H2O FeO + Fe2O3 Fe3O4 |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Alkali Su Cihazı Alkalite vücut hücrelerince kolayca absorbe edilen iyonize durumdaki minerallerin varlığına ve sudaki yüksek oksijen (OH-) varlığına bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su güçlü bir Antioksidandır ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su, vücuda bol miktarda oksijen ye enerji sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ANTİOKSİDAN VE SERBEST RADİKALLER Bütün Serbest Radikaller hücrelerimizden elektron çalarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi elektronunu verdiği halde serbest radikal haline dönüşmeyen yegane antioksidan (H) olup elektron verir, oksijeni yakar ve çok güçlü bir anti-oksidant haline geçer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hidrojen, vücudun ihtiyaci olan en önemli besindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Alkali Su Cihazı pH dengesini düzenler ![]() Pişirilerek hazırlanmış, pastörize veya konserve olunmuş veya çeşitli işlemlerden geçirilerek hazırlanan yiyeceklerimiz ve de özellikle fast-food çeşitleri ile gazlı-gazsız içecekler asidikdirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su, normal suya gore 6 kat daha Hidratördür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su, oksitlenmeyi etkisiz kılan kuvvetli bir ajandır ![]() ![]() Aktive edilmiş suyun icerdiği iyonize Mineraller daha etkindir ![]() ![]() ![]() ![]() “Kalsiyum, insan vücudunda en fazla bulunan mineral olup elektrolit dengesinde, kemik ve dişlerin yapısında, metabolik fonksiyonların düzenlenmesinde, kalbin düzenli çalışması, kas ve sinirlerin işlevleri ile demir metabolizmasında görev alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su, yiyeceklerin lezzetini arttırır ![]() ![]() Yiyeceklerdeki mineralleri ve faydalı vitaminleri iyonize hale getirerek, vücuda daha faydalı olmalarını sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su, cilt ve deri için mükemmel bir iyileştiricidir ![]() ![]() ![]() ![]() Aktive edilmiş su özellikle diabet yaralarının iyileştirilmesinde kullanılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ALKALİ SU CİHAZI İLE ŞAŞIRTICI SU TERAPİSİ Himalaya bölgesinde yaşayan Hintlilerin yüzyıllardır doğal biosu ile uygulamış oldukları terapi gerçekten de mucizevi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...BİOSU Terapisi ile Tedavi Edilebilen Hastalıkların Listesi Kan Basıncı/Yüksek Tansiyon Romatizma (Eklemlerde/Kaslarda ağrı) Anemi (Kansızlık) Genel Felç Obezite (Aşırı şişmanlık) Kireçlenme (Artirit) Sinüzit Taşikardi Baş dönmesi Öksürük Lösemi Astım Bronşit Akciğer Veremi Menenjit Böbrek Taşı Üreme Organı Hastalıkları Ekşime, Acı biber yanması Dizanteri Gastrit Rahim Kanseri Hemoroit Kabızlık Kemik Erimesi Şeker Hastalığı Baş Ağrısı Gözde Kan Toplanması Düzensiz Adet Görme Meme Kanseri Larenjit (Gırtlak İltihabı) Terapi İşlemi Sabah uyanıp gözlerinizi açar açmaz yataktan kalkıp hemen sonra 1,5 litre (5-6 bardak) BİOSU için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1,5 litre BİOSU’yun bir kerede içilmesi zor olduğundan derece derece uygulayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Araştırma ve Deneylerle Aşağıda belirtilen hastalıkların, yanlarında gösterilen sürelerde iyileştikleri gözlemlenmiştir ![]() Kabızlık 1 gün Ekşime 2 gün Şeker 7 gün Kanser 4 hafta Akciğer ![]() Y ![]() Artirit (Eklem Kireçlenmesi) ve Romatizma ağrıları çekenler bu terapiyi günde üç kere; yani ilk hafta sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat önce; ve sonra hastalık geçinceye kadar günde iki kere uygulamaları önerilir ![]() Sadece BİOSU Nasıl Etki Eder? Sıradan bir BİOSU tüketimi, doğru metotla insan vücudunu temizler ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kolon