![]() |
Şimdi Can Dündar'a Destek Vermek Zamanı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şimdi Can Dündar'a Destek Vermek ZamanıŞimdi Can Dündar'a destek vermek zamanı ![]() Medyatava - Neslihan Acu ŞİMDİ CAN DÜNDAR’A DESTEK VERMEK ZAMANI Yok, bu kadarı çok fazla! Tartışma adabı, eleştiri düzeyi diye bir şey vardır ![]() Her zaman olduğu gibi, yine işin gübresini çıkardılar ![]() Mustafa filmi hakkında kopan ve artık iyice tuhaflaşan yaygaralardan söz ediyorum ![]() Filmi adam gibi eleştirmek başka bir şey, delirip delirip saldırmak başka bir şey! Şu olaylara bir bakın sayın okur: 1) Orhan Kural ve Ahmet Ercan (her ikisi de Prof ![]() ![]() ![]() 2) İzmir’de DSP il başkanı Özdemir Sökmen, film vizyondan çekilmezse savcılığa suç duyurusunda bulunacakmış ![]() 3) Mustafa Sarıgül ise “kimse Cumhuriyetin Atatürk’üne Mustafa diyemez!” demeciyle girmiş sahaya ![]() Yok artık devenin bale pabucu! 4) Ama bana en acı gelen, Bekir Coşkun’la ilgili olan durum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse kusura bakmasın ama böyle iş olmaz! Böyle eleştiri yapılmaz! Gider önce filmi kendi gözlerinle bir seyredersin ![]() Seyrettikten sonra sinemasal değerini eleştirirsin ![]() Senaryoyu, oyuncuları, anlatımı, savunduğu tezleri, hepsini eleştirebilirsin ![]() Atatürk filmde çok sigara içiyor, çok içki içiyor diye yaygara koparmak ne demek? Savcılığa suç duyurusunda bulunmak ne demek? Bu faşizan zihniyetlerden bana öğrkk geldi ![]() Ben sigara içmiyorum ama Orhan Kural’ın bu tavırları yüzünden içmeye başlayabilirim her an ![]() Bir film, bir kitap, bir sanat eseri hakkında “savcılığa suç duyurusu” yapan zihniyetin, benim gözümde çıplak heykel ya da nü resimleri örten, kıran, tahrip eden yobaz zihniyetten hiçbir farkı yok ![]() Yani bu ülkedeki tartışma seviyesi hakikaten yerlerde sürünüyor ![]() Bir film yüzünden neredeyse tekme tokat girişecek insanlar birbirlerine ![]() İnek gibi damgalanmak da cabası! Filmi beğeniyorsan liberalsin, ikinci cumhuriyetçisin… Beğenmiyorsan taş kafa Kemalistsin, tutucusun, ulusalcısın ![]() Kompartımanlara ayrılmış hayat, oh ne rahat! Yahu ne alaka? Ben Mustafa belgeselini sinemasal anlamda beğenmedim ![]() Ama Mustafa Kemal’i tapınılacak, putlaştırılacak biri olarak da görmüyorum ![]() Onu herkes “insani yönleriyle” öğrensin istiyorum elbette ![]() Özellikle çocuklar ve gençler ![]() Ama bir insanın “insani yönünü” içtiği sigaralar ve içkiler mi oluşturur sadece? Elbette ki hayır! Bu, sadece ve sadece Can Dündar’ın klişe ve eksik anlatımından kaynaklanan bir durumdur ![]() Atatürk hakkındaki bir film elbette ki onun kişisel zaaflarını, ailesiyle ilişkilerini, hayatındaki kadınları, acılarını, sevinçlerini, korkularını anlatacak ![]() ![]() Ama tüm bunları, o “deha”yı deşifre etmeye yönelik anlatmalı ![]() Çünkü sokaktaki sıradan bir adamdan bahsetmiyoruz burada ![]() ![]() Mustafa belgeselindeki sorun (bence), senaryonun zayıflığıydı ![]() Filmde ne Kurtuluş Savaşına, ne o döneme, ne de Mustafa Kemal’e ait dişe dokunur bir şeyler yoktu ![]() Derinliği yoktu filmin ![]() Acemice kotarılmıştı ![]() Can Dündar’ın kasıtlı olarak “zayıf” bir Mustafa Kemal imajı yaratmaya çalışıldığı da iddia edildi ![]() ![]() ![]() Sonuçta… ![]() Her zaman aynı şey oluyor ![]() Asıl tartışılması gerekenler yerine bir sürü abuk sabuk, ıvır zıvır şey tartışılıyor ![]() Sonra da yasaklamalar, sansürler devreye giriyor ya da girsin diye uğraşılıyor ![]() Bu kafalarla bir adım yol gidemeyiz biz ![]() Entelektüel alemler hep ıssız kalmaya mahkum bu ülkede ![]() |
![]() |
![]() |
|