Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
destek, dündara, vermek, zamanı, şimdi

Şimdi Can Dündar'a Destek Vermek Zamanı

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şimdi Can Dündar'a Destek Vermek Zamanı

Şimdi Can Dündar'a destek vermek zamanı

Medyatava - Neslihan Acu

ŞİMDİ CAN DÜNDAR’A DESTEK VERMEK ZAMANI

Yok, bu kadarı çok fazla!

Tartışma adabı, eleştiri düzeyi diye bir şey vardır

Her zaman olduğu gibi, yine işin gübresini çıkardılar

Mustafa filmi hakkında kopan ve artık iyice tuhaflaşan yaygaralardan söz ediyorum

Filmi adam gibi eleştirmek başka bir şey, delirip delirip saldırmak başka bir şey!

Şu olaylara bir bakın sayın okur:

1) Orhan Kural ve Ahmet Ercan (her ikisi de Prof Dr), “Mustafa” filmi hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar Gerekçe: Filmde Atatürk üstünden sigara reklamı yapılıyormuş!!!!

2) İzmir’de DSP il başkanı Özdemir Sökmen, film vizyondan çekilmezse savcılığa suç duyurusunda bulunacakmış

3) Mustafa Sarıgül ise “kimse Cumhuriyetin Atatürk’üne Mustafa diyemez!” demeciyle girmiş sahaya

Yok artık devenin bale pabucu!

4) Ama bana en acı gelen, Bekir Coşkun’la ilgili olan durum Filmle ilgili eleştiri yazılarını filmi seyretmeden yazmış meğer Canlı yayında söylemiş üstelik bunu Canlı yayına bağlanan Can Dündar, "Bekir Abi, görmediğin bir film için nasıl bu kadar ağır yorum yapabiliyorsun?' diye sormuş Cevap: "Çok sevdiğim, güvendiğim insanlar filmi izledi, beni aradılar'

Kimse kusura bakmasın ama böyle iş olmaz! Böyle eleştiri yapılmaz!

Gider önce filmi kendi gözlerinle bir seyredersin

Seyrettikten sonra sinemasal değerini eleştirirsin

Senaryoyu, oyuncuları, anlatımı, savunduğu tezleri, hepsini eleştirebilirsin Ama akıl mantık sınırları içinde!

Atatürk filmde çok sigara içiyor, çok içki içiyor diye yaygara koparmak ne demek? Savcılığa suç duyurusunda bulunmak ne demek?

Bu faşizan zihniyetlerden bana öğrkk geldi

Ben sigara içmiyorum ama Orhan Kural’ın bu tavırları yüzünden içmeye başlayabilirim her an

Bir film, bir kitap, bir sanat eseri hakkında “savcılığa suç duyurusu” yapan zihniyetin, benim gözümde çıplak heykel ya da nü resimleri örten, kıran, tahrip eden yobaz zihniyetten hiçbir farkı yok

Yani bu ülkedeki tartışma seviyesi hakikaten yerlerde sürünüyor

Bir film yüzünden neredeyse tekme tokat girişecek insanlar birbirlerine

İnek gibi damgalanmak da cabası!

Filmi beğeniyorsan liberalsin, ikinci cumhuriyetçisin…

Beğenmiyorsan taş kafa Kemalistsin, tutucusun, ulusalcısın

Kompartımanlara ayrılmış hayat, oh ne rahat!

Yahu ne alaka?

Ben Mustafa belgeselini sinemasal anlamda beğenmedim

Ama Mustafa Kemal’i tapınılacak, putlaştırılacak biri olarak da görmüyorum

Onu herkes “insani yönleriyle” öğrensin istiyorum elbette

Özellikle çocuklar ve gençler

Ama bir insanın “insani yönünü” içtiği sigaralar ve içkiler mi oluşturur sadece? Elbette ki hayır!

Bu, sadece ve sadece Can Dündar’ın klişe ve eksik anlatımından kaynaklanan bir durumdur

Atatürk hakkındaki bir film elbette ki onun kişisel zaaflarını, ailesiyle ilişkilerini, hayatındaki kadınları, acılarını, sevinçlerini, korkularını anlatacak Anlatmalı

Ama tüm bunları, o “deha”yı deşifre etmeye yönelik anlatmalı

Çünkü sokaktaki sıradan bir adamdan bahsetmiyoruz burada Olağanüstü işler başarmış, dehasıyla bir döneme damgasını vurmuş sıra dışı bir insandan, bir devrimciden, bir askerden, bir devlet adamından bahsediyoruz

Mustafa belgeselindeki sorun (bence), senaryonun zayıflığıydı

Filmde ne Kurtuluş Savaşına, ne o döneme, ne de Mustafa Kemal’e ait dişe dokunur bir şeyler yoktu

Derinliği yoktu filmin

Acemice kotarılmıştı

Can Dündar’ın kasıtlı olarak “zayıf” bir Mustafa Kemal imajı yaratmaya çalışıldığı da iddia edildi Bilemem Bana pek öyle gibi gelmedi gerçi

Sonuçta…

Her zaman aynı şey oluyor

Asıl tartışılması gerekenler yerine bir sürü abuk sabuk, ıvır zıvır şey tartışılıyor

Sonra da yasaklamalar, sansürler devreye giriyor ya da girsin diye uğraşılıyor

Bu kafalarla bir adım yol gidemeyiz biz

Entelektüel alemler hep ıssız kalmaya mahkum bu ülkede Yazık!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com