temizlenirse, günde birkaç kere alınan kandaki gıdalar emilecek ve mukoza kıvrımlarının çalışmasıyla yeni kan haline dönüşeceklerdir ![]() ![]() A ![]() Çevre Yüksek Mühendisi Not: Hindistan yerlilerinin uygulamış oldukları bu terapi bilimsel olmamakla birlikte düzenli olarak tüketilen alkali-iyonize suyun kanser, astım, hipertansiyon, diyabet, kabızlık, alerji v ![]() ![]() ![]() Su arıtma cihazları, alkali iyonize su iyileştirme ve su dağıtım sistemleri ALKALİ SU KONUSUNDA UZMAN GÖRÜŞLERİ YÜKSEK KAN BASINCI 10 senelik çalışma hayatım boyunca araştırmalarımda mineraller, özellikle yüksek kan basıncı ve diğer hastalıklarda görülen ionik kalsiyum önemli bir yer tutmuştur ![]() ![]() Prof ![]() ![]() PRE-EKLAMPİK TOKSİMA "Alkali Antioksidan suyun faydalarını birçok hastalığın iyileştirilmesinde; özellikle jinekolojik hastaların tedavisinde görüyoruz ![]() ![]() ![]() Prof ![]() KALP HASTALIKLARI "Benim görüşüme göre antioksidan alkali suyun mucizevi özelliği onun toksinleri nötrleştirebilmesine rağmen bir kimyasal ilaç olmamasından kaynaklanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() EGZEMA Egzema hastalığı, kendini belli eden bazı deri durumları ile tanımlansa da, ne olduğu ve ne gibi etkiler ile oluştuğu aslında tam açıklığa kavuşmamış bir hastalıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ALERJİ Hastam olan Polis Araştırma Enstitüsü başkanı Sayın Yamada, birçok alerjik eplikasyondan muzdaripti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() SİNDİRİM SİSTEMİ PROBLEMLERİ "Antioksidan Alkali-suyun midedeki esas etkisi, salgılamayı nötrleştirmesi ve mide fonksiyonlarını güçlendirmesinden ileri gelmektedir ![]() ![]() Prof ![]() DİYABETİKLER "Bir süre önce ilaç yerine antioksidan Alkali-su ile tedavi etmeye başladığım diyabetik hastalarım arasından 15 kişi seçilerek, Tokyo Üniversitesi'ne çaşitli testler ve gözlemler yapılmak üzere götürüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() OBEZİTE "Vücudumuzda alınan gıdaların yakılması durumu, yine vücudumuzda bulunan vitamin ve minerallerin miktarına bağlıdır ![]() ![]() ![]() Prof ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Alkali Su İç Zayıfla… Vücudumuzun içinde biriken asidik ve toksin maddeleri alkali su içerek atabileceğimizi anlatan Dr ![]() ![]() EMETİ SARUHAN Seyretmişsinizdir; içenleri gençleştiren, hatta ölümsüzleştiren bir pınar vardır ve filmin / çizgi filmin kahramanları bu pınarı bulmak için çeşitli maceralar yaşarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık ve gençliğin sırrı alkali su… Suyun vücudumuz için mükemmel ve doğal bir iyileştirici olduğu anlatan Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni Şafak Gazetesi |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme..."Zengin insan en Çoğa sahip olan değil, en Aza ihtiyacı olandır" ![]() SAĞLIĞIN TEMELİ VÜCUT pH DENGESİ Şimdiye kadar beslenme alışkanlıklarınızı, hayvani et içermeyen taze sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenmeye sistemine çevirmeyi denediniz mi? Muhakkak ki yemek yeme alışkanlığını değiştirmek kolay değildir ![]() ![]() Beslenmemizin pH derecelendirilmesi 1 ila 14 arasındadır ![]() ![]() Vücut kimyamızın sağlıklı olabilmesi için vücut pH ının (6 ![]() ![]() ![]() ![]() İyi bir sindirim için mide çevresi asitik olması gerekirken, bağırsakların çevresi ideal olarak alkali olmalıdır ![]() ![]() Seçimimiz hangi yönde olacaktır? Toksik, asitik, anaerobik (oksijensiz), parazit dolu, sistemik olarak hastalıklara yatkın bir bünye mi? Yoksa, Alkali, bol oksijenli hücreler içeren, son derece güçlü, bir çok hastalıkla mücadele edebilecek kapasitede bir bünye mi? Buradaki tercihinizi, sağlıklı veya sağlıksız olarak yaşamınızı devam ettirmek gibi seçimi hiç zor olmayan iki alternatiften birini seçerek kullanacaksınız ![]() ![]() Alkali olmanın özellikleri Alkali formdaki mineraller 5 adettir, bunlar, Kalsiyum, Potasyum, Sodyum, Magnezyum ve Demir mineralleridir ![]() ![]() ![]() Alkali yiyecekler ve Alkali Su, bize yapışkan sümüksü maddelerden temizlenmiş bir bünye kazandırır ![]() ![]() Vücutlarının pH'ını etkin biçimde kontrol altında tutan kişiler, hafif Alkali derecedeki vücutlarının herhangi bir yerinde ağrı veya adale krampı ile karşılaşmaz, duygusal ve zihinsel olarak pozitif ve berraktırlar ![]() ![]() Düşünceler ve duygular, vücut kimyamızı değiştiren güçlü etkinliklerdir ![]() Mutlu insanlar daha sağlıklı ve uzun yaşarlar çünkü pozitif davranışlar Alkali bir ortam yaratılmasına sebep olur, negatif düşünceler ve duygular ise vücudumuzda asidik artıklar oluştururlar ![]() Yapılan gözlemlere göre uygun beslenme diyeti yaparak sağlıklı yaşayan insanların görünümleri hoş davranışları neşeli olmaktadır Bunun tersine, pesimist düşünceli ve agresif duygulu insanlar sağlıkları için iyi beslenseler dahi,negatif duygulardan arınmadıkça yeterince sağlıklı olamamaktadırlar ![]() Zihinsel ve duygusal enerji nin pozitif olması taze sebze ve meyve kadar etkin olup vücut pH ı üzerinde de güçlü biçimde etkindir ![]() Güneş ışığı da insan vücudunun asiditesinde önemli derecede etkindir ![]() ![]() ![]() Bağışıklık sistemi, deri ve cildin diri kalması, vitamin D üretimi gibi süreçler Alkalite ile çok yakın ilgilidir ![]() ![]() Alkalite'nin yarattıkları - Asidite'nin yarattıkları Faydalı bakterilere ortam sağlar - Sinirlilik Sağlıklı organlar ve guddeler - Depresyon Vücut ağrılarının azalması - Sümüksü maddelerin üretimi Hastalıkların azalması - Devamlı sersemlik Rahat davranışlar - Hastalıkların artması Sümüksü maddelerden arınmış vücut - Hücre azalması Hücresel sağlık - Vücut ağrılarının artması İyilik durumu - Zararlı bakterilere ortam sağlar Mutluluk - Kronik yorgunluk 1911 yılında Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çin tıbbının önemli yazılı dokümanlarında ifade edildiği üzere uzakdoğuda doktorlar asidik ve hastalıklı organları suya veya bitkisel banyolara daldırarak tedavi etmektedirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Asitik olmanın özellikleri Asidite oluşumu; metabolizma, kötü beslenme ve çevresel kirlenmelerin sonucu olup doğal olarak hücre bozulmasının sebebidir ![]() ![]() Bilim adamlarınca yapılan araştırma ve tecrübeler sonunda birçok hastalığın sebebi, asitik ortamın artması ve anaerobic (oksijensiz) çevrenin oluşmasını bağlamaktadır ![]() ![]() Asitik pH, vücudumuzun üç önemli alkali-minerali olan Sodyum, kalsiyum ve magnezyumun dengesini bozar ![]() ![]() ![]() Asitik toksinlerin kalıntıları vücudumuzda; hücre iltihaplanması, mafsal ve kemik bozulmaları, mafsal şişlikleri, vücut ağrıları, tümörler, lenf tıkanıklıkları, aşırı sümüksü madde üretimi, deri ve cilt sorunları, allerjiler, üşütmeler, grip, bademcik iltihabı, görüş kaybı gibi semptomlara sebep olurlar ![]() ![]() Bütün virüs enfeksiyonları asitik artık ortamlarda oluşurlar ![]() ![]() Kalitesiz fast-food yiyecekler ve gazlı içeceklerden uzak durarak, kaliteli Alkali gıdalar yiyerek ve Alkali- Su içerek optimum sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olabilir, bu dengeyi muhafaza ederek fiziksel, duygusal ve zihinsel etkinliklerimizin pozitif olmasını sağlayabiliriz ![]() Mennan KUZANLI Kaynak: Evrenin Esas Bilinci K ![]() ![]() WebNaturel |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...SUYUN HAFIZASI VAR! Fransız bilim adamı Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benvenistenin araştırmalarını şüphe ile karşılayan Queens Belfast üniversitesi Profesörü Madeleine Ennis Avrupa ülkelerinde yelpazelenen bir araştırma grubuna katılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayalım ki; insan bedeninin %85'i sudur ![]() ![]() ![]() ![]() Masaru Emoto: "İÇİNDE SU OLAN ŞİŞENİN ÜSTÜNE YAZILMIŞ VEYA SÖZEL SÖYLENMİŞ OLAN SÖZCÜKLER, DÜŞÜNCELER, SUYA ÇALINMIŞ OLAN MÜZİK VEYA OYNATILMIŞ FİLM İLE SUYUN YAPISAL ÖZELLİĞİ DEĞİŞİR ![]() Yaratıcı Japon bilim adamı Emoto'nun çalışmasında somut kanıtlarla insanın titreşimsel enerjisinin, düşüncesinin, kelimelerin, fikir ve müziğin, hatta son yaptığı çalışmalarda suya oynatılan filmlerin dahi suyun moleküler yapısını etkilediğini ispat etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bay Emoto görsel anlamda bu moleküler değişimi belgelemekte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damıtılmış su Fujiwara barajı kirli su Fujiwara barajı duadan sonra Aşk ve takdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gölün duadan önceki kirli suyu Duadan sonraki hali 500 ml ![]() Tibet sutrası Sanbuichi Yusui kaynak su Antartika'dan buzul suyu Japonya/Biwako Gölü'nden su - Kirliliğin günden güne arttığı bir göl Kaynak suyu - Lourdes, Fransa Fujiwara Barajı'ndan su Duadan önce Fujiwara Barajı'ndan su - Duadan sonra Sanbu-ichi Yusui kaynak suyu - Japonya Shimanto Nehri - Japonya'daki son temiz akarsu kabul ediliyor ![]() Bu fotoğraflar suyun inanılmaz yansıtmalarını gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğraflardaki dondurulmuş sulara, dondurulmadan önce ya sözel olarak veya şişenin üstüne yazılarak resimlerin altında yazılı kelimeler yüklenilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su hücreler arası bilgi alış-verişini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka örnek var: Solda "Teşekkür ederim!", sağda "Seni aptal!" Yandaki resimde Japonya'da iki ilkokul talebesinin, okul için yaptığı bir deneyin sonucunu görüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masaru Emoto'yla ilgili ayrıntılı İngilizce bilgi için: OFFICE MASARU EMOTO ve http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Masaru Emoto'nun bilimsel çalışmaları, fotoğrafları ile yayınlanmış olan "Suyun Gizli Mesajı" isimli kitabında bulunuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Su nedir? Hava, su, ısı, ışık ve besin maddeleri canlıların yaşaması için gerekli temel unsurlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su hijyeni, yalnız içme için kullanılan suyun nitelikleri ile meşgul olmaz ![]() ![]() Toplumun içme ve kullanma (Yemek yapma, temizlik ve benzeri) gereksinimleri için kullandığı şehir şebekeleri, kuyu, çeşme ve gene aynı amaçlarla kullanmak üzere teknik metotlarla tasfiye edilmiş dere, nehir ve göl suları içilebilir su olarak tanımlanır ![]() ![]() ![]() Su gereksinimi İnsan organizmasının %60-70'i sudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genellikle su gereksinimi günlük 2500-3000 kaloriye karşılık her bir kalori için 1 lt hesabı ile 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Erişkin bir insanın günlük minimum su kaybı Kaynak Su ml İdrar 400 Y Dışkı 30 Y Bazal ekstra renal 250 Y Egzersiz 1,73 x 0 ![]() Su gereksinimi, ml = (400 +30 + 250)Y + 1,73 x 0,4 P Y= Vücut yüzölçümü m² P = Bazal enerji gereksiniminden fazla alınan enerji Yüzölçümü m² = 0,12 A( ![]() Enerji = 70 A( ![]() 70 kilogram ağırlığında bir insan günde 3000 K ![]() Su gereksinimi, ml = (400 +30 + 250) 0,12x70 ( ![]() ![]() = 1346 +904 =2250 ml Proteinlerden zengin gıdaların bol olarak yenilmesi halinde de proteinlerin parçalanma ürünü olan üre idrarla atıldığından idrar miktarı çoğalmakta ve bu yoldan su kaybı artınca, suya duyulan gereksinim de yükselmektedir ![]() ![]() ![]() Tablo ![]() Yaş Ağırlık(kg) Total sıvı (ml) ml/kg/24 saat 3 gün 3 ![]() 3 gün 5 ![]() 1 yaş 9 ![]() 2 yaş 11 ![]() 4 yaş 16 ![]() 6 yaş 20 ![]() 10 yaş 28 ![]() 14 yaş 45 ![]() Suyun organizmadaki fonksiyonları a) Yapı maddesi : Kasların bileşiminde %75-80 Kemik dokusunda %25 Yağ dokusunda %20 Dişin dentin dokusunda %10 oranında kullanmaktadır ![]() b) Eritici : su organizmanın ihtiyacı olan maddeleri eriterek doku ve hücrelere taşımaktadır ![]() ![]() ![]() c) Isı düzenleyicisi: Isının vücuttan atılması ve vücut ısısının ayarlanması su ile sağlanır ![]() ![]() d) Kayganlık verici (Lubrikant) madde olarak : su özellikle vücudun oynak yerlerinde ve iç organlarda yeterli kayganlığı sağlayarak sürtünme ve aşınmaları önlemektedir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Organizmanın su kaynakları Organizmanın gereksinimi olan su, başlıca 3 kaynaktan gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() C6H12O6 Ž6CO2 + 6H2O Monosakkaritin molekül ağırlığı 180 ve 6 molekül suyun ise 6 x18 =108 gram olduğuna göre; 100 gram karbonhidrattan 108 x100 / 180 = 60 gram metabolik su oluşur ![]() Hidrojen içeren ve oksidasyona uğrayan üç besin öğesinden (karbonhidrat, protein ve yağ) oluşabilecek metabolik su miktarları tabloda gösterilmiştir ![]() Tablo ![]() Besin öğesi Metabolik su/gr ![]() ![]() ME Kkal/100 gr ![]() karşılığı su, gr ![]() Karbonhidrat 60 400 15,0 Protein 42 460 10,5 Yağ 100 900 11,1 Tablo ![]() Su kaybı % 1-1,5 % 6-7 % 11-12 Susuzluk Baş ağrısı Kramplar Harekette düzensizlik Soluk almada güçlük Yutkunma zorluğu, dilin şişmesi İştahsızlık Kan volümünün değişmesi Görme ve duyma zorluğu Rektal ısıda artma, deri kızarması Konuşma zorluğu Ateş Sabırsızlık, yorgunluk Hatırlamada güçlük Duyarlılıkta azalma Kalp atımında artma Kan yoğunluğunda artma Yaşamın sonlanması Susuzluğun derecesine göre organizmada çeşitli olaylar şekillenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun organizmadan atılması Metabolik olaylar sonucu oluşan artıklar insan organizmadan değişik yollarla atılmaktadır ![]() a ![]() ![]() ![]() ![]() b ![]() ![]() c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() d ![]() ![]() Sonuçta bütün bu yollarla insan Her gün yaklaşık 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Su kaynakları Su ile sağlığın ilişkisi çok sıkıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeryüzündeki bu su zaman zaman buharlaşarak atmosferdeki soğuk tabakalara ulaşır ve yere yağmur veya kar halinde tekrar düşer ![]() *tekrar buharlaşma ile atmosfere döner, *bitkiler tarafından beslenme için alıkonulur ![]() *diğer önemli bir kısmı da yeryüzünün o bölgesindeki jeolojik oluşuma göre yeraltı ve yerüstü sularını oluşturur ![]() ![]() I ![]() Bu sular yağmur ve kar sularıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırtınalı havalarda havanın azotuyla, hidrojen ve oksijeni birbiriyle birleşerek amonyum nitrat oluşturur ![]() ![]() Meteorik sular hijyen bakımından elverişsiz iseler de endüstri bakımından tercih edilen sulardır ![]() ![]() ![]() ![]() II ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() a ![]() b ![]() III ![]() • a ![]() • b ![]() • ı ![]() • ![]() • ![]() • ıı ![]() • ![]() • ![]() • ![]() ![]() Suyun insan sağlığı açısından önemi Suyun insan sağlığını olumsuz yönden etkilemesinin nedenlerini iki başlıkta toplanabilir ![]() A-Zararlı biyolojik etkenlerin bulunması B-Endüstri artıklarından doğan kimyasal ya da radyoaktif kirleticilerin bulunması ![]() Sularda bulunabilen ve insan sağlığı açısından zararlı biyolojik etkenler arasında patojen bakteriler, virüsler ve parazitler gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun doğal mikroflorası Suda bulunan mikroorganizmaları üç grupta toplayabiliriz ![]() a- Suda doğal olarak bulunan canlıların mikroorganizmaları : Spirillum, Vibrio, Pseudomanas, Achromobacter, Chromobacter türleri ile Micrococcus ve Sarcina'nın bazı türleri ![]() ![]() b- Toprakta yaşayan mikroorganizmalar: Toprağın yıkanması sonucu suya karışırlar ![]() ![]() ![]() c- Normal olarak insan ve hayvanların bağırsaklarında bulunanlar: Başlıcaları; Esherichia coli , Streptococcus faecalis , Clostridium perfiringens ve muhtemelen bağırsak patojenleridir ![]() Su ile bulaşan önemli mikroorganizmalar Tehlikeli su epidemilerine neden olabilen Salmonellalar, Vibriolar, Shigellalar Anthrax, Burcellose, Ruam ve diğer birçok patojen bakteriler ve virüsler portörlerin dışkıları ile sulara karışabilir ![]() ![]() ![]() Salmonella: Genellikle mide krampları ve diyare ile birlikte akut gastroenteritidisi içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Shigella: Basilli dizanteri olarak da adlandırılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Vibrio cholerae: Diyare, kusma, hızlı su kaybı, kan basıncının azalması, düşük vücut sıcaklığı ile karakterizedir ![]() ![]() ![]() ![]() Enteropatojenik E ![]() ![]() Leptospira: Leptospirosis'e neden olan bu bakteri kan dolaşımına derideki sıyrıklardan veya mukozadan girmekte börek, karaciğer ve merkezi sinir sistemini etkileyen akut enfeksiyonlara neden olmaktadır ![]() ![]() ![]() Tularemia: Tularemia'ya Francisella tularensis, pasteurella tularensis adı verilen bakteriler neden olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Tüberküloz: Su ile tüberküloz yayılması pek yaygın değildir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Viral patojenler Enfektif hepatitis: Sarılık olarak bilinen bu hastalık genellikle su ile yayılmakta ve diğer kirlilik etkenleri ile bir arada bulunmaktadır ![]() Polimyelitis: Çocuk felcinin kirli sularla da yayıldığı bildirilmektedir ![]() ![]() Protozoal hastalıklar Bazı protozoa türleri normal olarak insan da dahil olmak üzere sıcak kanlı hayvanların bağırsaklarında yaşamaktadırlar ![]() ![]() ![]() Entameoba histolika: Amebiosis'e neden olan bu protozoon dışkı ile kistler halinde atıldığından suda uzun süre kalabilir ![]() ![]() Naegleria gruberi: Amibin patojen cinsi olan N ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parazitler Taenia saginatta: İnsanlar bu parazitin yumurtasını taşıyan suları ağız yoluyla almak suretiyle hastalanırlar ![]() Ascaris lumbricoides: Ascariasis denilen hastalığa neden olan bu parazit daha çok çocuklarda görülür ![]() ![]() ![]() Shistosoma: Shistomiasis'e neden olup hastanın idrar veya dışkısı ile kirlenmiş sularda görülür ![]() Enfeksiyonların bulaşmasında bir çok etken rol oynamasına rağmen, büyük salgınların çıkmasında ve yayılmasında doğal çevre ve özellikle su büyük önem taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suların kirlenme sebepleri Su havada buhar halinde iken doğal olarak temizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su canlıların temel bir gereksinimidir ve suyun yetersizliği ve kirlenmesi çeşitli sorunları da beraberinde getirmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünya ülkelerinin endüstride hızla ilerlemesi ve nüfus atışı temiz su kullanımını arttırmakta ve bugün su kirliliği en güncel konu olarak karşımıza çıkmaktadır ![]() ![]() ![]() Kirlenme unsurları Dünya Sağlık Örgütünce (WHO) yüzeysel sulardaki kirlilik unsurları sınıflandırılmıştır ![]() a) Bakteri, virüs ve diğer hastalık yapıcı canlılar: Suların hijyenik açıdan kirlenmesine neden olan organizmalar, genellikle hastalıklı veya portör olan hayvan ve insanların dışkı ve idrarından kaynaklanmaktadır ![]() ![]() b) Organik maddelerden kaynaklanan kirlenme: Ölmüş hayvan, bitki artıkları ile tarımsal artıkların yüzeysel sulara karışmasıyla ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() c) Endüstri artıkları: Çeşitli endüstrilerden çıkan fenol, arsenik, siyanür, krom gibi toksik maddelerden oluşurlar ![]() ![]() d) Yağlar ve benzeri maddeler: Tanker ve boru hatlarıyla taşınan petrolün kazalar ve sızmalar sonucu yüzeysel sulara karışmasıyla bu tür kirlilik oluşur ![]() ![]() e) Sentetik deterjanlar: İçerdikleri fosfatlar yüzeysel sularda östrafikasyona ve ikincil olarak kirlenmeye sebep olurlar f) Radyoaktivite: Nükleer enerjinin kullanıldığı tesislerin reaksiyon ürünleri radyoaktiftir ![]() ![]() ![]() Atmosferdeki nükleer silah denemeleri sırasında yağmur sularının kirlenmesi sonucu da sularda kirlilik sebebi oluşturur g) Pestisitler: Yapay organik maddelerdir ![]() ![]() ![]() h) Yapay organik kimyasal maddeler: Farmasotik, petrokimya ve kimya endüstrilerince üretilirler ![]() ı) Yapay ve doğal tarımsal gübreler: Bunlar ikincil olarak kirlenmeye neden olurlar j) Anorganik tuzlar: Çözünmüş tuzlar sularda ve deşarj noktalarında Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, sülfat, nitrat, bikromat ve fosfatları halinde bulunurlar Bunların çok yüksek dozları kirleticidir ![]() ![]() k) İnert çözünmeyen madde: Tebeşir, Jips gibi birçok inert çözünmeyen madde sularda bulanıklığı arttırır ![]() Bunların dışında sular fiziksel (renk, sıcaklık, süspansiyon, maddeler), fizyolojik (tat, koku) ve biyolojik kirlenmeye de maruz kalabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Suların kendi kendini temizlemesi Yerüstü ve yeraltı sularını kirleten şartlar karşısında doğa, sularını korumak ve kirlenmiş olanlarını temizlemek için birçok aracı kullanmaktadır ![]() ![]() ![]() 1 ![]() a ![]() Aerop ve anaerop mikroorganizmaların tesiriyle organik maddeler bir seri redüksiyon ve oksidasyon olayları geçirerek bitkilerin istifade edebileceği nitratlar haline dönüşürler ![]() b ![]() Canlı organizmada 37° C sıcaklığa ve bol gıda kaynaklarına alışmış olan patojen mikroorganizmalar, vücut dışına çıktığı zaman bu şartlara uzun zaman dayanamayıp ölürler veya bu şartlara alışmış olan saprofit mikroorganizmalarla karşılaşınca bunlara direnemeyip canlı kalamazlar ![]() ![]() ![]() 2 ![]() a ![]() Su kum gibi küçük taneli bir toprak tabakasından geçerken, içerisindeki kolloidal halde bulunan organik ve inorganik maddeler ve mikroplar, bu küçük kum taneleri tarafından çekilerek bunların üzerine yapışır ![]() ![]() ![]() ![]() b ![]() Sular içinde bulunan madensel ve organik maddeler ağırlıkları sebebiyle yavaş yavaş dibe doğru çökerler ve bu esnada kendilerinin çekim sahasına tesadüf eden daha küçük ve kolloidal cisimler ile mikroorganizmaları sürükleyerek suların temizlenmesine yardım ederler ![]() ![]() c ![]() Kirli suların daha az kirli veya temiz büyük su kitlelerine karışarak, dilüe olması ve mikrop konsantrasyonlarının azalmasıdır ![]() d ![]() Güneşin ultraviyole ışınları sularda etki edebildiği yüzeysel tabakalarda bakterisid etki gösterir ![]() 3 ![]() a ![]() Bol oksijenle temasa gelen hareketli sularda oksijen otoepürasyon için önemli bir faktördür ![]() ![]() b ![]() Özellikle tuzdan zengin sularda, örneğin deniz sularında bakteriyel faaliyetler kontrol altında tutulur ![]() c ![]() Çeşitli nedenlerle temizlenen sularda mikropların beslenebileceği maddeler ortadan kalkmış olacağından patojen mikroorganizmalar yaşayamaz hale gelirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Suların özellikleri Doğa da tam olarak saf suyun bulunması hiçbir zaman mümkün değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Fiziksel özellikleri Su bulunduğu şartlara bağlı olarak katı, sıvı ve gaz hallerinde bulunabilir ![]() ![]() ![]() a) Suların bulanık olmaması, b) Renksiz olmalı c) Kokusuz, kendine has bir tat bulunmalı, d) İçilebilir suyun sıcaklığının 15°C den daha aşağı sıcaklıkta olması arzu edilir ![]() Suyun sıcaklığıSuyun kendine özgü lezzeti özellikle sıcaklığa bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun bulanıklığıSuyun bulanıklığı içerdiği asılı ve kolloidal haldeki organik ve inorganik maddelerden ileri gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bulanıklık tayininde “turbidimetre” denilen alet kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun rengi Suyun rengi hakkında karar verebilmek için suya süzüldükten sonra bakılmalıdır ![]() ![]() Az miktardaki su renksiz olmasına karşılık kalın tabaka halinde doğal olarak mavimtırak renktedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun kokusu Genellikle iyi nitelikli su kokusuzdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun lezzeti Suyun lezzeti, suda erimiş oksijen ve karbondioksit gazlarına, içerdiği diğer kimyasal maddelere ve suyun sıcaklığına ve soğukluğuna göre değişmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçirgenlik Suyun elektrik akımına direnci saf olduğu zaman çok şiddetlidir ![]() ![]() ![]() pH derecesi Suyun pH'sı suda kalsiyum bikarbonat ve alkali tuzlar bulunursa alkali, fazla karbondioksit varsa asit reaksiyon gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimyasal özellikleri Hijyen bakımından alimentasyon suyunun kimyasal analizi; erimiş gazlar (Özellikle CO2 ve O2), sertlik derecesi, organik maddeler, amonyak, nitrat ,nitrit , klorür, deterjan bulunup bulunmadığı ve miktarlarının tayinleri üzerinde yapılır ![]() ![]() Suda erimiş oksijen Oksijen, erimiş halde hava ile temas eden sularda bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme... |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Alkali Su” Ve &Quot;Su&Quot;Yun Sirlari Üzerine Derleme...Karbondioksit Karbondioksit hemen hemen her suda çok az bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun sertliği Genel olarak suyun sertliği, kalsiyum seviyesi olarak kabul edilmesine rağmen, suyun sertlik derecesi içerdikleri erimiş kalsiyum ve magnezyum tuzlarından ileri gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ca(HCO3) 2-----------------> CaCO3 +CO2 +H2O Mg(HCO3) 2------------------> MgCO3 +CO2 +H2O şeklinde ayrışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() CaSO4 + Na 2 CO3 ---------------------------> Na2 SO4 + CaCO3 Evsel ve endüstriyel atık sularının yüzeysel sulara deşarjı sonucu bu sulardaki Cl(, sülfat, nitrat, fosfat derişimi artar ![]() ![]() ![]() Bir Fransız sertlik derecesi 10 mg CaCO3 /Lt ![]() ![]() Bir İngiliz sertlik derecesi 14 ![]() ![]() ![]() Bir Alman sertlik derecesi 10 mg CO3 /Lt ![]() ![]() Bir Amerikan sertlik derecesi 1 mg Ca CO3 /Lt ![]() ![]() Bir Minival sertlik derecesi 50 mg Ca CO3 /Lt ![]() 1 Fr SD= 0 ![]() ![]() ![]() ![]() Minival sertlik bir litre suda bulunan milival gramı gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tablo ![]() Fransız sertlik derecesi Alman sertlik derecesi İngiliz sertlik derecesi Suyun niteliği 0 - 7 0- 4 0-5 Çok yumuşak 7 - 14 4- 8 5-10 Yumuşak 14 - 22 8- 12 10-15 Hafif sert 22 -32 12- 18 15-22 Sert 32 – 54 18- 30 22-35 Çok sert >54 >30 >35 Çok aşırı sert Sert suyun zararları a) Sert sular, cildi sertleştirmeleri ve yıkanma, bulaşık, çamaşır gibi ev işlerinde fazla sabun sarf ettirmeleri ve işlemleri güçleştirmeleri nedeniyle pek istenmezler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Sabun çökeleği banyo veya duş sonrasında insan derisine yapışır ![]() ![]() ![]() c) Sudaki sertlik zamanla kendiliğinden veya su ısıtıldığında hızla çözünürlüğünü kaybeder ve geçtiği yüzeylere yapışmaya başlar ![]() ![]() d) Suyun ısıtıldığı yüzeylerde daha da artan kireçlenme, yalıtkanlığa sebep olur ve elektrik tüketimini artırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e) Sertlik mineralleri yemeklerde istenmeyen bir tat verir ![]() ![]() ![]() f) Tekstil, boya, kağıt, deri, şeker, bira endüstrileri için sert sular elverişsizdir ![]() g) Diğer taraftan çok tatlı sular, karbondioksit ile fazla yüklü olduklarından agresif, yani kemiricilerdir ![]() ![]() ![]() Suyun sertliğinin sağlık üzerine zararlı bir etkisi yoktur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|